Herdenking kindcentrum De Korenbloem op Joodse begraafplaats.

Leerlingen van groep 8 van kindcentrum De Korenbloem liepen dinsdag 23 april over het pad naast hun school naar de Joodse begraafplaats aan de Oude Molenweg. Voor de vijftiende keer hielden ze hier de eigen herdenking sinds hun adoptie van deze begraafplaats in 2009.

Interessant? Deel het artikel

Joden Herdenking Korenbloem

38 Joodse inwoners uit Raalte kwamen in de Tweede Wereldoorlog om het leven. Zij werden omgebracht in concentratiekampen omdat zij Joods waren.

Mevrouw Gribnau vertelde over haar joodse moeder hoe die als meisje van 10 jaar de oorlog meemaakte en het heeft overleefd. De leerlingen en verdere aanwezigen waren hiervan erg onder de indruk mede doordat zij vertelde hoe moeilijk en zelfs angstig het is om momenteel Joods te zijn, ook hier in Nederland…

Leerlingen legden een krans bij de gedenkzuil en de namen van de omgekomen mensen werden opgelezen opdat zij niet vergeten worden.

Drie leerlingen lazen een zelfgemaakt gedicht voor over hoe zij als jongere kijken naar oorlog, vrede en vrijheid.

Rian Wolfs, directeur van de school, had het er in haar woordje over hoe bijzonder het is om op zo’n speciale plek naast de school te staan. Terug te denken aan wat er gebeurd is in de Tweede Wereldoorlog. Maar ook dat wij onze ogen niet moeten sluiten voor wat er op het ogenblik om ons heen gebeurt in Oekraïne en Israël. “Jouw wereld kan maar zo van het ene op het andere moment totaal veranderen en op de kop staan…”

Daarnaast zei zij dat vrijheid kostbaar is, dat we deze moeten koesteren en doorgeven. Maar na herdenken is ook het vieren van de vrijheid belangrijk.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden