Janine Wanders van Van Remmen UV Technology lag voor Pampus en werd zuinig op water

Wel eens gehoord van het spreekwoordelijke gezegde ‘voor Pampus liggen’? Maar er nooit bij stilgestaan dat er werkelijk een eiland Pampus is dat zeker een bezoekje waard is.

Geen link naar partner

Interessant? Deel het artikel

pampus van remmen eigen foto

Voor Pampus liggen; ‘uitgeteld zijn’ of ‘er lui bij liggen’ al dan niet door overmatig eten of drinken. “Dat is wat ze er juist niet doen, heb ik ervaren heb tijdens mijn bezoekje op de zandbank bij Amsterdam dat nu een eiland is met een fort er op”, vertelt Janine Wanders, R&D engineer bij Van Remmen UV Technology. Een hele geschiedenis is er te ontdekken. Op het kleine stukje land, afgesneden van het vaste land is men steeds opzoek naar praktische oplossingen voor het dagelijkse leven. Zo ook naar voorziening voor drinkbaar water. Om voldoende drinkwater te hebben op het eiland wordt drinkwater van het vaste land naar het eiland toe gevaren. Uiteraard wordt je vanzelf zuinig op de beperkte hoeveelheid drinkwater dat er op het eiland beschikbaar is.

“Ik mocht een dagje mee bouwen aan een test opstelling waarbij we van het water uit het IJmeer drinkwater maken. Een behoorlijke uitdaging, omdat de waterkwaliteit van het IJmeer niet bepaald op drinkwater kwaliteit lijkt. Met een schakeling van verschillende technieken waaronder een zandfilter, membraanfilter en een UV systeem komt er dan toch echt drinkwater uit het kraantje stromen”, aldus Janine.

Als de noodzaak er is, we echt willen en we samen werken kunnen we veel bereiken en dat beperkt zich niet alleen tot drinkbaar water.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.