Meer berichten

Ik Toon mijn hart voor cultuur

In de week van 1 juni t/m 8 juni 2023 vindt in de gemeente Raalte ‘IK TOON’ plaats. ‘IK TOON’ biedt een podium aan alle amateurs en professionele kunstenaars. Een volle week lang kunnen bezoekers genieten van kunstroutes, workshops, open repetities, een kunstmarkt en diverse optredens van regionale (amateur)kunstenaars en verenigingen. Dit alles met het thema ‘Mijn hart voor cultuur’, om zo te laten zien hoeveel plezier het geeft om met kunst en cultuur bezig te zijn.

Lees verder »

Hedon Zwolle: Toevoegingen aan programma

Net bevestigd: Anneke van Giersbergen, Turfy Gang, The Jordan, Wodan Boys, Folk Road Show, QULT, Sophia, Diskopunk, Douwe Eisenga en meer!

Lees verder »

Ga mee ‘OpStap’, vogels kijken in het Boetelerveld

Zaterdagochtend 6 mei organiseert Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie Vogels kijken in het Boetelerveld. Onder leiding van een gids wandel je ongeveer twee uur door dit mooie, waterrijke gebied. Het genieten en herkennen van vogels staan centraal. Deze excursie is geschikt voor de beginnende vogelaar. Waar moet je naar luisteren en kijken om de overvloed aan geluiden van vogels te kunnen duiden? Onze gids leert je er alles over. De groepsgrootte is beperkt dus meld je snel aan.

Lees verder »

Open Atelier bij Andrea de Weerdt in Heino

In het kader van de kunstmanifestatie IkToon Salland zal beeldend kunstenares Andrea de Weerdt uit Heino de deuren van haar atelier open zetten op zaterdag 3 en zondag 4 juni.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Dankbaarheid vanwege wildplukken

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over je dankbaar voelen.

Lees verder »

Lezing Thomas Erdbrink in het Holstohus Olst

Op uitnodiging van Ut Huus en ’t NUT Olst-Wijhe komt Thomas Erdbrink, o.a. bekend van Onze Man in Teheran, op dinsdag 30 mei naar Olst voor een lezing over zijn leven en werken als journalist waar hij ook meerdere boeken over schreef.

Lees verder »

joa joa

Joa Joa: Ribs & Blues is een reünie met muziekliefhebbers

Joa Joa: Ribs & Blues is een reünie met muziekliefhebbers.

Lees verder »

Foto: Ida van den Enk boetelerveld rondom marienheem

Hoe mooi is Salland?! Wandelen met Ida over Boetelerveld en onder Mariënheem | Met foto’s

Wandelend door Salland probeert Ida van den Enk het prachtige en afwisselende Sallandse landschap op foto vast te leggen. Voor haar rubriek is ze op zoek naar jouw mooiste wandelroutes in Salland.

Lees verder »

parijs raalte fietsen denne

Ken je die van Denne die naar Parijs ging? Hij kwam met de fiets terug!

Denne is op vakantie. Met de trein naar Parijs, met fietse trugge. De komende weken doet hij verslag.

Lees verder »

‘Boerenbeleving’ voor 500 fietsers tijdens Hemelvaart

Biggetjes en lammetjes knuffelen, een demonstratie asperges steken en een melkrobot van dichtbij in werking zien. Zo maar een greep van alles wat te zien was op de zeven boerenbedrijven die hun deuren open hebben gezet voor publiek tijdens Hemelvaart.

Lees verder »

Complete programma Dauwpop bekend.

Kijk hieronder voor het complete programma van Dauwpop 2023 in Hellendoorn, dat op 2 en 3 juni gehouden wordt.

Lees verder »

Open Dag Brouwerij Nieuw Sion in Diepenveen

De bierbrouwerij bij Klooster Nieuw Sion opent op zaterdag 3 juni de deuren voor het publiek! Een unieke kans om eens te kijken hoe de bieren gebrouwen worden én om ze te proeven.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.