Met open oog: Natte voeten op het Boetelerveld

Het water is weer iets aan het dalen. Maar wat heeft het hoog gestaan. Eerder ging je dan vooral naar de uiterwaarden van de IJssel kijken. Maar omdat het water nu langer vastgehouden wordt 'in het gebied' staat het ook op andere plaatsen blank. Diny Heidenrijk nam samen met haar fototoestel een kijkje op het Boeterveld.

Interessant? Deel het artikel

hoog water
Foto: Diny Heidenrijk

Jonge jonge jonge, wat een natte winter hebben we toch weer dit jaar! Dagenlang zitten we achter de druppels op het raam binnen te koekeloeren. Daarbij blijven de temperaturen aan de te hoge kant voor de tijd van het jaar en is de natuur nu al aan het wakker worden…

Dat is goed te zien in de tuin want de hazelaars zijn aan het stuiven met lange gele snotterbellen, geholpen door de onstuimige wind. Diverse bolgewassen zoals narcissen, tulpen en hyacinten komen al centimeters boven de zwarte natte aarde uit met hun groene punten. De vogels badderen in de plassen op het terras. Op een lager gedeelte in de tuin staan opkomende sneeuwklokjes in de modderige bodem net als polletjes speenkruid die ik overal tevoorschijn zie piepen met hun groene ronde bladrozetjes. Ik heb ook al bloeiende krokussen en cyclaampjes gespot!

Wanneer er dan een droge dag is aangekondigd door de weerman besluit ik maar eens naar het Boetelerveld te gaan. Uit voorzorg neem ik de rubberlaarzen mee want het zal daar ook wel drassig zijn. Nou dat kun je inderdaad wel zeggen want al direct na de ingang plons ik door het water dat over het wandelpad golft. Oppassen geblazen nu want het is her en der glibberig en soms is het raden waar het pad nu precies loopt…

Het heeft ook wel weer wat hoor, zo’n half verdronken landschap. En dit is wat men toch ook wilde: een open nat heidegebied met zijn eigen specifieke flora en fauna. Dit natura 2000 gebied doet momenteel z’n naam wel eer aan! Wat een verschil met van de zomer toen het zo kurkdroog was…

Maar kijk toch eens: het levert heel mooie weerspiegelingen op in al die plassen. Oh, hier moet ik toch echt even uitkijken waar ik het beste mijn voeten neer kan zetten en welke omweg ik moet maken om ergens daar achter dat dennenbosje weer terug op het goede pad uit te komen.

Hé, opeens zie ik verder weg een ree staan. Maar voordat ik mijn fototoestel zover heb draait het dier zich om en is alweer verdwenen achter de bomen.  Hij had mij denk ik al eerder gezien dan ik hem…

Mocht het toch nog gaan winteren komende tijd dan ga ik weer hier naar toe om het landschap opnieuw te bekijken want het Boetelerveld blijft prachtig, in elk seizoen en bij elk weertype.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *