Dirk Overbeek wint CultuurTalentprijs Deventer

Onder luid applaus ontving Dirk Overbeek, accordeonist en componist, de CultuurTalentprijs Deventer in de Deventer Schouwburg,. De cheque ter waarde van euro 4000,-  werd uitgereikt door wethouder cultuur, Ilse Duursma.     

Interessant? Deel het artikel

Dirk Overbeek
Dirk Overbeek

Deze prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een veelbelovende professionele kunstenaar of kunstenaars als een extra stimulans zich in hun werk te ontwikkelen en te manifesteren.

Genomineerden

Voor de CultuurTalentprijs 2023 waren drie kandidaten genomineerd: naast Dirk Overbeek, beeldend kunstenaar Teodora Ionescu en danser/choreograaf Elena Iachininoto. De genomineerden lieten vrijdagavond allen een indrukwekkende presentatie zien en horen. Drie cultuurmakers waar Deventer trots op mag zijn.

Wie is Dirk?

Dirk Overbeek is een jonge muzikant die niet alleen zelf het spotlicht weet te vangen maar ook zijn collega’s uitstekend weet te ondersteunen. In alles wat hij doet, laat Dirk de veelzijdigheid zien van zichzelf en zijn instrument. Dirk manifesteert zich als jazz-accordeonist en speelt daarnaast Nederlandstalige poëtische pop, Franse chansons en eigen composities in wisselende en niet alledaagse bezettingen.

Ondersteuners

De prijs is ter beschikking gesteld door de Deventer Cultuur Club, Stichting Jeannette Hollaarfonds, Stichting Rudolf H. Schmidtfonds, Stichting Erven Witteveen en Stichting Wesselings-Van Breemen. De organisatie is in handen van Kunstcircuit Deventer.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *