De laatste berichten

Hoe verander je een mening? Door mensen na te laten denken over hun eigen standpunt!

De wereld zit midden in allerlei transities. We moeten van het gas af, we gaan elektrisch rijden, de biodiversiteit moet gered worden en Zwarte Piet bestaat ook al niet meer. Maar hoe verander je iemands mening? David McRayney schreef er een dik boek over. En komt met de oplossing.

Lees verder »

Met open oog: Bomen over bomen (met foto-reportage)

Bomen, ze zijn zo gewoon, ze staan overal om ons heen, we merken ze vaak niet eens bewust meer op. Maar bomen zijn onmisbaar voor ons, voor de dieren en voor het klimaat!

Lees verder »

Gevaarlijke tocht van Nashwan van Syrië naar Deventer

Dodenboten met beschaduwde gezichten en magere lichamen, en rijen vreemdelingen die koude bossen doorkruisen, honderd… duizenden… honderdduizenden die met lawaai en geschreeuw op de deuren van de rust in Europa kloppen! Dat is het beeld wat ons hier voorgeschoteld wordt. Hier het verhaal van een ‘ervaringsdeskundige,’ zoals opgetekend door HierInSalland redacteur Hasan Kaddour.

Lees verder »

Last minute kerstpakketten bij boerderijwinkel Overesch

Had je nog geen tijd om de kerstpakketten voor 2022 te bestellen? Of ben je gewoon nog niet de juiste pakketten tegen gekomen? Geen paniek! ecowinkel Overesch in Raalte heeft de oplossing.

Lees verder »

Boeren, bodemleven en consumenten.

Jan Overesch was een van de eerste ecologische boeren in Salland die een prachtig bedrijf en winkel opgebouwd heeft en zijn visie op dit gebied graag uitdraagt.

Lees verder »

Bepacom BV: Wat doen jullie aan duurzaamheid?

Bepacom BV uit Raalte ontwerpt en produceert besturingssystemen voor ontelbare toepassingen. Directeur Willy Kemper vertelt over de grote aandacht voor duurzaamheid binnen het bedrijf. “Vanuit de dagelijkse werkzaamheden zit duurzaamheid in het DNA van onze medewerkers.”

Lees verder »

Windesheimstudenten onderzoeken of invloedrijke Sallanders voorop lopen in de energietransitie

Hoe kun je Sallanders bewust maken van de urgentie van de energietransitie? Met die vraag zijn vier studenten van het Windesheim Honours College een onderzoek gestart.

Lees verder »

Versteende Verlangens, over het kruis op de Eikelhof

Verhalenverteller Liesbeth Jochemsen publiceert regelmatig bij HierInSalland. Vandaag vertelt ze over het Stenen Kruis op de Eikelhof.

Lees verder »

Dierenrijk is het gedrag van mens zat: is de wolf vriendelijk, is het weer niet goed

De diersoort ‘de mens’ mag de diersoort ‘de wolf’ niet met verfballetjes beschieten. Diersoort mens wilde daartoe overgaan om diersoort wolf wilder te maken. Diersoort mens is namelijk bang voor diersoort tamme wolf.

Lees verder »

Kunstcafé Deventer

Vrijdag 9 december is er weer een Kunstcafé (10.15-11.45 uur) in Kunstcircuit, waarbij lokale culturele activiteiten worden uitgelicht.

Lees verder »

Lezing van Ccoba in de bibliotheek in Ommen: In de krochten van Bruegel

Ccoba, de culturele commissie bibliotheek activiteiten, organiseert op dinsdag 13 december een lezing over schilder Pieter Bruegel de Oude in de bibliotheek Ommen.

Lees verder »

Cursus DigiD in de Bibliotheek Ommen

Leer online je zaken regelen met gemeente, overheid, Belastingdienst.

Lees verder »

Content partners van Hier in Salland

Beaphar
Stegeman Wijhe
Eelerwoude
Groenrijk Raalte
Van Remmen UV Technology
Vrijwilligerspunt Raalte