Laatste berichten Circulair

Circulaire economie | Column | Hergebruik | Meedoen

Van het kringloop front

Redactie | 9 juli 2024
Circulaire economie | Onderwijs

Permanente huisvesting voor winkel Van Waarde in Zwolle

Berichten

Lenteboodschap van kringloopwarenhuis Het Goed

Circulaire economie | Column | Meedoen | Verduurzaming | Zingeving

De luxe van een kleine footprint

Circulaire economie | Sociaal

Stichting Goede Buren Olst wint Kringlogo-prijs voor beste Circulaire Burgerinitiatief van Overijssel

Meer berichten

WaardeRing Hetty Waanders

Van het kringloop front

Onder het motto ‘Circulief en leed’ publiceert Hetty Waanders van de Winkel van Waarde in Zwolle informatieve columns over circulair handelen en leven.

Lees verder »

WaardeRing Winkel van Waarde Zwolle

Permanente huisvesting voor winkel Van Waarde in Zwolle

Mooi nieuws! De winkel Van Waarde verhuist per 1 juni permanent naar de overkant: Eiland 8, in de Zwolse binnenstad.

Lees verder »

Lenteboodschap van kringloopwarenhuis Het Goed

De lentezon doet aankomend weekend haar uiterste best voor ons, want deze zaterdag stijgt de temperatuur zelfs naar 25 graden op sommige plekken. Wat een feest! Reden om naar Het Goed te gaan, in Salland te vinden in Wijhe en Deventer.

Lees verder »

tiny house maatschapwij

De luxe van een kleine footprint

“Je hebt niet veel nodig om gelukkig te zijn. Wij wonen in een kleine gemeenschap in een zelfgebouwd klein houten huis met een tiny footprint. Het levert je zoveel op”, aldus Iris van Asselt, die met haar vriend Roland en dochters Ize en Lune woont in een community van tien kleine houten huizen in Koedijk, opgezet door LiberTerra.

Lees verder »

natuur en mileu Goede Buren Olst

Stichting Goede Buren Olst wint Kringlogo-prijs voor beste Circulaire Burgerinitiatief van Overijssel

Tijdens een feestelijke uitreiking heeft Stichting Goede Buren Olst de Kringlogo-prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief 2024 van Overijssel in ontvangst mogen nemen. Deze erkenning, geïnitieerd door Natuur en Milieu Overijssel, markeert ook dit jaar weer een belangrijke mijlpaal tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Lees verder »

Vakmensen: Ondernemend samenwerken aan inclusie en circulariteit

Samenwerken is een groot goed in de circulaire economie, evenals ondernemerschap. En dat is waar WaardeRing-partners bouw- en sloopbedrijf Weever Circulair, arbeidscentrum Vakmensen en drukkerij Zalsman voor gaan. De bedrijven hebben een talent- en ontwikkelroute nieuwe stijl ontwikkeld voor iedereen die richting arbeidsmatige dagbesteding, beschut werk of een reguliere baan wil. Met vooral volop de focus op voortijdige schoolverlaters van het praktijk- en voortgezet onderwijs, statushouders en andere doelgroepjongeren van 18 tot 25 jaar.

Lees verder »

Werkplaats Voedselbossen Oost-Nederland organiseert Ontmoetingsdag Lente-oogst

Zaterdag 20 april organiseert Werkplaats Voedselbossen Oost-Nederland de Ontmoetingsdag Lente-oogst op het monumentale hof van Mia Carey, net over de grens met Drenthe. Maximaal 24 deelnemers, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Lees verder »

Vier het voorjaar en dan goed bij kringloopwarenhuis Het Goed

Het zonnetje lacht ons volop toe, want het lenteseizoen is aangebroken. Ook in onze winkels is het startschot van het voorjaar gegeven, en we nodigen je van harte uit om onze frisse en vrolijke tweedehands schatten te komen ontdekken bij Het Goed in Wijhe en Deventer.

Lees verder »

Second Hand Fair in Dorpshuus Heino

Dorpshuus Heino organiseert op zaterdag 23 maart een Second-Hand-Fair.

Lees verder »

Sympany start textielinzameling in gemeente Raalte

Per 1 maart 2024 start Sympany met de textielinzameling in de gemeente Raalte. De huidige textielcontainers, beheerd door het Leger des Heils, worden op 29 februari verwijderd. Op dezelfde locaties als de huidige containers worden de nieuwe containers van Sympany geplaatst.

Lees verder »

maatschapwij ruilen

Lenen is het nieuwe hebben. Dit zijn de leukste ruil- en deelplatformen

In een wereld waar meer dan genoeg is en grondstoffen steeds schaarser worden kunnen we eigenlijk niet anders dan op een bewustere manier consumeren. Waarom kopen als je ook kunt lenen? Auto’s, scooters, werkruimtes, gereedschap, fietsen … over een paar jaar is de deel- en ruileconomie de norm.

Lees verder »

tala prijsontvangst circulair bouwen

Biobased bouwer Tala uit Broekland wint Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 

Duurzaam bouwbedrijf Tala heeft de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 gewonnen in de categorie Circulaire Start-up. Tala kreeg deze prijs, omdat haar woningen volgens de jury natuurlijk, schaalbaar en het meest circulair zijn. Een trotse Victor de Beus, mede-oprichter van Tala, nam de prijs in ontvangst.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.