De laatste berichten

skyline deventer

Deventer ontsnapte precies tachtig jaar geleden aan een bombardement

Vandaag op de dag af tachtig jaar geleden vielen er bommen op Arnhem en Nijmegen. ‘Vergisbombardementen’ heten ze. Bommen van de geallieerden… Die hadden ook op Deventer moeten vallen. Maar daar werkten de piloten volgens de regels. Ze vroegen toestemming.

Lees verder »

offgrid wonen

Off-grid met Britt: wonen in landelijk gebied

Recent is Britt Koopmans afgestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen (opleiding: Built Environment). Ze heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van off-grid wonen in landelijk gebied en daar een uitgebreide en inspirerende afstudeerscriptie over geschreven.

Lees verder »

Inschrijving Koningsloop Wijhe geopend

Op vrijdag 26 april worden alle hardlopers uit Wijhe en omgeving weer aan de start verwacht van de Koningsloop. Net als voorgaande jaren zijn start en finish in het centrum van Wijhe, midden in de Langstraat. De inschrijving is nu geopend.

Lees verder »

Joke Proper: Chloor

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper in vakantiestemming met haar (klein)kinderen.

Lees verder »

duurzaam huis

Stembus verkiezing geopend: wie woont in het duurzaamste huis van Overijssel?

Welke woning verdient de titel ‘Duurzaamste huis van de Overijssel’? Van 14 februari tot en met 1 maart kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet.

Lees verder »

Joa Joa: blijkbaar heb je toch linkse mensen als Plasterk en Putters nodig

Joa Joa: blijkbaar heb je toch linkse mensen als Plasterk en Putters nodig…

Lees verder »

‘Bubbelbaden’ op rioolwaterzuiveringen schoongemaakt door duikers

Bij Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) zijn de zogeheten beluchtingstanks van enkele rioolwaterzuiveringen schoongemaakt met de inzet van duikers. In de afgelopen jaren zijn deze tanks vervuild met onder andere zand en vezels uit bijvoorbeeld toilet- en  schoonmaakdoekjes.

Lees verder »

CDA Raalte: Erven in Beweging en woningbouw moeten bij elkaar komen

CDA Raalte wil graag inwoners van Raalte de kans bieden om in het eigen dorp of in de eigen gemeente te kunnen wonen: elke inwoner een eigen plek en toekomst bieden. CDA Raalte wil ook realiseren om het buitengebied zoveel mogelijk te kunnen behouden voor toekomstgerichte landbouw doeleinden en verstening in het buitengebied zoveel mogelijk tegen te gaan.

Lees verder »

mos

Met open oog: Mos

In het Drostenkamp park in Raalte staat een kunstwerk van de Oldo spoorlijn op een soort van gemetselde sokkel. Ter herinnering aan een oude spoorlijn die hier eens liep van Deventer via Raalte naar Ommen. Is dat natuur? Ja zeker! Ga daar maar eens kijken! Of lees onderstaande waarneming van Diny Heidenrijk.

Lees verder »

Nog raadsbesluit nodig om woningbouw op Tellegenlocatie in Wijhe mogelijk te maken

Nikkels Projecten en Bemog Projectontwikkeling willen op de plek van de voormalige Tellegenschool in Wijhe en op een deel van het grasveld ernaast 25 woningen bouwen.

Lees verder »

Nienke Kinds

Hoe mooi is Salland?!?!: Nienke Kinds in de spotlight vanwege RaalterPop

Ida van den Enk begon de rubriek Hoe mooi is Salland?!?! met wandelgedachten. Maar gaandeweg verschuift dat wandelenen – en foto’s van de wandeling, naar ander Sallands moois. Wat dacht je van RaalterPop?

Lees verder »

Subsidie voor telen van nieuwe gewassen verstrekt

Op vrijdag 16 februari heeft gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher de eerste subsidie voor de teelt van nieuwe gewassen uitgereikt aan Gerard Stroek in Heeten. Hij is één van de ondernemers die gebruik maakt van de hectarevergoeding om te komen tot nieuwe verdienmodellen in de landbouw. Ook ondernemers die betrokken zijn bij de keten van biobased bouwen uit Salland en Stedendriehoek waren bij de uitreiking aanwezig.

Lees verder »

Content partners van Hier in Salland