Klimaatverandering: IPCC-rapport krijgt ons ook niet uit de hypnose

Interessant? Deel het artikel

210809PxHere

Het is nog erger met het klimaat dan we al dachten. Het gaat heter worden, het wordt droger en het gaat harder regenen. Maar wat kan ons dat nou schelen. We zijn compleet gehypnotiseerd. Als bange wezels zitten we roerloos af te wachten tot het verkeerd gaat.

Door Harrie Kiekebosch

Vandaag heeft het IPCC (Het Intergovernmental Panel on Climate Change) een rapport uitgegeven dat eigenlijk alle alarmbellen moet doen rinkelen. Zo’n beetje alle onderzoeken van de wereld zijn in dat rapport ondergebracht en nog eens door klimaatwetenschappers gewikt en gewogen.

Eerste conclusie: er zijn geen wetenschappelijke rapporten die zeggen dat we geen klimaatprobleem hebben, er zijn ook geen wetenschappelijke rapporten die zeggen dat de klimaatveranderingen door andere zaken dan door de mens komt. Wappies die dat desondanks nog geloven, zoals de redacteur van het weekblad voor Salland, zou ik willen zeggen: blijf zitten waar je zit, wij lossen het wel op voor jullie.

Tweede conclusie is dat een temperatuurstijging van 1,5 graad Celsius onvermijdelijk is, tenzij we vandaag het roer omgooien. Voor de helderheid: 1,5 graad hè, dat is 10 procent!!! Met als gevolg dat het al in Zuid Europa bijna onmenselijk heet wordt in de zomer, laat staan aan de andere kant van de Middellandse Zee. Voordeel is dat ook de Taliban het dan te heet zal vinden strijd te leveren. Nadeel is dat er een klimaat- vluchtelingenstroom zal komen.

Derde conclusie is dat de lucht meer vocht kan vasthouden. Iedere graad is dertig procent meer vocht. Dus gaat het land uitdrogen, maar als het gaat regenen… dan is Limburg vorige maand nog maar een voorbode.

Zorgelijk, zei Rutte toen hij het rapport las. Daar moeten we iets mee. Maar ja, hij gaat er prat op geen visie te hebben, dus daar gaan we niets aan hebben.
Lokaal gaan we nog lekker even verder bakkeleien met windmolens die niemand in zijn achtertuin wil.
We laten ons intussen in hypnose lullen door populisten als Wilders, Nijboer, Baudet, Van der Plas en Wagenmans, laten onze gemeenten ondertussen via ‘Salland boert en eet bewust’ meebetalen aan de destructie van de natuur en verbranden vanavond op de bbq een halve koe uit zijn lijden, als afsluitertje van de vliegvakantie. We gieten het stokbrood weg met wat alcohol, want dat verzacht het leed en verlengt de hypnose.

De oplossing is heel simpel: de vervuiler laten betalen, in de breedste zin des woords.
Dat leidt naar een CO2-heffing, naar rekeningrijden, naar een prijstoeslag op ongezond eten. Daar wordt de lucht schoner van, het leven een stuk aangenamer en we hebben meteen wat minder onderliggend lijden die én de zorg onbetaalbaar maken én al die IC-bedden bezetten.

En ik hoef geen bosje bloemen voor dat simpele idee, want die bloemen zitten ook vol gif en worden met vliegladingen tegelijk dagelijks uit Ethiopië overgevlogen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.