Meer berichten

mos

Met open oog: Mos

In het Drostenkamp park in Raalte staat een kunstwerk van de Oldo spoorlijn op een soort van gemetselde sokkel. Ter herinnering aan een oude spoorlijn die hier eens liep van Deventer via Raalte naar Ommen. Is dat natuur? Ja zeker! Ga daar maar eens kijken! Of lees onderstaande waarneming van Diny Heidenrijk.

Lees verder »

ransuil

Met open oog: Een roestplek

Ransuilen, Diny Heidenrijk weet er in Wijhe een paar te zitten. Dus toog ze er met fotocamera naar toe om ons er deelgenoot van te makern.

Lees verder »

vogeltjes in de sneeuw

Met open oog: Dieren in de winter | Met prachtige fotogalerij

Februari, de laatste wintermaand. Wat zal het worden deze maand? Heeft koning winter nog een laatste stuiptrekking? Vooralsnog is het redelijk zacht en de natuur begint te ontwaken. Dus concludeert Diny Heidenrijk dat het nu tijd is voor een prachtige galerij met dieren in de winter.

Lees verder »

foto's van vorst onder de titel kleur in de winter

Met open oog: Kleur in de winter | Met schitterende foto’s

De winter is somber, donker en kleurloos hoort Diny Heidenrijk vaak. Ja, er zijn inderdaad van die donkere dagen en ja, het weer kan dagenlang troosteloos zijn en alles lijkt dan inderdaad grauw. Maar kleurloos? Niets minder is waar!

Lees verder »

Nachtvorst, beelden van bevroren plassen

Met open oog: Nachtvorst

Ineens steeg de temperatuur weer. Maar gelukkig had Diny Heidenrijk toen haar prachtige foto’s van bevroren water al gemaakt. Beelden van ijs waar je niet op kunt schaatsen, dun en fragiel ijs, die zijn het meest fotogeniek.

Lees verder »

Met open oog: Een grote familie, allemaal op de foto gezet

De vogels zitten al lang op het vinkentouw als Diny Heidenrijk de vogels in de achtertuin bijvoert. Mooi werk, dat bijvoeren, want dan kun je al die vinken mooi eens op een rijtje zetten.

Lees verder »

Met open oog: Hoogwater | Met schitterende foto’s

Wat een hoge waterstanden! Diny Heidenrijk nam als een echte ramptoerist een kijkje bij de IJssel. En maakte er weer prachtige foto’s. Zo voelt dat, maar eigenlijk was ze er om bijzonder mooie foto’s met Salland te delen.

Lees verder »

Met open oog: Nieuwjaarswens… | Met foto’s zoals we het graag hadden gezien

Allemaal records met hoog water, het had van Diny Heidenrijk allemaal niet gehoeven. Een witte kerst, dat had wel gemogen… Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Lees verder »

Met open oog: De winterschilder…? | Met fotoreportage

Deze week toog Diny Heidenrijk met haar fotocamera naar Zwolle en liet zich betoveren door de prachtige wintersfeer in onze provinciehoofdstad.

Lees verder »

kerst deventer

Met open oog: Sprookjesachtig Deventer | Met foto-galerij

Als de advent is begonnen en Sinterklaas terug is naar Spanje wordt de binnenstad van Deventer omgetoverd in het decor van een soort van Kerstsprookje. Diny Heidenrijk maakte er een prachtige fotoserie van.

Lees verder »

vogel vogelhuis winter specht

Met open oog: De winter is begonnen | Met mooie foto-repo!

Diny Heidenrijk geniet met volle teugen van de winter. Wij nu ook.

Lees verder »

herfst,binnenstad deventer

Met open oog: Het is een vrouwtje… | Met mooie fotoserie!

Diny Heidenrijk ging voor de kerstsfeer naar Deventer, maar komt met een prachtig natuurverhaal thuis.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.