Jantje Beton zoekt meest speelvriendelijke gemeente van Nederland

Interessant? Deel het artikel

jantje beton eigen foto

Jantje Beton is op zoek naar de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Met de ideale mix van fysieke ruimte en sociale aspecten op speelgebied! Doe mee en win de Jantje Beton Prijs.

Door Jantje Beton zelf 😉

WIE ZOEKT JANTJE BETON?

De meest speelse goede doelenorganisatie van Nederland is op zoek naar de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland die in aanmerking komt voor de Jantje Beton Prijs. Voorwaarden: je hebt de ideale mix van fysieke ruimte en sociale aspecten op speelgebied én jouw gemeente werkt pro actief samen met kinderen en jongeren.

WAAROM?

Buitenspelen is niet alleen heel leuk, het is ook superbelangrijk. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals o.a. vrienden maken, omgaan met tegenslagen en motorische vaardigheden. Dingen die later best nog wel eens van pas komen. Toch wordt (buiten)spelen door tijdgebrek en te weinig speelplaatsen steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. Voor kinderen in kwetsbare (speel)posities is het vaak helemaal niet mogelijk.

De gemeente die aan kan tonen dat er alles aan wordt gedaan om zoveel mogelijk kinderen en jongeren zoveel mogelijk buiten te laten spelen en bewegen komt in aanmerking voor de Jantje Beton Prijs.

WAT HEEFT JANTJE BETON JOU TE BIEDEN?

  • Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 24 november wordt jouw gemeente in de schijnwerpers gezet
  • Een jaar lang mag je in alle communicatie meenemen dat jij de speelste gemeente van Nederland bent
  • Jantje Beton communiceert in al haar social kanalen en op de website over jouw gemeente
  • Een speciaal ontworpen logo / vlag / banier en een speciale perstoolkit wordt beschikbaar gesteld
  • Unieke beeltenis van Jantje Beton die op een prominente plek geplaatst kan worden

WAT BRENG JIJ MEE?

Als gemeente vind jij het super belangrijk dat kinderen en jongeren speelruimte en speelkansen krijgen. Je vindt het zo belangrijk dat je graag je opgedane kennis en expertise uit wilt dragen richting andere gemeentes.

Je wordt de gemeentelijke ambassadeur van Jantje Beton!

OVER JANTJE BETON

Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

REAGEREN?

Stuur voor 31 augustus een brief (of video!) naar info@jantjebeton.nl onder vermelding van de Prijsvraag Speelvriendelijkste Gemeente van Nederland. Met de inzending overtuig je Jantje Beton dat je de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland bent. Wil je meer weten over deze prijs? Stuur een mail naar m.verburg@jantjebeton.nl

PROCEDURE

  • Van 30 juni – 1 september: termijn van indienen inzending
  • September : selectie van de 10 beste inzendingen die worden verzocht aanvullend informatie toe te sturen
  • Oktober : beoordeling vakjury en kinderjury
  • 24 november : prijsuitreiking!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.