Meer berichten

Boekpresentatie schrijvers uit Olst- Wijhe in De Slinger Wijhe

Onder auspiciën van Kunst en Cultuur Olst- Wijhe, Boekhandel Jacobs & Jansen, Bibliotheek Salland en Ut Huus presenteren vier schrijvers uit de gemeente Olst Wijhe hun nieuwe boeken.

Lees verder »

De “Passion” Luttenberg: de kaartverkoop is begonnen

Op 6 april (Witte Donderdag) wordt in de sporthal van Luttenberg de Passion uitgevoerd. Houd ons platform en Facebook in de gaten! De kaartverkoop is begonnen.

Lees verder »

Nieuw in Wijhe: schuiftafeltennis

Afgelopen donderdag hadden de kinderen van de BSO in Wijhe de primeur: zij mochten als eerste kennismaken met schuiftafeltennis. De Dynamic Tennis en Tafeltennisvereniging Wijhe introduceert deze nieuwe sport samen met het project Iedereen Actief*, die de materialen heeft aangeboden.

Lees verder »

Walter Trout, The Analogues en Ilse DeLange op verjaardagsfeest Ribs & Blues

De line up voor Ribs & Blues tijdens de Pinksterdagen is voor een groot deel rond. Gevestigde namen en verrassende talentvolle roots -en bluesacts staan als vanouds op het affiche.

Lees verder »

Marina Nijdeken: Kunstenares Ter Stegetunnel Olst

Marina Nijdeken (39) is samen met haar ouders en jongere broer opgegroeid op de boerderij in Lochem, haar broer woont in Frankrijk en heeft daar een boerenbedrijf. Het kunstzinnige in haar kwam al op jonge leeftijd naar voren. Misschien heeft ze het van haar vader, hij is heel creatief en gebruikt het meer op de praktische manier. Velen kennen haar van bakkerij-maalderij, winkel, restaurant Bökkers Mölle in Olst, nu woont en werkt ze in Deventer, waar ze haar atelier aan huis heeft. En moet ze grotere objecten schilderen, dan zet vader Nijdeken de trekkers naar buiten en kan ze in de kapschuur of in de stal van de boerderij ongestoord werken. Ze is erg blij met de opdracht voor aankleding van de Ter Stegetunnel, en heeft er dan ook een bijzonder, en levendig geheel van gemaakt, in de vorm van een “tijdmachine”.

Lees verder »

Komende tijd te zien in het HOFtheater Raalte

Binnenkort te zien in het HOFtheater: Rob & Emiel en The Tribute to Neil Diamond!

Lees verder »

Toneelgroep Boerhaar speelt op 10, 11 en 12 maart  ‘Foute scouten’

Na 2 jaar afwezigheid vanwege corona, staat toneelgroep Boerhaar in de startblokken om de de toneelvoorstelling ‘Foute scouten’ op te voeren.

Lees verder »

Spreekuur Stadsnatuur in de bieb in Ommen

Wil je werken aan een natuurlijke leefomgeving. Kom naar de bibliotheek in Ommen.

Lees verder »

Muzikale middag met oud-burgemeester van Heino en drummende zoon

Op 7 februari 2023 zijn in Cultureel Café Heino te gast oud-burgemeester van Heino Ton van den Berg en zijn zoon, muzikant Marijn van den Berg. Zij maken er een muzikale middag van. Ze spelen de muziek die hen inspireert en bezighoudt en vertellen er alles over.

Lees verder »

Nieuwsbrief Infocentrum IJssel Den Nul.

Hierbij de eerste editie van de nieuwsbrief van het Infocentrum IJssel Den Nul van 2023. Het winternummer, al doen het weer en de natuur denken aan het vroege voorjaar. Medewerkers en vrijwilligers wensen u daarbij veel voorspoed en gezondheid en heten u van harte welkom in ons mooie infocentrum en het prachtige natuurgebied de Duursche Waarden.

Lees verder »

Stressrelease op beurs ‘Gezond bewust zijn’ in het HOFtheater

Stress Release Praktijk Scheffer uit Deventer zal ook aanwezig zijn op deze beurs die op 29 januari plaatsvindt.

Lees verder »

De rondreizende expositie van Fotoclub Salland is weer van start gegaan

Ook dit jaar heeft de Fotoclub Salland uit Raalte weer een reizende expositie samengesteld die langs de verschillende zorgcentra in de regio zal rondgaan. Deze keer is het thema ‘beroepen.’

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.