Berichten over: Nieuwbouw

Gemeente R nieuwbouw Franciscushof

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start 

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In deze tweede fase gaat het om 22 kavels voor de bouw van 16 vrijstaande woningen en 6 twee-onder-één-kapwoningen.

Lees verder »

In Winsum bouwt de kerk een Noordmanshoek

Als hooibalen zaten ze erbij, toen de Olst-Wijhese coalitie vragen kreeg over de Noordmanshoek waar hun wethouder op lompe wijze de stekker had uitgetrokken. In Winsum is het nota bene de kerk die precies zo’n plan wél van de grond krijgt. Ten behoeve van de samenleving. Daarmee is dit een verhaal én in ons dossier over Noordmanshoek én over de toekomst van kerkgebouwen.

Lees verder »

Olst-Wijhe zet alles op alles om betaalbare woningen te realiseren

Burgemeester en wethouders van Olst- Wijhe hebben vorige week regels vastgesteld om betaalbare woningen te kunnen bouwen. Het zorgen voor betaalbare woningen is een belangrijk doel voor nieuwbouw.

Lees verder »

Gemeente Olst-Wijhe blikt tevreden terug op de realisatie van onder meer 520 woningen

Vanaf 2022 heeft gemeente Olst-Wijhe de focus op wonen. Maar ook daarvóór had Olst-Wijhe aandacht voor woningbouw. Afgelopen week besloot het college om de raad voor te stellen om vier zogenaamde grondexploitatieprojecten financieel af te sluiten, waaronder drie woningbouwprojecten.

Lees verder »

Bestemmingsplan nieuwbouw Luttenberg fase 2 ter inzage

Luttenberg wil graag bouwen. Daarom gaat de gemeente Raalte aan de slag met fase 2 van het nieuwbouwplan aan de Luttenbergerweg. Het bestemmingsplan ligt vanaf 16 november voor zes weken ter inzage. Gedurende deze periode kunnen zienswijzen worden ingediend. Daarna stelt de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan vast.

Lees verder »

Kaveluitgifte voor nieuwe woningen in Luttenberg

Voor het nieuwbouwplan Luttenbergerweg in Luttenberg worden weer acht kavels voor vrijstaande en twee- onder- een kap woningen uitgegeven.

Lees verder »

Bestemmingsplan Molenwijk Heino ter vaststelling naar gemeenteraad

Op 9 december zal de gemeenteraad van Raalte een besluit nemen over de nieuwbouwlocatie in Heino aan de Molenweg.

Lees verder »

Bestemmingsplan woningbouwlocatie Molenwijk in Heino ligt ter inzage

Nieuwbouw in Heino komt steeds dichterbij! Het college van B&W van de gemeente Raalte heeft het ontwerpbestemmingsplan voor de nieuwbouwlocatie aan de Molenweg vastgesteld. Het plan ligt vanaf donderdag 10 juni voor zes weken ter…

Lees verder »

De visie van GemeenteBelangen Raalte over wonen

GemeenteBelangen vindt nieuwbouw in inbreidingen en het bouwen van de juiste woningen in Raalte en haar buurtdorpen minstens zo belangrijk als het alleen maar grote hoeveelheden woningen bouwen op de schaarse grond die we in…

Lees verder »

Bijzonder nieuwbouwplan mooie en duurzame Noordmanshoek in Wijhe bereikt een mijlpaal

Er is een belangrijke fase afgerond in de planontwikkeling van plan De Noordmanshoek in Wijhe. Afgelopen maand heeft de stichting het uitgewerkte plan ingediend bij het college en de raad van de gemeente Olst-Wijhe. De…

Lees verder »

Bajo Bouw bouwt steeds duurzamer

Bajo Bouw, gevestigd in Mariënheem, gaat steeds duurzamer bouwen. Hoewel Bajo bekent staat als conventioneel bouwbedrijf starten zij binnenkort al met een volledig duurzame, energieneutrale, cradle-to-cradle woning in Wijhe. Duurzaam bouwen is de toekomst “Een…

Lees verder »