Meer berichten

Endona onderzoekt energieflexibiliteit van huishoudens

Ga jij flexibel om met je energie? Of juist helemaal niet? Doe mee met een onderzoek van Endona en kom er achter. Hoe flexibeler we in ons gebruik zijn, hoe beter we de energiebehoefte kunnen spreiden.

Lees verder »

Gastsprekers geven lessen over de Tweede Wereldoorlog

“Een les van een gastspreker duurt vijftig minuten” zegt Cornelis de Kler. Hij verzorgt gastlessen over de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen daarvan in Nederland, waarbij de persoonlijke ervaring een belangrijke rol speelt. Als veel andere sprekers is hij verbonden aan het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII – Heden, onderdeel van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Op aanvraag regelt het steunpunt gastlessen, lezingen of workshops over de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen ervan bij de bovenbouw van het Primair Onderwijs, MBO, HBO, Universiteit en themabijeenkomsten.

Lees verder »

Welsum droomt verder

Vorige week zondag droomden de Welsumers verder over de toekomst van hun dorpshuis en hoe zij hun invulling gaan geven met nieuwe ideeën in de veranderende samenleving. Hoe lukt dit zonder een sturend bestuur? Welke mogelijkheden zijn er om elkaar te vinden?

Lees verder »

Don Bosco 70 jaar

Feesttentoonstelling + Bazaar op 19 maart Eetcafé Boskamp

Lees verder »

Salland deze week: Floris Alkemade praat met college over de toekomst van Raalte

Alkemade in ‘De toekomst van Nederland’: “Om het goede te doen, moet de in zijn behoefte nooit te verzadigen mens hier zelf een rem op zetten.”

Lees verder »

De Wijhese Harmonie viert dit jaar haar 140 jarig bestaan!

Dit jaar bestaat de oudste vereniging van Wijhe, de Wijhese Harmonie 140 jaar, dit wordt gevierd met verschillende concerten en activiteiten.

Lees verder »

Bij SCHULTEN 90 jaar in hartje Wijhe

Afgelopen donderdag 9 maart was het precies 90 jaar geleden dat Herman Schulten zijn kleermakerij startte aan de Langstraat te Wijhe. Een vakman pur sang die pietje precies was, geen ‘klungelspul’ maar kwalitatief goede producten wilde leveren én persoonlijk van al zijn klanten bij hield welke maten zij hadden. “We hebben deze opschrijfboekjes altijd bewaard: prachtig toch?!”, aldus de derde generatie, Ellen Schulten.

Lees verder »

Notariaat Salland geeft informatieavonden over levenstestament en nalatenschap

Notariaat Salland, gevestigd in Raalte, Heino, Olst en Wijhe geeft eerdaags informatieavonden over levenstestament en nalatenschappen onder het motto ‘Neem de regie over jouw leven en jouw testament.’

Lees verder »

FNV in Salland na 111 jaar nog steeds springlevend, ook al is de lokale afdeling opgeheven

De Sallandse mentaliteit van elkaar verder helpen komt duidelijk terug in het boek Bie de Bond, constateert burgemeester Martijn Dadema. Het boek werd zaterdag gepresenteerd.

Lees verder »

Hermien Leerkes-Tuten, na 40 jaar afscheid van bibliotheek Olst

Nog even, en dan zal het bekende gezicht van Hermien niet meer te zien zijn achter de balie van de bibliotheek. Na een periode van ruim 45 jaar als bibliothecaresse werkzaam te zijn geweest gaat Hermien (66) met pensioen. In ’79 trouwde ze, en kwam vanuit Heeten in Olst wonen. In datzelfde jaar begon ze bij de bibliotheek in Olst, toen nog aan de Watertorenstraat, ook werkte ze nog in de bieb in Wijhe.

Lees verder »

KrachtvanSalland-cheque: ondersteuning voor lokaal initiatief in Salland

In vier regio’s in Overijssel helpen de initiatievencoaches van de provincie Overijssel bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen. Ook is er vanaf 9 maart een regeling open voor inwoner(s) van Salland met kleinschalige sociale initiatieven die de woon- en leefomgeving beter, mooier en leuker maakt: de KrachtvanSalland-cheque. Het budget voor deze ‘KrachtvanSalland-cheque’ is maximaal 1.000 euro per aanvraag. Je dient je aanvraag in vóór 19 april. En uiterlijk 19 mei krijg je uitsluitsel of de bijdrage wordt toegekend. De afgelopen vier jaar zijn meer dan honderd mooie initiatieven gerealiseerd met hulp van de Kracht van Salland-cheque.

Lees verder »

The DS Band gaat 18 maart live

De DS band (voorheen The Drostsstreet Band) bestaat inmiddels 17 jaar en is ontstaan door de toen te houden straatfeesten in de H. Droststraat in Olst. In de straat woonden een 4 tal hobby muzikanten en hebben met elkaar een aantal nummers ingestudeerd. Dat repertoire werd toen op een aantal straatfeesten gespeeld. Dat smaakte naar meer en zo is de band ontstaan.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.