Berichten over: landbouwgif

Groot onderzoek om te kijken of je parkinson krijgt van landbouwgif

Bij twijfel niet inhalen! Bij landbouwgif doen we dat wel. Grote kans dat je er parkinson van krijgt. Toch gebruiken boeren het. Voor het gemak. Want nodig is het niet. Parkinsondokter Bas Bloem kondigt nu groter onderzoek aan.

Lees verder »

spuiten gif

Salland deze Week: Vlaamse Parkinsonliga en Kom op Tegen Kanker willen van Parkinson af

UNICEF, milieu- en landbouworganisaties, de Vlaamse Parkinsonliga en Kom op Tegen Kanker, vragen om een totaalverbod van het landbouwgif glyfosaat.

Lees verder »

Salland deze week: Stöppelhaene, eigenlijk is er geen enkele reden de oogst te vieren

Zo met het Sallands oogstfeest voor de deur is het verstandig eens te kijken naar hoe lang we eigenlijk nog kunnen oogsten. Want Stöppelhaene is feest vieren. Maar hoe bewust boert en eet Salland eigenlijk? Moeten we de oogst eigenlijk wel vieren?

Lees verder »

spuiten gif

Gemeenten willen dat we dichter bij landbouwgif gaan wonen

Terwijl de wet zegt dat de overheid haar burgers een gezonde leefomgeving moet aanbieden, willen gemeenten juist dat de afstand wonen-gif spuiten ook minder dan vijftig meter mag zijn.

Lees verder »

Salland deze week: Ach die bestrijdingsmiddelen, wat kan het ons schelen… Of toch maar verbieden?

Als je in de gemeente Raalte woont, bij grond van de stichting IJssellandschap of naast een boer die bollen kweekt, dan dreigt het met je gezondheid niet goed te komen. Insecten leggen al het loodje. De mens houdt het wat langer vol.

Lees verder »