Is het niet gevaarlijk dat Forum voor Democratie weggevaagd is?

Forum voor Democratie kreeg bij de Provinciale Staten verkiezingen zo'n klap, dat de Partij voor de Dieren zich zorgen maakt dat Thierry Baudet de Uil van Minerva onverdoofd de nek zal omdraaien. Maar moet het weldenkend deel van de bevolking wel blij zijn met dit enorme verlies? De reactie van de partij maakt me ongerust.

Interessant? Deel het artikel

Forum tuig

Met stijgende verbazing zag in het verkiezingsprogramma van de NOS de reactie van Thierry Baudet op de catastrofale zeteldaling. Hij vond het echter een fantastisch resultaat en droeg dat op zijn bekende megalomane wijze over op zijn volgers. Ik nam dat nog niet serieus, dacht dat hij uit verdriet een beetje doorgesnoven of -gezopen had. Maar later zag ik onderstaande video en kreeg toen opeens het gevoel dat dit volledig in zijn plan zou kunnen passen.

Klik hier om de ‘droefheid’ bij FvD te zien

Strategie

De politieke strategie van FvD is het gebruikmaken van de onderbuikgevoelens van meestal wat simpele zielen om te kunnen scoren. Denk hierbij aan Zwarte Piet, Corona, asielzoekers, klimaatcrisis, stikstofcrisis, energiecrisis, het World Economic Forum (WEF), Oekraïne, de MSM media enzovoort en deze abjecte standpunten met geweld te verspreiden via alle sociale media en sinds een jaar ook via de door ons allen gefinancierde NPO zender Ongehoord/ Onbeschoft/ Onnozel/ Ongesteld Nederland (ON). In FvD kringen wordt deze zender kennelijk niet als MSM beschouwd… Hier laten twee blonde deerns allemaal zwart- en bruinhemden voorbijtrekken zonder enig journalistiek tegenspel te bieden.

Ook maken ze er een verdienmodel van met symposia, ledenbijeenkomsten en de uitgave van Baudt’s boeken via hun eigen uitgeverij Amsterdam Books waarbij Thierry er geen been in ziet extra geld te vragen voor een handtekening of een opdracht op de eerste pagina. Deze opdracht mag/ moet je dan wel zelf opgeven…. Thierry zijn handtekening is dus € 18 waard en hem je zelf aangeleverde boodschap laten schrijven kost € 78,05. En zijn volgertjes betalen het grif.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Ieder jaar stelt het ministerie een vast bedrag ter beschikking aan de Tweede Kamer partijen. Dit bedrag wordt verdeeld op basis van ledenaantal, reden voor FvD om een enorme ledenwerfactie te starten in de laatste week van december met vaak wel 10 oproepen per dag op sociale media met veel respons. De eerste twee weken van 2023 verscheen geen enkele post, waarschijnlijk waren ze toen op vakantie van het geld.

Een financieel minder succesvol project is de oprichting van Renaissance scholen, die door het hele land opgericht zouden worden en waar de kinderen opgeleid worden zonder woke-ideologie, corona-angst, bloemetjes en bijtjes en klimaatgedram. En dat voor een schoolgeld van slechts € 300 per kind per maand. Toch lijkt het geen financiële klapper. De enige tot nu toe geopende school staat in Almere en heeft 4 leerlingen (en 6 leerkrachten).

Potentieel gevaar

FvD is bijna nooit aanwezig in de Tweede Kamer en als ze er wel eens waren werd meestal onzin uitgebraakt, die video’s opleverden die vervolgens in verknipte versies massaal op sociale media gedumpt worden, vergezeld van abjecte boodschappen over problemen die, helemaal in hun eigen straatje passend, buitenproportioneel worden opgeblazen.

Ook werden er continu opruiende uitspraken gedaan die al in een richting wezen dat de partij helemaal niet geïnteresseerd is in een goed functionerende democratie, maar liever alles omver wil werpen, met de bestorming van het Capitool in Washington als voorbeeld. Ook de aanbidding van Poetin is onrustbarend.

Zeker in een tijd dat verschillende landen de ultrarechtse dictatoriale kant opgaan. Landen als Rusland, Hongarije en Polen ontkennen dit, maar in Israël en Italië wordt dit nu wel volmondig toegegeven. Vooral in Italië, het prachtige en vriendelijke land waar ik bijna 30 jaar lang iedere maand geweest ben (meestal zakelijk) maken deze ontwikkelingen mij bang. Deze koerswijziging  is namelijk exact 100 jaar nadat Benito Mussolini zijn fascistische partij Fasci di Combattimento oprichtte, het grote voorbeeld voor een besnorde Oostenrijker die in Duitsland aan het bewind kwam en de Tweede Wereldoorlog uitlokte.

Nu Baudet en zijn kompanen zo uitgekotst zijn en deze verkiezingen frauduleus genoemd worden, zou dit zeker tot nog meer opruiing kunnen leiden. De bekende kat in het nauw…..

Oplossing

Forum voor Democratie was altijd al nauwelijks in de Tweede Kamer te vinden, laat staan dat de Kamerleden constructieve moties of wetsvoorstellen hebben ingediend. Dit zit nu eenmaal niet in hun DNA. Verder dan overal tegen zijn is de partij helaas nooit gekomen. Hun ‘programma’ bevat overwegend niet rechtsstatelijke punten.

Daarom leg ik hen een plan voor om zich eindelijk eens positief te onderscheiden dat een hele rits nationale problemen kan oplossen:

  • Vraag aan grote vriend Poetin om een enorm perceel grond, goed af te rasteren, in het nauwelijks bevolkte Siberië en richt daar een nieuwe staat op, bijvoorbeeld Thierrystan, die deel gaat uitmaken van de Russische Federatie.
  • Forum claimt rond de 60.000 betalende leden te hebben. Wanneer die allemaal naar het beloofde land Thierrystan vertrekken, levert dat bij de gemiddelde Nederlandse woningbezetting van 2 personen 30.000 vrijkomende woningen op.
  • In dat verre land hoeven ze niet de komst van migranten te vrezen, ook al omdat Vladje de grenzen wel dicht houdt.
  • Het nieuwe land maakt geen deel uit van de EU, dus die ergernis verdwijnt ook.
  • De zeer democratische Russische wetgeving kan één op één overgenomen worden.
  • Klimaatplannen kunnen ontkend blijven. Tip: Vraag Ome Vlad dan wel een stukje Siberië waar de permafrost nog niet aan het ontdooien is, want waar dit nu wel gebeurt schijnen afschuwelijke organismen en dampen vrij te komen die een gezondheidsramp kunnen veroorzaken, maar goed, gewoon als een griepje blijven beschouwen.
  • In Nederland hoeft men dan geen tijd, energie en ergernis meer te verspillen aan dit partijtje en het zal dus veel rust geven.

Uit sympathie stel ik dit plan helemaal gratis ter beschikking. Wel zou ik het op prijs stellen een standbeeld te krijgen op het centrale Pepijnplein in de hoofdstad Gideongrad. Bij de uitvoering van dit plan kan FvD ook elementen uit mijn plan uit 2010 gebruiken, dat helaas nooit uitgevoerd werd.

 

© Tweede Kamer

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *