Meer berichten

Windesheimstudenten onderzoeken of invloedrijke Sallanders voorop lopen in de energietransitie

Hoe kun je Sallanders bewust maken van de urgentie van de energietransitie? Met die vraag zijn vier studenten van het Windesheim Honours College een onderzoek gestart.

Lees verder »

Dierenrijk is het gedrag van mens zat: is de wolf vriendelijk, is het weer niet goed

De diersoort ‘de mens’ mag de diersoort ‘de wolf’ niet met verfballetjes beschieten. Diersoort mens wilde daartoe overgaan om diersoort wolf wilder te maken. Diersoort mens is namelijk bang voor diersoort tamme wolf.

Lees verder »

Lezing van Ccoba in de bibliotheek in Ommen: In de krochten van Bruegel

Ccoba, de culturele commissie bibliotheek activiteiten, organiseert op dinsdag 13 december een lezing over schilder Pieter Bruegel de Oude in de bibliotheek Ommen.

Lees verder »

Maaike Hoijtink, wat doe jij duurzaam? We zijn al jaren van het gas af. Heerlijk!

Maaike Hoijtink is een voorloper in duurzaam doen en denken. Elektrisch rijden, van het gas af en water opvangen om het toilet door te spoelen: soms loopt ze zelfs té ver voor de troepen uit. Maar dat maakt niks uit.

Lees verder »

Salland deze week: Je moet boeren niet uitkopen maar ze een nieuw verdienmodel geven: verbouwen voor de bouw

Boeren uitkopen omdat ze teveel stikstof produceren is een lapmiddel. We moeten naar fundamentele oplossingen. Naar duurzame bedrijfssystemen: laat boeren bouwmaterialen verbouwen en maak de bouw nu per direct biobased. Stimuleer schone materialen door met voorrang vergunningen te verstrekken en maak het gebruik van vervuilende materialen en de traditionele bouwwijze onaantrekkelijk.

Lees verder »

Loes Luca kijkt terug op haar leven en doet dat waar haar leven zich afspeelde: op het podium

Uit Het Hoofd, Loes Luca en Kaatje Kooij, Hoftheater Raalte. Prachtige voorstelling van de bovenste plank.

Lees verder »

Denne: ‘Nee dan wij, wij hebben pas recht van streken!’

Als er nou een land is dat recht van spreken heeft, is het Nederland wel. Wij weten als geen ander hoe het is, rijk te worden van eigen brandstof én slavenhandel. Dus kunnen we uit ervaring spreken als we Qatar de maat nemen.

Lees verder »

Energietip: Start je auto pas als je rijklaar bent

Deze tip is vooral voor als je nog niet elektrisch rijdt: eerst de gordel om, dan pas de auto aan.

Lees verder »

Prepperles: Noodpakket voor 48 uur, “zijn dan nu eindelijk de ogen geopend?”

Het is dinsdagochtend kwart voor zeven als Anneke Blom gebeld wordt. NPO Radio 2 aan de lijn. Of ze als ‘expert’ iets wil vertellen over het 48-uursnoodpakket dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Pieter-Jaap Aalbersberg aanraadt om in huis te hebben.

Lees verder »

Jeroen te Wierik, wat doet Azerty duurzaam? We kijken ook naar maatschappelijke betrokkenheid

Azerty is een Nederlandse ICT dienstverlener, gespecialiseerd in Cloud diensten, Lifecycle management en hardware. Op de vraag wat Azerty als bedrijf duurzaam doet zegt mede-eigenaar Jeroen te Wierik: ‘Only the best’ geldt niet alleen voor de klant, maar ook voor onze werknemers.”

Lees verder »

Met open oog: Blaadjesregen festival

Raalte is een festival-gemeente schreef burgemeester Dadema op twitter. Diny Heidenrijk voegt daar met gemak een festival aan toe: die van blaadjes.

Lees verder »

Wat doet de natuur nu dan? Die roodborstjes zijn ineens een stuk minder schuw!

In de rubriek ‘wat doet de natuur nu dan’ kijken we samen met een grote groep natuur-deskundigen naar wat de natuur aan het doen is, geven we tekst en uitleg, en proberen we een verbinding te leggen met wat jij voor de natuur kunt doen.

Lees verder »