GGD IJsselland sluit vaccinatielocaties in Dalfsen en Kampen

Interessant? Deel het artikel

Fotocredit: GGD IJsselland
Fotocredit: GGD IJsselland

In de vaccinatielocaties Dalfsen en Kampen zijn afgelopen weekend de allerlaatste prikken gezet. Vier maanden lang konden mensen hier terecht voor hun vaccinatie en dat is massaal gedaan. Met 53.000 vaccinaties in Kampen en 55.000 in Dalfsen is er sprake van een groot succes.

“Het is fantastisch dat zoveel mensen zich hier hebben laten vaccineren, dat maakt dat we nu kunnen afschalen, zo benadrukt strategisch manager Magreet Algera op de website van GGD IJsselland. Ook benadrukt ze dat er zeven dagen per week gevaccineerd blijft worden op de locaties in Zwolle, Deventer en Hardenberg.

Voorlopig blijft iedereen daar welkom om de eerste, tweede of enige (Janssen) prik te halen. Ook kijkt GGD IJsselland samen met de gemeenten naar mogelijkheden om kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij te kunnen vaccineren. Dit om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om zich te vaccineren tegen corona.

Jan Peter van der Sluis, wethouder Zorg van de gemeente Kampen, heeft inmiddels de sleutel van de vaccinatielocatie op het burgemeester Berghuisplein ingeleverd bij GGD IJsselland. In Dalfsen kwam wethouder Jan Uitslag naar De Trefkoele+ met heerlijke Hulster rolletjes voor de GGD-vaccinatiemedewerkers. De locatie werd vervolgens gesloten met confetti.

Vrije inloop

Afhankelijk van het landelijke beleid schaalt de GGD na de zomer verder af. Als de omstandigheden veranderen, zullen ook deze plannen vanzelfsprekend meebewegen. Iedereen die nog geen vaccinatie heeft gehad kan nog altijd een afspraak maken. GGD IJsselland biedt tegenwoordig ook de mogelijkheid om vrij in te lopen. Dit kan inmiddels op alle locaties. Bekijk hier de actuele openingstijden.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.