De laatste berichten

Wat is er de komende tijd te zien in het HOFtheater?

Donderdag 23 maart komen de onderzoeksjournalisten van Follow the Money naar het HOFtheater met een muzikaal theatercollege over de ontdekkingen die zij doen als zij het spoor van geld volgen. Een leerzaam en vermakelijke voorstelling! Het concert van Cry Me A River Band is uitverkocht, net als de voorstelling van Thijs Kemperink. 

Lees verder »

Endona onderzoekt energieflexibiliteit van huishoudens

Ga jij flexibel om met je energie? Of juist helemaal niet? Doe mee met een onderzoek van Endona en kom er achter. Hoe flexibeler we in ons gebruik zijn, hoe beter we de energiebehoefte kunnen spreiden.

Lees verder »

Gastsprekers geven lessen over de Tweede Wereldoorlog

“Een les van een gastspreker duurt vijftig minuten” zegt Cornelis de Kler. Hij verzorgt gastlessen over de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen daarvan in Nederland, waarbij de persoonlijke ervaring een belangrijke rol speelt. Als veel andere sprekers is hij verbonden aan het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII – Heden, onderdeel van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Op aanvraag regelt het steunpunt gastlessen, lezingen of workshops over de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen ervan bij de bovenbouw van het Primair Onderwijs, MBO, HBO, Universiteit en themabijeenkomsten.

Lees verder »

Zaterdag 1 april in Ut Huus Olst: Who The F*ck is Britt

Op zaterdag 1 april 2023 staat Sem Jansen met de muzikanten van de Leif de Leeuw Band in het Holstohus met de voorstelling Who The F*ck is Britt?! Deze unieke show vertelt het indringende verhaal van Sem’s transitie van Britt naar Sem en van zangeres naar zanger. Een prachtige voorstelling: puur en oprecht. Een verhaal over verdriet, pijn, angst, hoop, bevestiging, ouder worden en bovenal over liefde, voor elkaar en voor jezelf.

Lees verder »

Welsum droomt verder

Vorige week zondag droomden de Welsumers verder over de toekomst van hun dorpshuis en hoe zij hun invulling gaan geven met nieuwe ideeën in de veranderende samenleving. Hoe lukt dit zonder een sturend bestuur? Welke mogelijkheden zijn er om elkaar te vinden?

Lees verder »

Groene handen gezocht voor de Groene Schoolpleinen in de Gemeente Raalte

Steek je handen uit de mouwen voor een mooi groen plein bij jou in de buurt

Lees verder »

Koninklijke onderscheiding voor Anton Tijs

Burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte heeft een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Anton Tijs uit Luttenberg.

Lees verder »

Don Bosco 70 jaar

Feesttentoonstelling + Bazaar op 19 maart Eetcafé Boskamp

Lees verder »

Joa Joa ziet grote voordelen van landelijke opschoondag

Joa Joa ziet grote voordelen van landelijke opschoondag

Lees verder »

Salland deze week: Floris Alkemade praat met college over de toekomst van Raalte

Alkemade in ‘De toekomst van Nederland’: “Om het goede te doen, moet de in zijn behoefte nooit te verzadigen mens hier zelf een rem op zetten.”

Lees verder »

Live Music Heino: Red Hot Chili Peppers Tribute gaat door, Zuma niet

Wegens plotseling overlijden van de zanger van Zuma (Belgische tributeband van Neil Young), annuleert Live Music Heino het concert op 9 april in de Maalderij in Heino.

Lees verder »

De Wijhese Harmonie viert dit jaar haar 140 jarig bestaan!

Dit jaar bestaat de oudste vereniging van Wijhe, de Wijhese Harmonie 140 jaar, dit wordt gevierd met verschillende concerten en activiteiten.

Lees verder »

Content partners van Hier in Salland

Azerty
Beaphar
Stegeman Wijhe
Eelerwoude
Groenrijk Raalte
Van Remmen UV Technology
Vrijwilligerspunt Raalte