Janneke Dochter vanuit Heeten: sporthal verplaatsen, school naar sporthal, huizen ipv school

Heeten is toe aan een nieuwe school. Janneke Dochter vindt daarom dat je nu kansen moet grijpen en meteen ook andere problemen bij de kop moet pakken, zoals een verouderde sporthal, een veel te groot sportcomplex en de woningnood.

Interessant? Deel het artikel

school heeten

Als betrokken inwoonster bezocht Janneke Dochter de jaarvergadering van Plaatselijk Belang Heeten dat “met het aantreden van enkele nieuwe, jeugdige, maar ook kundige bestuursleden” weer leven in de Heetense brouwerij heeft gekregen. Janneke blikt vier dagen terug op vier dorpsthema’s. En wie Janneke kent, weet dat hij er zelf ook mening over heeft.

Op de drukbezocht jaarvergadering van PB Heeten in ’t Trefpunt was een van de opvallendste – en overigens ook vaardigste – sprekers de vertegenwoordiger van Mijn Plein, die iets vertelde over de plannen voor vervangende nieuwbouw van de basisschool.

Het proces erheen is langer dan de bouwtijd, maar dat terzijde. Hoewel er alternatieven de revue gepasseerd zijn lijkt het erop dat herbouw op de huidige locatie de voorkeur van zowel het schoolbestuur als van de gemeente heeft.

Janneke, en waarschijnlijk een belangrijk deel van de Heetense bevolking denkt daar toch echt anders over. Janneke heeft er begrip voor dat herbouw in de huidige (te sluiten) kerk onmogelijk is, omdat dat onbetaalbaar wordt.

Maar er is wel een betere optie: Een aantal jaren geleden is een werkgroep aan de gang geweest met het schetsen van een toekomstvisie op het sportcomplex van Heeten. Diverse voetbalvelden zijn overbodig (en al buiten gebruik) en diverse accommodaties moeten vernieuwd worden.

(tekst gaat verder onder de foto)

Die toekomstvisie werd toen algemeen omarmd, maar kwam eigenlijk te vroeg, met name omdat de sporthal recent nog opgeknapt is, hoewel die toch ook al oud is.
In de toekomstvisie zou de sporthal op het complex aan de Dorpsstraat een andere plek moeten krijgen.

Janneke’s idee: waarom niet alsnog, versneld, uitvoering geven aan dat plan, en op de plek van de sporthal de nieuwe school, annex ruimte voor allerlei kinderopvang realiseren.

(tekst gaat verder onder de foto)

Zoals recent ook in Lettele is besloten: een ideale situatie voor de school/jeugd. Ligging goed, alles wat nodig is op één terrein, veilige plek, alles voorbereid op de toekomst
En er komt op de plaats waar nu de school staat een prima inbreidingslocatie voor woningbouw beschikbaar. En ja, inbreiding heeft volgens de overheid de voorkeur boven uitbreiding, toch?

Het enige is dat Mijn Plein en gemeente de nieuwbouwplannen voor de school met een jaar of zo uitstellen, maar anderzijds kan het plan wel eens veel geld opleveren in verband met de woningbouwmogelijkheden.

Stof tot nadenken, hoopt Janneke. Ik hoop op verstandige reacties op deze ideeën.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.