Fietsexcursie langs groene schoolpleinen: zeg het tegen jouw leerkracht!

Interessant? Deel het artikel

groen schoolplein
'@screenshot van de site
Ben je werkzaam op een basisschool in Overijssel en wil jij graag eens zien en ervaren hoe een aangelegd groen schoolplein er uitziet? Ga dan mee op fietsexcursie langs diverse groene schoolpleinen in september. De plaatsen waar we gaan fietsen zijn nog onder voorbehoud, maar we zorgen voor een goede verdeling over de provincie. De fietsexcursies gaan alleen door als de corona-maatregelen het toelaten.

Wanneer: September, precieze datum en locatie volgen nog
Aanmelden: Je kunt je hier aanmelden voor de fietsexcursie
Maximaal 2 deelnemers per school. Deelname is gratis.

Programma

We bezoeken 4 groene schoolpleinen onder begeleiding van een ontwerper en procesbegeleider van groene schoolpleinen. Ook leerkrachten komen aan het woord.
Bij elke school krijg je een toelichting op het ontwerp, kun je het plein bekijken en is er ruimte om vragen te stellen.

Daarnaast komen de volgende onderwerpen aan bod:
* Wat zijn de belangrijkste stappen die zijn gezet bij het realiseren van een groen plein?
* Hoe kan het plein gebruikt worden voor lessen en andere educatieve activiteiten?
* Wat zijn tips & tricks om rekening mee te houden bij het ontwerp, de aanleg en het onderhoud?
* Hoe zijn vrijwilligers en ouders betrokken bij de plannen, de aanleg en het onderhoud?

Waarom organiseren wij deze fietsexcursie?

Alle schoolpleinen van Overijssel groener in 2025! Dat is de ambitie van Natuur voor Elkaar, onderdeel van provincie Overijssel. Stichting Springzaad, Natuur en Milieu Overijssel en IVN Overijssel delen deze ambitie en helpen toewerken naar zo veel mogelijk groene schoolpleinen. Met elkaar inspireren en enthousiasmeren wij scholen om hun plein te vergroenen, en bieden een helpende hand in het proces. Met de fietsexcursie willen wij je inspireren en informeren om ook op je eigen school aan de slag te gaan of verder te gaan met de aanleg van een groen schoolplein.

Meer informatie over Groene schoolpleinen vind je op de website van Natuur voor Elkaar.
Heb je vragen, bijvoorbeeld over het proces om tot een groen plein te komen, over het educatief gebruik of over de subsidiemogelijkheden? Stel ze via groeneschoolpleinen@ivn.nl.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.