Meer berichten

Schemerwandeling Fortmonderbos

Het Fortmonderbos is een ooibos dat buitendijks ligt op een oude oeverwal aan een meander van de IJssel bij Olst. Vorig jaar heeft Staatsbosbeheer dit uniek stukje bos kunnen aankopen. Het bestaat grotendeels uit loofbos met zomereik, esdoorn, iep en een beukenlaan.

Lees verder »

Veel belangstelling voor mini-meesterklas van Anneke Mensink

De mini-meesterklassen in Welsum lijken te voorzien in een behoefte aan meer kunst en cultuur in de eigen woonomgeving. Bewoners van Welsum, Terwolde, en Olst melden zich in ruime getale voor dit succesvolle initiatief.

Lees verder »

R&B: Sister Cookie het cadeautje van de zondag

Het verschil tussen Mainstage en Deltastage bij R&B is dat wat er op het hoofdpodium staat al gearriveerd is. Op weg daar naar toe, ook als je nooit overkomt, speel je op Deltastage. Knokken voor het grote podium: dat is pas echt de blues.

Lees verder »

Salland deze Week: samenleving is wel klaar met dat landbouwgif

Salland Zoemt schreef een opiniestuk over landbouwgif. Tot voor kort werden dat soort artikelen met agressieve tegengeluiden gebombardeerd. Maar de tijden lijken veranderd. Driekwart van de reageerders vond het een goed opiniestuk.

Lees verder »

Energietip: eenpansgerechten uit eigen tuin. Beter wordt het niet!

Onze energievakman komt geregeld met tips om jouw energieverbruik omlaag te krijgen.

Lees verder »

Lezing Thomas Erdbrink in het Holstohus Olst

Op uitnodiging van Ut Huus en ’t NUT Olst-Wijhe komt Thomas Erdbrink, o.a. bekend van Onze Man in Teheran, op dinsdag 30 mei naar Olst voor een lezing over zijn leven en werken als journalist waar hij ook meerdere boeken over schreef.

Lees verder »

manana manana

Het eerste paaltje staat, Mañana Mañana is begonnen met de opbouw!

De opbouw van Mañana Mañana is begonnen en langzaam maar zeker ontstaat er een hemels festivalterrein. Het voelt alsof we nooit weg zijn geweest.

Lees verder »

Foto: Ida van den Enk boetelerveld rondom marienheem

Hoe mooi is Salland?! Wandelen met Ida over Boetelerveld en onder Mariënheem | Met foto’s

Wandelend door Salland probeert Ida van den Enk het prachtige en afwisselende Sallandse landschap op foto vast te leggen. Voor haar rubriek is ze op zoek naar jouw mooiste wandelroutes in Salland.

Lees verder »

Mañana Mañana

Mañana Mañana heeft het zwaar, “maar we gaan toch voor een geweldige editie!”

“Net als veel festivals en de culturele sector als geheel, kampt Mañana Mañana met een tegenvallende kaartverkoop en dreigen we te veel in de rode cijfers te belanden. Dit brengt het voortbestaan van ons kleinschalige en unieke festival in de Achterhoekse natuur in gevaar.”

Lees verder »

wandelen met sjaak

Wandelen met Sjaak: “Als ik je zie, ben je er gloepens bie”

Die quadbestuurder heeft geluk dat Sjaak Bruggeman hem niet zag. Beiden trokken de natuur in, Sjaak om van de natuur te genieten, die quadbestuurder genoot ook, maar dacht alleen maar aan zichzelf. En dan is Sjaak hellig in de botten. Gelukkig ebt dat dit weekend weer helemaal weg op Ribs & Blues.

Lees verder »

Meditatieve struintocht

Tijdens deze wandeling door de Duursche Waarden laat de Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids de deelnemers verbinden met de natuur. Daarbij zullen al je zintuigen worden geprikkeld.

Lees verder »

IJsselfoto’s van Hette Koopmans in infocentrum Den Nul

De IJssel en het rivierenlandschap fascineren Hette Koopmans uit Olst. Hij is geboeid door vormen, structuren, de elementen en vooral door het licht.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.