Meer berichten

Duurzame Energiedagen bij Tegelhuys Wijhe

Op 12 en 13 juli vinden er bij Tegelhuys Wijhe weer de Duurzame Energiedagen plaats met interessante regionale bedrijven die je van advies kunnen dienen.

Lees verder »

Lezing Duurzaamheidscentrum Deventer: Hebben zonnepanelen nog wel zin?

Op deze, en alle andere vragen, probeert Bert de Waal, energiecoach van het duurzaamheidscentrum antwoord te geven in zijn lezing op woensdag 12 juni om 19.30 uur. In het duurzaamheidscentrum, Grote Kerkhof 1.

Lees verder »

Thuisbatterij

Overstappen op elektrisch: Je moet niet kijken naar de terugverdientijd, maar naar de winst daarna!

Negen op de tien woningeigenaren kan verduurzaming van de woning heel goed betalen. Degene die dat nog niet gedaan heeft, hikt aan tegen de terugverdienkosten. Terwijl niks doen veel duurder is. Mensen die wél kunnen rekenen overwegen een thuisbatterij aan te schaffen. Warmtepompen gaan als zoete broodjes.

Lees verder »

Geld betalen voor terugleveren stroom?

Veel energieleveranciers vragen vaste terugleverkosten aan hun klanten met zonnepanelen. Ook onze leverancier Energie van Ons ontkomt er niet aan. Endona krijgt er veel vragen over. Vooral van klanten die een nieuw contract aangaan. In deze nieuwsbrief proberen we je iets meer uitleg te geven.

Lees verder »

Energy citizenship: 6 verschillende soorten deelnemers aan de energietransitie

Energy.nl schenkt uitgebreid aandacht aan heterogeniteit in menselijk gedrag binnen de energietransitie

Lees verder »

offgrid wonen

Off-grid met Britt: wonen in landelijk gebied

Recent is Britt Koopmans afgestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen (opleiding: Built Environment). Ze heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van off-grid wonen in landelijk gebied en daar een uitgebreide en inspirerende afstudeerscriptie over geschreven.

Lees verder »

waemtepomp

Forse groei bijdrage warmtepompen aan hernieuwbare energieopwekking

De koude maand januari maakte de bijdrage van warmtepompen aan de productie van hernieuwbare energie goed zichtbaar. In vergelijking met januari vorig jaar leverden ze 30 procent meer. De totale hernieuwbare productie groeide 9 procent. Dat blijkt uit de maandcijfers van Energieopwek.nl.

Lees verder »

Thuisbatterij

Je eigen energie opwekken: van vaste maandlast naar geld verdienen

Zonnepanelen in overvloed, een thuisbatterij, een elektrische auto, een slimme laadpaal en een dynamisch energiecontract. Daarmee schaf je voor je zelf de vaste lasten voor energie af en help je mee te voorkomen dat het energienet volraakt. Je kunt dat nú al regelen!

Lees verder »

Overweldigende belangstelling voor infoavond Duurzaam Heino

Stichting Duurzaam Heino heeft op 12 december in het Dorpshuus in Heino alweer hun tweede infoavond over warmtepompen gegeven.

Lees verder »

Gratis een oud apparaat vervangen door een energiezuinig exemplaar met de witgoedregeling van de gemeente Olst- Wijhe

Onder het motto ‘Warm voor elkaar’ lanceert de gemeente Olst- Wijhe een project voor minima om gratis energie te besparen voor mensen met een laag inkomen.

Lees verder »

Henk Schreij: waarom het stroomnet piept en kraakt

Columnist en energiedeskundige Henk Schreij legt uit wat er aan de hand is met ons stroomnet.

Lees verder »

Info avond over warmtepompen in Heino op 12 december

Duurzaam Heino organiseert op veler verzoek weer een informatiebijeenkomst over warmtepompen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.