Meer berichten

Tweede avond ‘Boek in het Bos’ in amfitheater Het Lommerrijk Luttenberg groot succes

Al een paar jaar is het pop-up-voorleestheater voor de allerkleinsten een reuze publiekstrekker in dit prachtige Luttenbergse amfitheater een enorm succes.

Lees verder »

OORLOG IN ARCADIË 1940-1945

Recensie: OORLOG IN ARCADIË 1940-1945

De Duitsers maakten vanaf 1944 gebruik van maar liefst negen Overijsselse landgoederen voor lanceren, monteren of bevoorraden van de beruchte V1 raketten, waaronder Mataram, Vilsteren, Archem en Schoonheten.

Lees verder »

klaterklanken

Klanken klateren door de bossen van De Haere

Musici en muziekliefhebbers ontmoetten elkaar in de natuur van havezate De Haere bij Olst. Klaterklanken komt er iedere zomer een dag op bezoek.

Lees verder »

achter de voordeur, watvinnie

Talkshow Watvinnie: Theatraal kijkje ‘Achter de voordeur’ van Olst

Op negen locaties in Olst ‘Achter de voordeur’ kijken, op zoek naar verhalen van vroeger. Op iedere locatie een andere theatrale vertelwijze. Met medewerking van het plaatselijke verenigingsleven. Zodat Olst zijn geschiedenis en elkaar leert kennen. Én liefde voor theater ontwikkelt. Theatermaker, regisseur en projectleider Luisella Lai, Henny Beckers van ’t Nut en Jolande Biljart van het Olster Erfgoed vertellen er over.

Lees verder »

bloembollenteelt

Vitens trekt stekker uit proef met lelieteelt in warerwingebied: ‘niet blind voor ontwikkelingen’

Vitens staat niet meer achter een eerdere proef met lelieteelt in een waterwingebied in Ommen. Die proef deed de gemoederen vijf jaar geleden aardig oplaaien. Landbouwgif en drinkwater… Vitens zegt nu tegen bloembollenteelt te zijn in waterwingebieden.

Lees verder »

huawei accu

Grote belangstelling voor energieopslag bij ondernemers

Met batterij-systemen kunnen ondernemers onzekere energielevering voorkomen. Voor nieuwe of uitbreidende bedrijven is een grote eigen opslag het redmiddel voor als er geen ruimte meer is op het net. Steeds meer boeren combineren hele daken vol panelen met capaciteit aan eigen opslag.

Lees verder »

schotse hooglanders

Met open oog: Stoertjes | Met prachtige fotoserie

Schotse Hooglanders, moet je zien wat een stoere beesten dat zijn. Diny Heidenrijk deinst er niet voor terug!

Lees verder »

De Syrische Gemeenschap: Het Contrasterende Leven tussen Conflicten in Turkije en Vrede in Nederland

In de nasleep van de recente voetbalwedstrijd tussen Turkije en Nederland, ontstond er veel discussie over de politieke en sociale achtergronden van de wedstrijd. Er leek een doelgerichte mediacampagne opgezet om politieke spanningen tussen Turkse Nederlanders en Nederlandse burgers te verminderen en de wedstrijd als een sportief evenement te presenteren. Dit bleek zeer succesvol en zorgde voor een plezierige sfeer.

Lees verder »

Video maken voor Klink Nijland

Watvinnie met Klink Nijland en Uitzendbureau Salland over het werven van personeel

Hoe kom je in deze tijd aan personeel? Dat werkt het beste als je de ziel van bedrijf uitdraagt, weet André Duteweert van Uitzendbureau Salland. Bij Klink Nijland is dat niet alleen rock and roll of voetbal. Op tijd beginnen, niet te vroeg te stoppen en gewoon meedoen! Dan kun je volgens mede-eigenaar Roland Koerhuis als stratenmaker zo aan de bak bij Klink Nijland.

Lees verder »

ARMOEDE UITGELEGD AAN MENSEN MET GELD

Mensen met geld weten niks van armoede, hoe kunnen ze dan armoedebeleid maken?

Stel je eens voor dat we een bondscoach hebben die niks van voetballen afweet… Ja? Heb je hem? Stel je dan eens voor dat ons armoedebeleid gemaakt wordt door mensen die niks van armoede afweten.

Lees verder »

luchtfoto raalte

Vastgoedeigenaren centrum Raalte verenigen zich

De vastgoedeigenaren in het centrum van Raalte hebben zich verenigd in de Vereniging Vastgoedeigenaren Centrum Raalte (VVCR), met medewerking van de gemeente Raalte. Hiermee onderstrepen zij het belang van samenwerking, een belangrijke stap naar een toekomstbestendig en economisch gezond centrum.

Lees verder »

Salland deze Week: Landschap Overijssel roept provincie op nee te zeggen tegen giftige lelieteelt, ook vanwege noaberschap

“Het rondreizende circus van sierbloementelers is één van de grootste bedreigingen voor het platteland,” stelt Michael Sijbom, directeur-bestuurder van Landschap Overijssel. “Dat moet een halt worden toegeroepen.” In Gelderland gaan ze het al verbieden.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.