De laatste berichten

Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe stopt

Burgemeester Ton Strien (64) legt na 15 jaar op 1 september zijn functie bij de gemeente Olst-Wijhe neer. Het begin van de nieuwe collegeperiode is volgens hem een goed moment om deze stap te zetten.

Lees verder »

De Lutnbargse Muzikale TOP700 is van start e-gôane

Vanof vriedag 12 t/m dinsdag 16 augustus is het 5 daagn lang, van ’s mons 9 töt ’s oams 23 uur, genietn van metal töt klassiek, van blues töt rock, van country töt Schlager en van Nederlandstalig en Franstalig.

Lees verder »

In ‘Radicaal Anders’ leggen twaalf activistische vrouwen uit dat de tijd van praten nu wel voorbij is

De tijd van praten is voorbij, hoorden we een boer protesteren. En zo is het maar net. Maar dan moet hij wel inzien dat hij in het pak genaaid is door neoliberale vernietigingsstrategie en daar dus zijn pijlen op richten. Radicaal Anders legt uit hoe de rijken de aarde naar de kloten helpen en er zelf geen last van hebben.

Lees verder »

Verboden te schoffelen: zo start je een no-dig moestuin

In een no-dig moestuin wordt niet gegraven, geploegd of geschoffeld. Zo verstoor je het bodemleven minimaal en wordt het eetbare ecosysteem steeds vruchtbaarder.

Lees verder »

Afscheidsbrief Liesbeth Jochemsen aan burgemeester Ton Strien

HierInSalland vroeg Sallanders brieven te schrijven aan afscheidnemend burgemeester Ton Strien van Olst- Wijhe. Hier de brief van Liesbeth Jochemsen.

Lees verder »

Denne laat zich vriendelijk de huid vol schelden door een bumper klevende idioot

Ze zat Denne op de hielen, reed hem met haar auto bijna van de weg af. Bumperkleven, vermoedelijk de meest voorkomenden oorzaal van ongelukken.

Lees verder »

Arjan Pronk: BAS KOORTS

Mensen en vooral mannen, mochten ze daar nog toe gerekend worden, willen graag mikken. Met een bal, kogel, kwast, drumstok, pijl, stuur… Mikken en jagen zit ons in de genen, het is op de tijdslijn nog maar kort geleden dat we ervan afhankelijk waren, dan krijg je dat.

Lees verder »

Want en wesp vallen samen een braam aan

Eerder gezien? Dat twee insecten van heel verschillend soort gebroederlijk het eten delen? Gerard Broekgerrits wel.

Lees verder »

Salland zoemt ook onder water: Vissen hebben het moeilijk met deze droogte, daarom maait het waterschap voorzichtig

Wat is nou de beste manier om water te beheren? De meest natuurlijke manier? In gesprekken tussen Salland Zoemt en Waterschap Drents Overijsselse Delta blijkt al snel dat er meerdere belangen zijn. Je hebt bijvoorbeeld ook te maken met recreatie, en agrarisch gebruik natuurlijk. Alles helemaal aan de natuur over laten kan zo maar niet: want dan zou Nederland een stuk kleiner zijn.

Lees verder »

Gemeente Hellendoorn wint provinciale ‘Blije Berm’ -verkiezing

De gemeente Hellendoorn heeft de Blije Bermverkiezing gewonnen. Steenwijkerland is op de tweede plaats geëindigd. De gemeente Dalfsen heeft de aanmoedigingsprijs gewonnen; deze prijs is voor de gemeente die goed op weg is naar ecologisch bermbeheer.

Lees verder »

Consumentenbond wil snel nieuw minimum terugleververgoeding voor zonnestroom

De Consumentenbond wil dat minister Jetten snel een nieuwe minimumvergoeding vaststelt voor teruggeleverde stroom. Uit nieuw onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veel consumenten met zonnepanelen nog steeds een te lage vergoeding krijgen.

Lees verder »

Met open oog: Veelvraten

Diny Heidenrijk ging weer met haar camera op pad om veelvraten te spotten.

Lees verder »

Content partners van Hier in Salland

Beaphar
Stegeman Wijhe
Eelerwoude
Groenrijk Raalte
Van Remmen UV Technology
Vrijwilligerspunt Raalte