D66 en GroenLinks willen flex- en tiny houses op het erf van inwoners onderzocht hebben

Flexwoning en tiny houses bij de boer op het erf? GroenLinks en D66 willen dat de gemeente de kansen onderzoekt, zodat jongeren ook kans krijgen op woonruimte.

Interessant? Deel het artikel

tiny house platowood sprout marjolein olstergaard
Tiny house Marjolein Jonker Olstergaard, Olst

Persbericht van D66 en GroenLinks

De politieke partijen D66 en GroenLinks vragen het college naar de mogelijkheden van flexwoning en tiny houses in de gemeente Raalte. De partijen stellen vragen die betrekking hebben op twee verschillende vormen in relatie tot de grond waar de huizen of huisjes mogen staan: de één op grond van de gemeente de andere op gronden van derden, bijvoorbeeld op het erf van inwoners.

Niels Folgers van D66: “Wij ontvangen signalen van jongeren uit onze gemeente die opzoek zijn naar woonruimte. Aan een ruime starters woning is niet altijd behoefte of wegens de huidige woningmarkt simpelweg onmogelijk. Zij geven aan dat zij geholpen zijn met tijdelijke /flexibele en betaalbare woonvormen.”

De twee partijen vragen onder andere of het college wil kijken of de omgevingswet die per januari ingaat, kansen biedt om op een makkelijke manier microwoningen/tiny houses te kunnen plaatsen voor een tijdelijke periode op bestaande erven. Daarbij kijken de partijen niet alleen naar de ruimte op de ervan van inwoners, instellingen of bedrijven, maar ook naar de grond van de gemeente. Zo vragen ze ook of het nú al mogelijk is om prioriteit te geven aan betaalbare flexwoningen door middel van grond wat al in bezit is van de gemeente hiervoor al tijdelijk in te zetten

Ralph Mulders, GroenLinks: “Jongeren zijn geholpen met tijdelijke/flexibele en betaalbare woonvormen. Op termijn verhuizen ze door. Wij zien de realisatie van flexwoningen en tiny houses als een flexibele schil aan woningen voor mensen die met spoed een woning nodig hebben de komende jaren, en die niet kunnen wachten tot dat nieuwe woonwijken zijn gerealiseerd.”

“Jongeren geven aan dat in onze gemeente veel grote en dure woningen in het verleden zijn gebouwd, waardoor zij  nu extra moeite hebben om een huis te kopen. Hopelijk kan de gemeente met spoed creatief zijn en voor oplossingen komen voor meer dan 100 jongeren uit onze gemeente”, vult Folgers aan.

Naast deze vragen van beide heren, vragen zij ook naar de huidige regels en voorschriften, of groepen zelf een project kunnen starten met flexwoningen en tiny houses, én in welke mate de gemeente met de woningcooperatie hier al handen en voeten aan geeft.

Lees hier de schriftelijke vragen:
Schriftelijke vragen tiny houses nieuw

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.