Meer berichten

merel

Merel – Slecht weer, bestaat dat wel?

Wie beslist of het weer goed is? Of slecht? Het lijkt erop alsof het wel vast ligt. Heb jij het ooit over mooi weer als het regent?

Lees verder »

merel

Merel: Doen bomen ook mee in de samenleving?

Heb jij een favoriete boom? Een boom waar je als kind onder speelde of je verstopte? Een boom waar je graag tegenaan zit, een boekje leest en helemaal tot rust komt? Of een boom waaronder je iets bijzonders hebt meegemaakt? Een boom die jou het gevoel geeft dat je weer thuis bent, als je ‘m ziet opduiken op de terugweg naar huis?

Lees verder »

merel

Merel: Het is teken-tijd!

De kans dat je door een teek gebeten wordt is het grootst van juni tot en met augustus. Het slechte nieuws is dat er steeds meer teken komen. Het goede nieuws is dat als je zo’n teek binnen 24 uur van je lichaam haalt, dan is er niks aan de hand.

Lees verder »

merel

Merel: “Ik zie dit jaar veel meer margrieten in de berm!”

Door de manier waarop Dalfsen bermen en sloten maait, wordt de ‘grasmat’ steeds schraler. Daardoor groeit het gras minder hard en krijgen allerlei bloemetjes veel meer ruimte. De mannen op de trekker zien dat het werkt!

Lees verder »

merel

Merel: “Dus dan krijgen we straks allemaal bosjes erbij in het buitengebied? Mooi man!”

Inwoners van het buitengebied van de gemeente Dalfsen krijgen driekwart van de onkosten vergoed als ze voor maximaal 1000 euro bomen aanschaffen voor een bosje of plantsoentje.

Lees verder »

merel

Merel: Erwin Goutbeek legt uit waarom Dalfsen zo biodivers is en hoeveel mensen naar soorten zoeken

Een rivier, landgoederen, heide, kwelgebieden. Je komt het allemaal in de gemeente Dalfsen tegen. Logisch dus dat de gemeente zo biodivers is. Maar bijzonder is het ook!

Lees verder »

merel

Merel vindt dat het iedere dag biodiversiteitsdag moet zijn

Wist je dat het deze week de Internationale Dag van de Biodiversiteit was? Die kans is best klein. Dat had wel wat meer aandacht gehad mogen hebben…

Lees verder »

merel

Merel: gebruik gerust een app om te leren wat je ziet in de natuur

Langs de Vecht is de natuur nu misschien wel op z’n mooist. Zonde om dat ongezien aan je voorbij te laten gaan!

Lees verder »

merel

Merel – Onkruid vergaat niet? Onkruid bestaat niet!

Het woord onkruid kent iedereen. Het woord kruid ook. Twee woorden die op twee letters na hetzelfde zijn, maar totaal verschillende associaties oproepen. Hoe komt dat?

Lees verder »

merel

Merel ziet ook dat de Japanse Duizendknoop een rotding is

De natuur groeit als kool in dit seizoen en met dit weer. Alleen groeit sommige natuur harder dan andere. Zoals de Japanse Duizendknoop. Die groeit zo hard, dat die anderen overwoekert.

Lees verder »

merel

Merel zag de buurt de berm onderhouden

Hoe maai je de berm het best? Als je een biljartlaken wil doe je dat iedere week. Als je een biodivers kruidenbermpje wil, dan verschraal je hem.

Lees verder »

merel

Merel – Paardenbloemzaadjes blazen: een heldendaad!

De paardenbloem verricht belangrijke taken voor het bodemleven, maar ook voor dieren en mensen. Wist je dat? Hoog tijd voor een ode aan deze inheemse plant.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.