Groenbemesters zijn belangrijk voor de bodemgezondheid. Ze houden nutriënten en met name stikstof vast, dat daarna beschikbaar is voor het volggewas. Daarnaast levert een groenbemester organische stof, zijn de wortels goed voor de bodemstructuur en voorkomt het erosie.
Maar hoe maak je als boer de juiste keuzes wat betreft het soort groenbemester, de mechanische bewerking en wat is het beste voor de bodem? Daarover gaat de Agro-Carrouselbijeenkomst op vrijdagmiddag 16 februari 2024 in de Krim.
LOCATIE & TIJDSTIP
We starten de bijeenkomst bij MFA De Beuk, Beukenlaan 1b in De Krim en gaan later het land op van Melkveebedrijf Stan Bosman, Hoofdweg 147 in De Krim.
Datum: vrijdag 16 februari 2024
Tijd: 12.00 uur tot 16.00 uur (incl. lunch)
PROGRAMMA
12.00 uur Inloop en lunch
12.30 uur Welkom & toelichting programma
Diane Stap – Stimuland
12.35 uur Start programma
- Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW)
Wie is DAW en wat kan DAW voor je betekenen?
Stefanie Bos – DAW - Meer over groenbemesters
Welke soorten pas je toe? Hoe ga je om met inzaai en mechanisch vernietigen? En wat zijn de mogelijkheden op het gebied van stikstofbinding?
Christoffel den Herder – Ceres Horti Advice - Toelichting veldbezoek
Wat is er te zien aan de bodem? Hoe kun je deze zelf boordelen?
Anna Zwijnenburg – Van Tafel naar Kavel
14.30 uur Veldbezoek Stan Bosman
Grasland scheuren – bodembeoordeling – mechanische bewerking door loonwerkers.
16.00 uur Afsluiting
Wij organiseren deze Agro-Carrousel in samenwerking met LTO Noord en Deltaplan Agrarisch Waterbeheer, in opdracht van de gemeente Hardenberg.
Informatie
Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze Agro-Carrousel? Neem dan contact op met Stimulander Diane Stap, via 06-83 52 51 16 of dstap@stimuland.nl.