2Switch blijft de kringloop van Raalte

Interessant? Deel het artikel

Fotocredit: Gemeente Raalte
Fotocredit: Gemeente Raalte

ROVA verlengt in opdracht van de gemeente Raalte het contract met de 2Switch kringloopwinkel. De inwoners van Raalte kunnen daarmee ook de komende zeven jaar voor een klein bedrag allerlei goederen aanschaffen. Ook biedt 2Switch leer-, werk- en ontwikkelplekken voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. 

2Switch, gevestigd aan de Heesweg in Raalte, haalt goedzooi, wit- en bruingoed op bij inwoners, maar mensen kunnen deze producten ook gratis brengen. Wethouder Frank Niens vertelt op de website van gemeente Raalte: “Omdat 2Switch het zoveel mogelijk hergebruik van goederen stimuleert, biedt deze samenwerking ook een bijdrage aan een circulaire economie en kansen op het gebied van duurzaamheid in onze gemeente. Goederen krijgen een tweede leven en we verminderen afval.”

De kringloopwinkel fungeert daarnaast ook als leer-, werk- en ontwikkelplek voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen ervaring opdoen of een opleiding binnen het bedrijf volgen. Vervolgens kunnen ze doorstromen naar een betaalde baan. Wethouder Jacques van Loevezijn: “Het is belangrijk dat iedereen in onze gemeente de mogelijkheid krijgt om mee te doen. 2Switch biedt mensen die ondersteuning kunnen gebruiken laagdrempelig, zinvol werk.”

Foto: v.l.n.r. Roger Beuting  (directeur Rova), Harmen van Zwol (relatiebeheerder Rova), wethouder Jacques van Loevezijn, Onno in ’t Veld (directeur 2Switch), Huub Kwekkeboom  (accountmanager 2Switch), wethouder Frank Niens en John Podt (filiaalleider 2Switch).

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.