‘Op pad in Oene’, verrassend de moeite waard!

Ze staan er weer, de bekende, gele klompen, uithangbord voor de Op Pad in Oene dagen. Op dinsdag 1 augustus zijn bezoekers weer welkom bij diverse inwoners en ondernemers in het “klompenmakersdorp”. Maar liefst 16 deelnemers zetten die dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur hun deuren open voor publiek. Per fiets of met de auto kunnen bezoekers een gratis route afleggen en genieten van een gevarieerd programma met kunst, cultuur, ambacht, lekker eten en drinken, demonstraties en activiteiten.

Interessant? Deel het artikel

oppadinoene1

Zes deelnemers openen dit jaar voor het eerst hun deuren tijdens Op Pad in Oene, waardoor de route nog veelzijdiger wordt.

Carroll Lawson maakt in opdracht producten van natuurlijk gelooid tuigleer waaronder dames- en herenriemen, hondenhalsbanden en -lijnen. Ali en Willem Elskamp hebben een passie voor prenten, kaarten, posters etc. en nemen bezoekers graag mee in deze fraaie wereld.
Boerderij Goudbeek heeft een kudde Hollandse Blaarkop-koeien. Melk van deze koeien wordt in een eigen zuivelfabriekje verwerkt en de producten worden vervolgens verkocht in de boerderijwinkel.
Fantasietheater “Kaleidoscoop” van Karin Hernandez herbergt o.a. een B&B waar gasten kunnen overnachten in het theater en zelf avonturen kunnen beleven in het theater en de theatertuin. Tevens is daar het kleinste winkeltje van Oene met kleine cadeautjes en curiosa. Corrie van Elderen schildert in diverse technieken. Haar atelier “Anders dan Elders” is gelegen te midden van de weilanden, tussen de dieren op hun hobbyboerderij. Bij Margriets Cadeau Creaties kunt u terecht voor leuke, eigengemaakte cadeautjes. Voor elke gelegenheid heeft zij een passend geschenk.
Naast deze deelnemers doen dit jaar ook mee; atelier Klaarke van der Kolk, Hoefsmederij Bronkhorst, de aardbeientuin, atelier Ymkje, LinTess dierportretten, Cultuur historisch museum Oene, café restaurant “Dorpszicht”, de hervormde kerk, korenmolen Werklust en atelier ’t Koetshuys.

De route kan bij iedere deelnemer gestart worden. De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de grote, gele klompen bij hun locaties. Folders met deelnemers en routekaart liggen klaar bij de VVV’s in de regio, middenstand in Oene, diverse recreatiebedrijven in de omgeving en bij de deelnemers. Op onze Facebook pagina ‘Op Pad in Oene’ staat aanvullende informatie en zijn leuke wetenswaardigheden over de deelnemers te vinden. De toegang is op beide dagen gratis.

Op Pad in Oene; zowel voor mensen uit de regio als vakantiegangers verrassend de moeite waard!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.