Welsum tijdens Karmse weer op zijn kop!

Welsum is weer helemaal in de ban van de jaarlijkse Karmse! Jong en oud komt samen op deze drie dagen feest aan de linker IJsseloever. De tent is aanwezig, goede bands zijn geregeld, het bier stroomt koel door de leidingen, alleen jij mist nog, dan is Welsum er helemaal klaar voor. ‘Blie daj d’r bint’ hoor je dan.

Interessant? Deel het artikel

welsumsekarmse

Tijdens de optocht op 5 augustus rijden onder andere wagens beplakt met zaden mee.

Hoe ziet het programma eruit?
Op vrijdag 4 augustus start om 11.00 uur de Trekkertrek, inmiddels een vertrouwd spektakel op de eerste dag van de Karmse. Vanaf 21.00 is het feest in de tent met The Hottub Heroes en DJ Gijs. Deze band is inmiddels landelijk bekend en speelde eerder al op onder andere de Zwarte Cross. Verwacht scheurende gitaren, stevige beats, en dikke synthesizers wordt afgewisseld met de leukste meezingers! Met nummers van Avicii tot De Jeugd van Tegenwoordig en van Kings of Leon tot Coldplay is stilstaan geen optie en is elk nummer mee te springen en te zingen! Laat je verrassen in de energieke wereld van HOTTUB HEROES!

De zaterdag begint om 11:00 met de jaarmarkt. Gezellig op het Karmse terras een drankje doen en daar omheen voor iedereen genoeg te beleven; snuffelmarkt en streekproducten, activiteiten voor kinderen, een optreden van mannenkoor Germania uit Heeten, en meer. Standhouders die met een kraam en/ of grondplek op het kermistterein willen staan kunnen contact opnemen met Gerrie Huiskamp via huisk398@planet.nl. Om 19.00 uur gaat het feest door met de Kermis Corso, een optocht met versierde wagens met zaden, dahlia’s of andere materialen, muziek, kinderoptocht en entertainment voor de hele familie. Stem vooral mee op de mooiste wagen tijdens de rondgang op het Karmse terrein. Rond 21:00 uur openen Super Sundays en DJ Sander Uenk de zaterdagavond.

Met het brede en up-to-date repertoire schakelt SUPER SUNDAYS in hoog tempo moeiteloos tussen verschillende nummers en genres. Tel daar de enthousiaste presentatie, een vet geluid, special effects en een waanzinnige lichtshow bij op en het plaatje is compleet. DJ Sander Uenk is misschien wel de bekendste tentfeest DJ van Oost-Nederland, en dat is niet zonder reden. Met meer dan 25 jaar ervaring in binnen- en buitenland weet deze ras entertainer iedere tent om te toveren tot een kolkende feestmassa. Na afloop van de zaterdagavond is het mogelijk om geheel gratis met het Olsterveer naar Olst over te varen. Kom op tijd, want de pont vaart slechts eenmalig in de nacht van zaterdag op zondag om 01:30.

Zondag 6 augustus biedt weer genoeg vertier voor de allerkleinste tot de alleroudste. Zo zijn er ringsteekwedstijden, doelschieten en andere activiteiten om aan mee te doen. De band Livin’ Room zorgt voor de muzikale omlijsting. Deze semi-akoestische coverband onderscheidt zich van de ‘standaard’ coverbands. Naast hun ludieke woonkamer concept steken ze de nummers, uit hun brede repertoire, geheel in een eigen jasje of maken ze er leuke medleys van. Deze jongens brengen vol bloed, zweet en snaren, maar vooral met heel veel passie voor muziek, een ambachtelijk stukje muziek en supergezellige sfeer! Zo bestaat het podium onder andere uit kasten, vloerkleden, barkrukken en een grote handgeschilderde backdrop met een klok, een grote open haard en schilderijen van hun grote helden zoals Johnny Cash en Creedence Clearwater Revival

Op de laatste feestavond van deze driedaagse is het vanaf 20.00 uur de beurt aan Hillstreet en DJ Sander Uenk. Deze band bestaat enkel uit ervaren topmuzikanten en keert op veler verzoek terug naar de Welsumse megatent. Verwacht topentertainment waarbij iedere noot écht live is.

Praktische informatie
Het hele weekend is de toegang en parkeren nog steeds gratis. Het hele programma en sfeerimpressies met foto’s en filmpjes vind je op de website vvvwelsum.com, Facebook en Instagram (beide welsumsekarmse). Het kermisterrein ligt aan de Erveweg in Welsum. Naast het kermisterrein zijn gratis parkeerplekken aanwezig.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *