Gemeente Raalte wil van de inwoners horen wat ze nodig hebben

Wat heeft jouw dorp nodig? Laat het de gemeente Raalte weten!

Interessant? Deel het artikel

Fotocredit: Gemeente Raalte
Fotocredit: Gemeente Raalte

De gemeente Raalte wil graag weten wat inwoners belangrijk vinden voor de toekomst van hun dorp. Daarom gaat de gemeente de komende weken met zo veel mogelijk inwoners uit Luttenberg, Mariënheem, Laag Zuthem, Lierderholthuis, Broekland, Heeten en Nieuw-Heeten in gesprek over leefbaarheid en woningbouw in ieder dorp. Wat is er nodig in jouw dorp om er fijn te blijven wonen? Vul de online vragenlijst in of bekijk wanneer we in jouw dorp zijn. Ga naar www.raalte.nl/jouwdorp voor meer informatie.

Wethouder Gerria Toeter:

“Als gemeente vinden we het belangrijk dat je hier fijn kunt wonen en leven. Daarom willen we graag horen wat er leeft. Hoe waardeer je je dorp? En wat denk jij dat er nodig is voor de toekomst?” Daar sluit wethouder Alexander Kreule op aan: “We zien dat er in ieder geval vraag is naar woningbouw. Daarom vragen we inwoners naar hun behoefte. Wat voor type woningen? En waar moeten ze komen?”

Wat doet de gemeente met de antwoorden?

De gemeente Raalte gebruikt de informatie uit de vragenlijsten voor twee doelen. Ten eerste om een beeld te krijgen van de leefbaarheid in de dorpen en ten tweede om een groeibeeld van ieder dorp te maken. Een groeibeeld laat zien waar kansen liggen voor woningbouw, werklocaties en voorzieningen.

Vervolg

Met de informatie van inwoners gaat de gemeente in gesprek met ieder Plaatselijk Belang. Later dit jaar volgt een terugkoppeling van het onderzoek en de presentatie van de groeibeelden.

Vragenlijst

De vragenlijst is te vinden op www.raalte.nl/jouwdorp en tot 7 juli in te vullen. Je kunt via de website ook een papieren vragenlijst aanvragen.

Heino en Raalte

Al eerder is een soortgelijk traject afgelegd in Heino en Raalte. Deze groeibeelden zijn dan ook al klaar en te vinden op www.raalte.nl/groei.

 

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.