Buurman denkt dat Flierefluiter sluipverkeer wel een halt toeroept

Interessant? Deel het artikel

kunstwerk heeten buurman buurvrouw

Ha Buuv, Buurman en buurvrouw schrijven elkaar eens in de zoveel tijd een digitale brief. Volg ze in dit dossier. Vandaag is het de beurt aan buurman. Hij reageert op buuv die met de klompen aan bezoek kwam, maar best met een spannend rokje aan.

Nou buuv,

Dat waren mooie klompen die je aan had, vorige week toen je op bezoek was. En omdat de avondklok niet meer gold, kon je meteen wat langer blijven zitten. Hoe mooi kun je de lente ingaan!

Hoewel, lente… ik geloof niet dat we er zoveel baat bij hebben dat die terrassen weer open zijn. Wat een weer. Als ik het verschil niet wist tussen het klimaat en het weer, moest ik nog maar eens zien of de wereld eigenlijk wel aan het opwarmen is.

Flierefluiter

Waar ik wel warm van wordt zijn die plannen van de Flierefluiter. Prunkie wil naar 100.000 bezoekers per jaar. Dan krijgen we files op de Raarhoeks- en Hogebroeksweg, zijn ze daar meteen van te hard rijdend sluipverkeer af!
100.000 Bezoekers. De grootste van Oost Nederland, las ik. Waarin weet ik niet precies, maar wat ik wel lachen vind is dat de gemeente eerst te vuur en te zwaard alles bestreed wat ze daar aan de Raarhoeksweg deden, en het nu omarmen als fantastisch toeristisch uithangbord. Kan zo in een folder naast hotel, café en restaurant Tivoli, inclusief motormuseum, dat ook tegen alle regels in gebouwd werd, maar nu pronkstuk is. Gelukkig is er een wet die zegt dat iets dat illegaal is, eerst bekeken moet worden vanuit de mogelijkheden of je het legaal kunt maken. Anders hadden we al dat moois nooit gehad!

Grote Markt

Raalte is namelijk nog wel een beetje van het slopen. Als je oude foto’s van de Grote Markt ziet, dan zou je toch zo op zoek gaan naar de politiek verantwoordelijke, om die achteraf alsnog te ontslaan! Rabobank en mislukt hotel (was dat niet het gay hotel?) kregen we er voor terug. Die hebben beiden hun biezen al weer gepakt en ons met de rotzooi achtergelaten. Later bouwde de Rabobank aan de Domineeskamp nóg een overtreffend lelijk nieuw gebouw waar villa Scholtenvoorde voor tegen de vlakte moest. Ook daar is de bank inmiddels weg.

Strunk

Gelukkig hebben we Strunk nog. Of… hebben we Strunk eigenlijk nog wel? Ik volgde digitaal daar een politieke vergadering over (kunnen ze die raadsleden niet naar een betere toneelschool sturen?) en alsof de duvel er mee speelde viel de verbinding weg toen er gestemd werd. Ik ben een paar dagen later nog even door de Westdorplaan gereden, maar hij staat er nog steeds.

En ik denk eigenlijk ook niet dat ze het laatste monument dat Raalte nog heeft, zullen gaan slopen. Maar wat moet je er dan wel mee? Ik zeg: gewoon een woonhuis van maken. Particulier verkopen met de monumentale status erbij. Dan zal dat pand tot in lengte van jaren een prachtige locatie blijven om van buiten te zien, maar niet meer van binnen te bezoeken. Dat laatste deden Sallanders toch al niet zo. Ze hadden er – zal ik maar eufemistisch zeggen – de loop er niet echt in gekregen. En alles en iedereen die ín het pand ruimte gebruikte: dat was toch al passen n meten. Steek de straat over en gebruik de Pauluskerk daarvoor. Die staat ook leeg en dat is géén monument. Mijn zegen hebben ze, en die van god ook vast wel.

Nou Buuv, heanig an en tot de volgende keer!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Buurman denkt dat Flierefluiter sluipverkeer wel een halt toeroept”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.