Berichten over: natuur en milieu overijssel

oude cd's WaardeRing

WaardeRing-netwerk roept op:  ‘Oude CD’s en kaarsen zijn waardevoller dan je denkt. Lever ze in!’

Vanuit WaardeRing organiseren Natuur en Milieu Overijssel, Gemeente Zwolle, Stichting Kringloop Zwolle en ROVA in januari een inzamelactie voor CDs, DVDs en kaarsen.  Dat is immers een goede manier om met goede voornemens te starten.

Lees verder »

Lokale initiatieven belangrijk om de energietransitie te realiseren

Natuur en Milieu Overijssel presenteert de resultaten van hun onderzoek naar de invloeden van de verrechtsende verkiezingsuitslag.

Lees verder »

Natuur en Milieu Overijssel zoekt het mooiste circulaire burgerinitiatief van Overijssel voor Kringlogo

Circulaire burgerinitiatieven leggen de nadruk op andere waarden dan financiën en kosten. Het draait bij deze initiatieven vooral om het scheppen van meerwaarde voor de samenleving. Het Kringlogo is bedacht om deze initiatieven in het zonnetje te zetten.

Lees verder »

Samen bomen planten met Overijsselse subsidie

Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel voeren een boomplantactie uit in opdracht van en met subsidie van provincie Overijssel.

Lees verder »

‘Jouw Boom’, de nieuwe publiekscampagne van Natuur en Milieu Overijssel is gestart

Vanuit Plan Boom heeft Natuur en Milieu een nieuwe campagne opgezet. Met de campagne ‘Jouw Boom’ willen ze stimuleren dat iedereen minstens één keer in het leven een eigen boom plant. Dat is, naast alle voordelen die het voor klimaat en natuur heeft, heel simpel en ook gewoon heel leuk.

Lees verder »

Waterkwaliteit in Nederlandse kleine wateren is nog steeds onder de maat

Maar zo’n 22% van de kleine wateren in Nederland heeft een goede waterkwaliteit. Dat blijkt uit de nieuwste resultaten van het burgeronderzoek ‘Vang de watermonsters’ van 2023. Dit is alarmerend, vindt Natuur & Milieu.

Lees verder »

De Noordmanshoek in Wijhe vergroent, handjes gevraagd!

Vrijwilligers gezocht voor natuurwerkdagen!
Een plek voor en door Wijhenaren om te wonen, recreëren en leren, waar op een duurzame manier lokaal voedsel en energie wordt geproduceerd.

Lees verder »

Vrijwilligers Zorgend Landschap gezocht

Ben jij een mensen-mens die graag buiten bezig is en minimaal één dag per week beschikbaar is als vrijwilliger? Voor onze werkgroep Zorgend Landschap zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een zorgmedewerker en een groep vroeg dementerenden in de natuur aan de slag te gaan.

Lees verder »

Vervult jouw voedselbos al een educatieve rol, of wil je dat graag? In dat geval is de bijeenkomst die wij organiseren perfect voor jou!

Wij, Natuur en Milieu Overijssel (NMO) en IVN Natuureducatie Overijssel, met ondersteuning van Jong Leren Eten, organiseren vrijdag 8 december een leuke bijeenkomst tussen 15.00-17.00 uur over educatiekansen voor voedselbossen. De locatie volgt nog en aanmelden kan via de link onderaan de mail.

Lees verder »

Beleef de Nacht van de Nacht op 28 oktober

Op zaterdagavond 28 oktober is alweer de 19e editie van de landelijke Nacht van de Nacht. Het is ’s nachts al lang niet meer écht donker. In veel gebouwen, maar ook in de buitenruimte, staat het licht onnodig aan. Dit is slecht voor nachtactieve dieren zoals nachtvlinders en trekvogels, en het is natuurlijk zonde van de energie. Daarom roept Natuur en Milieu Overijssel iedereen op om tijdens de Nacht, maar liever nog heel het jaar, eens vaker het licht uit te doen.

Lees verder »

Hoe ziet onze Overijsselse landbouw er overmorgen uit?

Natuur en milieu Overijssel organiseert maandelijks een ‘koffie-uurtje’ om over actuele zaken te discussieren. Dinsdag 24 oktober de eerste sessie met Ruud Pleune.

Lees verder »

Vertel Natuur en Milieu Overijssel hoe je de toekomst graag ziet

Wat vind jij belangrijk? Natuur en Milieu Overijssel is op zoek naar dromen en ideeën voor een groene en duurzame provincie. Laat ons weten hoe we samen jouw straat, wijk, dorp of stad mooier kunnen maken. Steken we binnenkort samen de schop in de grond?

Lees verder »