De laatste berichten

zwolse theaters 240710 zwolse bodem flyer

Beleef betoverende voorstellingen van Zwolse bodem bij theater Odeon Zwolle

September is Zwolse makers-maand bij Zwolse theaters

Lees verder »

Straatpraat: We moeten koers zetten richting een gezonde aarde

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. In deze regelmatig verschijnende Straatpraat geeft Buurman TheeTante zijn visie op de ongewenste ruk naar (extreem)rechts waar we mee te maken hebben.

Lees verder »

Naar een gezond dak tijdens de ‘Week van de asbestvrije schuur’

De gemeente Raalte organiseert in oktober weer de ‘Week van de asbestvrije schuur’. Heb je een kleine schuur met een dak van vóór 1994? Als het dak van golfplaten is, kan het asbest bevatten.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Pruimentijd

Met een natuurlijke manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over “zomeroogst”.

Lees verder »

Succesvolle start voor gebiedsgericht onderhoud in Olst-Wijhe

De eerste resultaten van het gebiedsgericht onderhoud in de gemeente Olst-Wijhe zijn positief. Door inwoners zelf te laten beslissen over de verdeling van het onderhoudsbudget, wordt het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in de wijk beter afgestemd op hun wensen en behoeften.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Wegrennende voetballers

Columnist Gosse Jongstra vraagt zich af waarom voetballers altijd wegrennen nadat ze gescoord hebben. Vluchtgedrag vanwege angst voor bepaalde politici die ze zouden kunnen bespringen?

Lees verder »

Joa Joa dacht dat er een nep-agent voor de deur stond

Steeds meer oplichting door nepagenten.

Lees verder »

Denne van Knöldert

Plat proatende verzorger maakt de patiënt völle sneller wear better

‘A’j plat kunt proaten hoe’j het niet te loaten’ leest Denne wel eens. Maar dat verzoek wordt soms verkeerd geïnterpreteerd: dat iemand plat gaat praten die het niet kan. Dat opent geen deuren, kan Denne je verzekeren.

Lees verder »

Vind Het in Wijhe: Dé closet sale van V.IJ.F. Festival tijdens de Diekdaegen!

Op 8 september wordt Wijhe van 11.00 tot 15.00 uur dé plek voor vintage lovers en koopjesjagers! Bij Vind Het in Wijhe kun je jouw modepareltjes verkopen en unieke vondsten scoren op het sfeervolle plein bij de Nicolaaskerk.

Lees verder »

Betekenisvolle boeken van juni 2024

Door aandacht te besteden aan boeken die ertoe doen, ontstaat een mooie bibliotheek van betekenisvolle boeken waar geïnteresseerden eindeloos uit kunnen putten. Iedere maand brengt MaatschapWij vier boeken onder de aandacht die de afgelopen maand zijn toegevoegd aan deze snel groeiende betekenisbibliotheek.

Lees verder »

Natuurmonumenten Palthetoren zomer

Wandelen met de boswachter op de Sprengenberg bij Haarle

Tip voor de zomervakantie om van de schoonheid van de Sallandse Heuvelrug en de Sprengenberg te genieten.

Lees verder »

bloembollenteelt

Vitens trekt stekker uit proef met lelieteelt in warerwingebied: ‘niet blind voor ontwikkelingen’

Vitens staat niet meer achter een eerdere proef met lelieteelt in een waterwingebied in Ommen. Die proef deed de gemoederen vijf jaar geleden aardig oplaaien. Landbouwgif en drinkwater… Vitens zegt nu tegen bloembollenteelt te zijn in waterwingebieden.

Lees verder »

Content partners van Hier in Salland

Univé
Azerty
Beaphar
Stegeman Wijhe
Eelerwoude
Groenrijk Raalte
Van Remmen UV Technology
Vrijwilligerspunt Raalte