Laatste berichten Boetelerveld

Meer berichten

boetelerveld nat

Wandelen met Sjaak: Within a split second

Het kan ook Sjaak Bruggeman wel te nat worden. Daar kwamen we van de week achter op het Boetelerveld. Daar moet het drassig en zompig zijn. En dat is het! Maar als je dan de laarzen lek hebt…

Lees verder »

boetelerveld

Wandelen met Sjaak: Vernatten of verhogen, je kunt er ook zinnige gesprekken over voeren!

Je kunt boos zijn op de bomenkap in het Boetelerveld, de krant plaatst dat graag en populistisch politieke partijen gaan er lekker mee aan de haal. Je kunt er ook een goed gesprek over voeren.

Lees verder »

Foto: Ida van den Enk boetelerveld rondom marienheem

Excursie in het Boetelerveld met IVN Raalte

IVN Raalte organiseert aanstaande zaterdag een excursie met gids door het bijzondere Natura2000 gebied Boetelerveld.

Lees verder »

Foto: Ida van den Enk boetelerveld rondom marienheem

Nieuwe kapplannen zijn juist beter voor Boetelerveld

“Nieuwe kapplannen zijn schrikbeeld van Iris en Henk”, kopt De Stentor. Zij mogen in de krant vertellen hoe een “mooi bos om zeep wordt geholpen.” De krant wakkert daarmee de broeierige sfeer rondom het Natura 2000 gebied onder de rook van Raalte aan. Terwijl volgens onafhankelijk deskundigen de kapplannen beter zijn voor iedereen.

Lees verder »

IVN Raalte organiseert lezing over zeldzame vogels

Op maandagavond 27 maart om 19.30 uur geeft Mark Zekhuis in het Annahuis een presentatie over zijn onderzoek naar twee zeldzame vogels die ook in onze regio voorkomen, namelijk de Oehoe en de Rode Wouw.

Lees verder »

Met open oog: Natte voeten op het Boetelerveld

Het water is weer iets aan het dalen. Maar wat heeft het hoog gestaan. Eerder ging je dan vooral naar de uiterwaarden van de IJssel kijken. Maar omdat het water nu langer vastgehouden wordt ‘in het gebied’ staat het ook op andere plaatsen blank. Diny Heidenrijk nam samen met haar fototoestel een kijkje op het Boeterveld.

Lees verder »

Wandelen met Ida, de zon op zien gaan op het prachtige Boetelerveld

Hoe mooi is Salland? Ida van den Enk beantwoordt die vraag door wandelingen te fotograferen. Soms wandelt ze in haar eentje, maar liever nog met anderen. Dit keer toog Ida het Boetelerveld in, in alle vroegte.

Lees verder »

Met open oog: Mistige morgen

Diny Heidenrijk gaat iedere week een keer ‘met open oog’ voor ons op pad, fototoestel mee, en dan kijken wat ze tegenkomt. Ook als het een keer wat minder weer is, mistig bijvoorbeeld. Eigenlijk is het dan buiten heel erg mooi!

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: ‘t Zol weer eens tied wörd’n!

Sjaak Bruggeman had nog even wat andere dingen te doen in de natuur, maar na deze column is hij helemaal klaar voor de Stöppelhaene

Lees verder »

Met open oog: Uil en oele

Diny Heidenrijk zag nog nooit een kerkuil in het echt. Deze week gat ze op pad met de kans dar verandering in aan te brengen. Zou het lukken?

Lees verder »

In Olst-Wijhe en grote delen van Raalte moet stikstof met 50% omlaag

Wat hebben de vandaag gepubliceerde stikstofplannen van de regering voor impact op Salland?

Lees verder »

Agrarisch Salland moet ook dertig procent krimpen. Landschap Overijssel: Noodzakelijk

Het hoge woord is er uit: de Nederlandse veestapel moet met dertig procent krimpen. Of eigenlijk moet je zeggen: Om de stikstofuitstoot terug te dringen is het terugdringen van de veestapel met 30 procent een…

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.