Meer berichten

portret van wilco boksebeld

Wilco Boksebeld, wat doe jij duurzaam met Bladgoud Tuinen? Ik combineer aangename luxe met natuurlijk leven om je heen

In de rubriek Wat doe jij als ondernemer duurzaam, beantwoorden ondernemers uit Salland zelf die ene vraag: wat ze duurzaam doen. En ze wijzen zelf hun opvolger aan. Vandaag Wilco Boksebeld van Bladgoud Tuinen

Lees verder »

Pronk: M’N GROTE NEEF

Arjan Pronk, dit keer op pad met zijn grote neef

Lees verder »

Vlinderfotograaf laat passanten meegenieten van de witte tijger

Heb je het niet zo op nachtvlinders, tref je de Sallandse vlinderfotograaf die je meeneemt naar een van zijn waarnemingen, en zie je de mooiste nachtvlinder die je maar kunt bedenken. Dan is je zondagmiddagwandeling geslaagd. Toch?

Lees verder »

Die warmtepomp komt er wel, maar waar begin je?

Zonnepanelen, je had ze al jaren op je dak willen hebben. Maar ja, waar begin je de zoektocht van #hoedan? Nu de energieprijs zo hoog is hebben veel meer mensen het toch maar aangepakt. En die warmtepomp, die komt er ook wel.

Lees verder »

Volgens Holland Solar kunnen zonneparken een ecologische meerwaarde hebben

‘Zo dragen zonneparken bij aan de ecologie van Nederland’ heet de brochure van Holland Solar, waarin ze – inderaad – uitleggen hoe zonnepanelen een meerwaarde voor de ecologie kunnen hebben. Holland Solar is een branche-organisatie…

Lees verder »

Alejandra Luna Gajardo, wat doe jij duurzaam? “Mag ik dat met een art-impressie uitleggen?”

Alejandra Luna Gajardo vertelt haar duurzame keuzes in het leven met een tekening.

Lees verder »

screenshot site WDOD

Salland deze Week: verkiezingen waterschap zijn een farce tenzij de geborgde zetels er af gaan

Landelijk loopt het met onze democratie niet lekker. In Raalte hanteren sommige politieke partijen een wonderlijke definitie van democratie. In Olst-Wijhe was dat heel goede idee van een raadsbreed akkoord ineens helemaal niet zo’n goed idee. En dan hebben we ook nog een waterschap dat jokkebrokt dat het een democratisch gekozen bestuur heeft. Lekker bezig.

Lees verder »

Supermarkten gaan zelf blikjes inzamelen

Supermarkten gaan vanaf 1 januari 2023 zelf blikjes inzamelen door er 15 cent statiegeld op te zetten. Ze gaan daarmee voldoen aan de wettelijke verplichting tot inzamelen. Hóe de inzameling zou geschieden was nog niet…

Lees verder »

Lindsay Goossens helpt Surinamers in de jungle hun Plan of Life te maken

Het was de bedoeling de eerste vrouwelijke allerhoogste baas van Unilever te worden, maar het leven van oud-Raaltese Lindsay Goossens liep wat anders: ze begeleidt nu diep in de regenwouden van Suriname negen dorpjes hun toekomst tegemoet.

Lees verder »

Joa Joa is blij dat na de wolf, ook de das het goed doet in Salland

De das duikt in Salland steeds vaker op. Met zijn zwart-witte vacht maakt het (op de wolf na) grootste wilde zoogdier een onuitwisbare indruk als je hem ziet scharrelen. En met een beetje geluk kan je in mei mini-dasjes zien!

Lees verder »

Denne is heel beleefd tegen de piloot van de Apache boven zijn achtertuin

Salland is laagvlieg-oefengebied voor Apache-piloten van het leger. En precies boven het huis van Denne proberen ze dan vijf minuten lang stil in de lucht te hangen. Helemaal ongezien lukt ze dat niet.

Lees verder »

Energietip: Subsidieaanvragen voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers breken records

De tijd dat we niets moesten hebben van isolatie en eigen energie opwekken, die ligt wel achter ons. Hadden we nu de afgelopen jaren maar wél maatregelen getroffen, dan hadden we nu geen last van die hoge energieprijzen…

Lees verder »