Laatste berichten Advies

Advies | Energie | Meedoen | Wonen

Genoeg argumenten om nú zonnepanelen te kopen: terugverdientijd niet meer dan leuk weetje

Redactie | 10 december 2023
Advies | Meedoen | Sallandse ondernemers | Verduurzaming

Hoe pak je als boerengroep zelf de regie?

Advies | Meedoen

Nieuw begin Huurdersvereniging Salland

Advies | Mobiliteit | Vervoer

Ga praten met OV ambassadeurs in Wijhe

Advies | Biodiversiteit | Meedoen | Natuurbeheer | Verduurzaming

Extra workshop bij ’t Natuurlijk Huus Raalte ‘Paddenstoelen uit eigen tuin’ op zaterdagmorgen 9 december

Meer berichten

Genoeg argumenten om nú zonnepanelen te kopen: terugverdientijd niet meer dan leuk weetje

De terugverdientijd van zonnepanelen is niet meer dan een leuk weetje. De zonnepaneelinstallateur 2.0 legt in verkoopgesprekken daarom de nadruk op de gemiddelde kostprijs van de stroom die opgewekt wordt. Én op de kansen voor consumenten om de zelf opgewekte stroom zo veel mogelijk direct zelf te verbruiken.

Lees verder »

Hoe pak je als boerengroep zelf de regie?

In tijden van veranderingen en onzekerheid is het moeilijk keuzes te maken. Wat moet ik, wat kan ik en wat verwacht de omgeving van mij? Daarnaast komt er veel op boeren af, aan regels en plannen. Om zelf meer regie te krijgen en invloed te hebben op veranderingen en misschien ook nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen, helpt het om samen te werken. Verschillende groepen boeren doen dit al. Stimuland helpt hen daarbij.

Lees verder »

Nieuw begin Huurdersvereniging Salland

Verkiezing nieuw bestuur Huurdersvereniging Salland maakt doorstart mogelijk.

Lees verder »

Ga praten met OV ambassadeurs in Wijhe

Heeft u binnenkort een gezellig dagje weg gepland? Ga eens met het openbaar vervoer!

Lees verder »

Extra workshop bij ’t Natuurlijk Huus Raalte ‘Paddenstoelen uit eigen tuin’ op zaterdagmorgen 9 december

Omdat de middagworkshop volgeboekt is besloot ’t Natuurlijk Huus een tweede workshopte geven met het onderwerp ‘Paddenstoelen plukken uit eigen tuin.’ Deze workshop is ’s ochtends van 10-12 uur en is iets korter dan die van ’s middags.

Lees verder »

Gemeente Raalte geeft boeren duidelijkheid over combinatie Rood-voor-Rood en landelijke beëindigingsregeling

De gemeente Raalte stimuleert boeren die overwegen te stoppen met hun bedrijf mee te doen met de landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (LBV).

Lees verder »

Snelweg voor egels in Luttenberg

Afgelopen week heeft Herman Holtmaat met enkele buren een snelweg voor egels aangelegd. Ze hebben 250 meter heggen aangeplant rondom hun stukje grond achter het huis. In totaal hebben ze 1250 struiken geplant die in enkele jaren moet uitgroeien tot een mooie heggenstructuur, waardoor het enklandschap een nog mooier aanzien krijgt.

Lees verder »

Dagklad: Wal en schip

Dagklad columnist Marius Jaspers overweegt op grond van de uitslagen van de verkiezingen zijn diensten aan te bieden bij het COA.

Lees verder »

Paddenstoelen uit eigen tuin? Kom naar de workshop bij ’t Natuurlijk Huus Raalte

Op zaterdag 9 december is er bij ’t Natuurlijk Huus in Raalte een interessante workshop over paddenstoelen uit eigen tuin.

Lees verder »

Hoogleraar Elzinga: Invloed ouders op herstel van depressieve jongeren veel groter dan wordt gedacht

Wat doe je als je kind niet gelukkig is? Veel jongeren hebben last van somberheid en depressie. Voor ouders is het vaak moeilijk om hier goed mee te om te gaan. Uit onderzoek blijkt dat ouders een cruciale ondersteunende rol spelen en inmiddels bestaan er ook veel praktische inzichten die hen hierbij kunnen helpen. Het deze week verschenen boek Samen Sterk beschrijft hoe ouders hun kind op een krachtige en wetenschappelijk onderbouwde wijze kunnen ondersteunen bij somberheid en depressie.

Lees verder »

Programma plattelandsontwikkeling Werkplaats 30 november bekend

Hoe kan het GLB bijdragen aan het versterken van leefbaarheid en sociaaleconomische ontwikkeling van het platteland? Daarover gaat de tweede Werkplaats die dit jaar op donderdag 30 november georganiseerd wordt. Ontdek hieronder bij welke ‘werkbanken’ je aanwezig kan zijn!

Lees verder »

Straatpraat: Stemadvies van TheeTante

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. In deze regelmatig verschijnende Straatpraat mijmert TheeTante over hoe zij woensdag moet gaan stemmen bij de Tweede Kamer verkiezingen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.