Meer berichten

Onze columnist Sanne zoekt reisgezelschap

Sanne schrijft columns voor HierinSalland. Bijvoorbeeld hoe ze met haar handicap toch op vakantie kan. Nu wil ze graag naar Barcelona, naar een optreden van haar idool. Daar heeft ze een reishulpje voor nodig. Iets voor jou?

Lees verder »

teek op een hand

Zandhagedissen op de Heuvelrug beschermen ons teken de ziekte van Lyme

Een van de ATB-routes op de Sallandse Heuvelrug moest dicht omdat de zandhagedis daar voorkomt. Nu blijkt diezelfde hagedis immuun voor tekenbesmetting. Daar waar de zandhagedis zit is het aantal teken dat de mens kan besmetten significant lager!

Lees verder »

Harold Overmars Adema

Harold Overmars licht landbouwminister Adema in over crisisplan op vooravond Mestdebat

Harold Overmars had landbouwminister Adema gisteren op bezoek in Broekland. Een mooi moment de minister uit te leggen hoe de jonge boeren van Nederland de mestproblemen graag zien opgelost. “Hij heeft ook een stukje op de trekker gereden, en dat kon ie nog goed ook!” aldus Harold.

Lees verder »

“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: de leerlingen schrijven berichten naar Zijne Majesteit de Koning op Koningsdag

Met het project “Samen schrijven” tussen Damastinsalland mediaplatform en VSO de Linde te Deventer, biedt het project ook de burgers van Salland en Nederland in het algemeen de mogelijkheid om schriftelijk meer te weten te komen over de talenten en capaciteiten van de leerlingen van de VSO De Linde Deventer.

Lees verder »

Nieuwe matrassen

In een beddenzaak in de stad kochten we nieuwe matrassen. We probeerden er een paar en waren blij dat we moesten wachten op de bezorging.

Lees verder »

jitske kramer dolf jansen

Theatercollege: samen leven is vooral anderen de ruimte geven

Met z’n allen op deze planeet leven, maar ook in het klein je op je gemak voelen in de klas en bij je schoonfamilie. Om fijn samen te leven moet je vertrouwen en lef hebben en vooral macht niet misbruiken. In een theatercollege van dik twee uur vertelde cultureel antropoloog Jitske Kramer er gisteren alles. In schouwburg Odeon zorgde Dolf Jansen voor de juiste spanningsbogen.

Lees verder »

Groot verlies voor columnist Gosse Jongstra

Columnist Gosse Jongstra heeft vorige week zijn grote lief weer moeten toevertrouwen aan haar geboortegrond. Dit na een heel moeilijk jaar, waarin hij haar al ‘uit handen’ had moeten geven aan de zorgwereld.

Lees verder »

agnes plantengids

’t Natuurlijk Huus: Stoepplantjes of alleen steen?

Met een natuurlijke manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over het onderhoud van je straat.

Lees verder »

Raalte maakt afspraken met de provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te maken met de provincie Overijssel over grootschalige windenergie. Het voorstel is om een gebied tussen Raalte en Heeten en ten westen van landgoed Schoonheten aan te wijzen als potentieel gebied voor maximaal vier windmolens. Daarmee wordt de rest van de gemeente uitgesloten als gebied voor grootschalige windenergie.

Lees verder »

denne wielrennen

Denne heeft vooral iets aan helm als hij níet wielrent

Denne bepleitte vorige week slingerende kinderen op de weg zonder fietshelm. Dan gaan ze wel opletten, die sjezende chauffeurs. Daar kreeg Denne wel wat reactie op. Daarom een tweede stukkie over de fietshelm.

Lees verder »

Met open oog: Keuzestress…

In het voorjaar komt Diny Heidenrijk gewoon ogen tekort! Er is zoveel te zien om haar heen en het oogt allemaal even mooi en interessant. “Eenvoudigweg gezegd heb ik dus gewoon keuzestress van wat ik het eerst of het laatst zal gaan fotograferen…”

Lees verder »

vrouw tablet bibliotheek

Wees internetcriminelen te slim af bij de Bibliotheek Salland

Bibliotheek Salland organiseert een cursus fraude herkennen en voorkomen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.