Cultureel Café Heino presenteert Hendrik Jan Bökkers

Cultureel Café Heino organiseert elke maand een activiteit op de eerste dinsdag van de maand (van oktober tot en met april) in de Bibliotheek. Op 1 november zal Hendrik Jan Bökkers optreden.

Interessant? Deel het artikel

Hendrik Jan Bökkers © MichelKorndörffer
Hendrik Jan Bökkers © MichelKorndörffer

Op dinsdag 1 november komt een bijzondere oud-inwoner van Heino optreden bij de Bibliotheek Salland. Hendrik Jan groeide op in Heino en daar geeft hij in de Bibliotheek op dinsdag 1 november een optreden.

Na een carrière met de bands Soundsurfer en Jovink en de Voederbietels maakt Hendrik Jan sinds 2010 met zijn band Bökkers naam met muziek in het eigen Sallandse dialect. Door de jaren heen heeft hij honderden optredens gegeven in tentfeesten in Oost-Nederland.

Hij heeft een passie voor geschiedenis, vooral het verleden van de streek en de Nedersaksische taal. ‘Het zingen in het Nedersaksisch draagt bij aan het gevoel van authenticiteit. Het is een taal waar ik mee ben opgegroeid, waarin ik mijn gevoel het beste kan uiten.’ Voor zijn werk als troubadour in het dialect ontving hij kortgeleden de Cultuurprijs Overijssel.

Hendrik Jan Bökkers is op dinsdagmiddag 1 november in de bibliotheek in Heino. Inloop vanaf 14.15 uur, start om 14.30 uur. Toegang is gratis, een vrije gift wordt gewaardeerd, aanmelden van tevoren is wenselijk en aan te raden.

Klik hier voor info

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *