Interessante Stimuland bijeenkomst: Agrocarrousel, stikstofkringloop beter benutten

"Hoe om te gaan met de bodem en met groenbemesters?" is een vraag die veel betrokkenen zich stellen. Kom naar De Krim om meer aan de weet te komen.

Interessant? Deel het artikel

PxHere 230308 wekker gras

Groenbemesters zijn belangrijk voor de bodemgezondheid. Ze houden nutriënten en met name stikstof vast, dat daarna beschikbaar is voor het volggewas. Daarnaast levert een groenbemester organische stof, zijn de wortels goed voor de bodemstructuur en voorkomt het erosie.

Maar hoe maak je als boer de juiste keuzes wat betreft het soort groenbemester, de mechanische bewerking en wat is het beste voor de bodem? Daarover gaat de Agro-Carrouselbijeenkomst op vrijdagmiddag 16 februari 2024 in de Krim.

LOCATIE & TIJDSTIP

We starten de bijeenkomst bij MFA De Beuk, Beukenlaan 1b in De Krim en gaan later het land op van Melkveebedrijf Stan Bosman, Hoofdweg 147 in De Krim.
Datum: vrijdag 16 februari 2024
Tijd: 12.00 uur tot 16.00 uur (incl. lunch)

MELD JE HIER AAN

PROGRAMMA

12.00 uur  Inloop en lunch

12.30 uur   Welkom & toelichting programma
                       Diane Stap – Stimuland

12.35 uur   Start programma

 • Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW)
  Wie is DAW en wat kan DAW voor je betekenen?
  Stefanie Bos – DAW
 • Meer over groenbemesters
  Welke soorten pas je toe? Hoe ga je om met inzaai en mechanisch vernietigen? En wat zijn de mogelijkheden op het gebied van stikstofbinding?
  Christoffel den Herder – Ceres Horti Advice
 • Toelichting veldbezoek
  Wat is er te zien aan de bodem? Hoe kun je deze zelf boordelen?
  Anna Zwijnenburg – Van Tafel naar Kavel

14.30 uur    Veldbezoek Stan Bosman
Grasland scheuren – bodembeoordeling – mechanische bewerking door loonwerkers.

16.00 uur   Afsluiting

Wij organiseren deze Agro-Carrousel in samenwerking met LTO Noord en Deltaplan Agrarisch Waterbeheer, in opdracht van de gemeente Hardenberg.

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze Agro-Carrousel? Neem dan contact op met Stimulander Diane Stap, via 06-83 52 51 16 of dstap@stimuland.nl.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *