Berichten over: natuur en milieu overijssel

Boeren aan de slag met koolstofvastlegging in project Blijvend Grasland

Natuur en Milieu Overijssel is een project gestart met het vastleggen van koolstof in grasland en nodigt boeren uit tot deelname.

Lees verder »

Blog Matthijs: Zomerstress…

Lees de blog van directeur Matthijs Nijboer van Natuur en Milieu Overijssel.

Lees verder »

WaardeRing- partners zetten zich in voor Adviseurs van de Toekomst

Het leerlingenadviesbureau ‘Bin There, Dump That’ van Carmel College Salland uit Raalte ontving uit handen van gedeputeerde Eddy van Hijum de prijs ‘Adviseurs van de Toekomst’.’

Lees verder »

Natuur en Milieu Overijssel: Thuiswerken is makkelijk en handig, maar roept ook veel bezwaren op.

Natuur en Milieu Overijssel heeft bedenkingen bij het stimuleren van thuiswerken zoals vastgelegd in het regeerakkoord en start een brede consultatie binnen de burgerbeweging.

Lees verder »

Natuur en Milieu Overijssel: Verstikkende discussie

Matthijs Nijboer, directeur van Natuur en Milieu Overijssel maakt zich zorgen over de oplopende irritaties tussen inwoners en overheid. Polarisatie in stikstofdebat dreigt mogelijke oplossingen te verstikken.’

Lees verder »

Hoe schoon is jouw sloot?

Check zelf de waterkwaliteit in jouw omgeving en geef dit door aan Natuur & Milieu.

Lees verder »

Blog Matthijs Nijboer: Het oude normaal

Matthijs Nijboer verwondert zich in zijn blog dat echt alles weer bij het oude normaal is. Wanneer worden meer mensen wakker?

Lees verder »

Gezocht: tuincoaches die bewoners in de gemeente Raalte enthousiast maken voor een ‘levende tuin’

In de gemeente Raalte kunnen 10 tot 15 vrijwilligers aan de slag als Tuincoach. Als Tuincoach geef je advies aan inwoners van de gemeente Raalte, bij voorkeur in je eigen dorp. Hoe kan de tuin groener, natuurlijker en diervriendelijker. Op 23 maart kun je hiervoor een opleiding volgen.

Lees verder »

Verdienen aan natuur voor boeren nog niet zo eenvoudig

Uit een studie van Aveco de Bondt en Natuur en Milieu Overijssel blijkt dat het nog niet zo eenvoudig is, zeker niet wanneer zij willen overschakelen naar natuurinclusieve landbouw.

Lees verder »

Natuur & Milieu: Fors tekort aan openbaar groen in grote gemeenten

Natuur & Milieu concludeert uit onderzoek dat gemeenten weinig oog hebben voor groen in de openbare ruimte en roept op tot een andere visie hierop.

Lees verder »

“Alle Shampooflessen Verzamelen!” is het beste circulaire burgerinitiatief van Overijssel

Alle Shampooflessen Verzamelen! uit Dalfsen wint de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief van Overijssel. Deze aanmoedigingsprijs is in het leven geroepen door Natuur en Milieu Overijssel en werd afgelopen dinsdag uitgereikt: heel toepasselijk in…

Lees verder »

Grote ambitie bij lokale energie-initiatieven, gemeenten zijn aan zet

Natuur en Milieu Overijssel bracht een rapport uit aan de gemeenten in deze provincie om de energietransitieplannen meer te stimuleren.

Lees verder »