Laatste berichten Advies

Advies | Goede zorg voor iedereen | Persberichten overheid | Verduurzaming

Bereidheid Nederlanders tot duurzaam gedrag vooral financieel gedreven

Redactie | 23 april 2024
Advies | Biodiversiteit | Meedoen | Natuurbeheer | Opinie | Woonomgeving

Salland Zoemt wil graag gesprek over minder maaien en meer ondergroei in bermen

Advies | Goede zorg voor iedereen | Media | Meedoen | Opinie | Politiek

Hasan Kaddour: Onbekend maakt onbemind en het getto van sociale media

Advies | Goede zorg voor iedereen | Media

De Digitale Huiskamer start in Luttenberg, Mariënheem en Raalte

Advies | Meedoen | Onderwijs | Sociaal

Basisschoolleerlingen en leerlingen Capellenborg denken na over toekomst Olst-Wijhe

Meer berichten

Bereidheid Nederlanders tot duurzaam gedrag vooral financieel gedreven

Driekwart van de Nederlanders is bezorgd over het klimaat en vindt dat er actie moet worden ondernomen om klimaatverandering tegen te gaan. Toch voelt slechts één op de twee Nederlanders zich persoonlijk verantwoordelijk en leiden klimaatzorgen nauwelijks tot duurzamer gedrag.

Lees verder »

Salland Zoemt wil graag gesprek over minder maaien en meer ondergroei in bermen

Er moet veel minder gemaaid en gesnoeid worden langs Sallandse wegen. Volgens Salland Zoemt is dat voor alles en iedereen veel beter. Daar wil de stichting graag over in gesprek met de Sallandse gemeenten.

Lees verder »

hasan informatie voorziening

Hasan Kaddour: Onbekend maakt onbemind en het getto van sociale media

Olster journalist en columnist Hasan Kaddour vindt (overheid)communicatie met nieuwkomers via sociale media ontzettend belangrijk.

Lees verder »

De Digitale Huiskamer start in Luttenberg, Mariënheem en Raalte

De digitalisering van onze leefwereld neemt razendsnel toe. Dat is fijn voor iedereen die daar baat bij heeft. Er zijn echter ook veel mensen voor wie die vernieuwingen in de maatschappij veel te snel gaan. 

Lees verder »

gemeente ow

Basisschoolleerlingen en leerlingen Capellenborg denken na over toekomst Olst-Wijhe

In de ‘doe-week’ van de Capellenborg in Wijhe zijn zo’n 55 leerlingen op een creatieve manier bezig geweest met de toekomst van Olst-Wijhe. En op vier basisscholen hebben kinderen collages gemaakt (of gaan ze nog maken) hoe hun toekomst in Olst-Wijhe eruit moet komen te zien.

Lees verder »

SCP: De rijkste en armste Nederlanders ontmoeten elkaar steeds minder

Rijke Nederlanders komen steeds minder in aanraking met mensen met een gemiddelde of lage welvaart en ook de armsten ontmoeten steeds vaker vooral elkaar. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat recent verscheen.

Lees verder »

PAN-NL: Groene Gemeenten kunnen helpen om de terugkeer van insecten -bijen en vlinders- te bevorderen

Naar aanleiding van een ingezonden brief (VK 13.4.23) over wegbermen met schreeuwerige cultivars van narcissen in plaats van natuurlijke, inheemse flora, die nectar bezit waarmee de zieltogende insecten worden ondersteund, besloot Pesticide Action Network Netherlands (PAN-NL) om in een brief een oproep te doen naar alle gemeenten in Nederland, om rekening te houden met de natuur, zowel flora als fauna en vooral giftige bollen en planten te vermijden. Ook werd de gemeenten naar hun beleid voor het beheer van groene ruimtes gevraagd.

Lees verder »

Succesvolle editie van de Leerlijn Behoud het Kerkgebouw in Overijssel

Steeds meer kerkgebouwen komen leeg te staan en het invullen van een nieuwe functie roept veel vragen op. Samen voor Elkaar Overijssel begon een leerlijn.

Lees verder »

LEADER in Salland weer open vanaf 2 april

Wie een goed idee heeft om de leefbaarheid van het platteland sociaal, economisch en/of ecologisch te versterken kan vanaf 2 april daarvoor een subsidie aanvragen. Het idee komt mogelijk in aanmerking voor een subsidie van LEADER. Het gaat hierbij om aanvragen van € 10.000 tot € 100.000.

Lees verder »

Energy citizenship: 6 verschillende soorten deelnemers aan de energietransitie

Energy.nl schenkt uitgebreid aandacht aan heterogeniteit in menselijk gedrag binnen de energietransitie

Lees verder »

Uitrol van de thuisbatterij: wat zijn de lessen uit Duitsland en Italië?

Terwijl in een aantal Europese landen de verkoop van thuisbatterijen de afgelopen jaren door het dak ging, loopt het in Nederland – met een geschat aantal van enkele duizenden systemen – nog geen storm. Desalniettemin wordt de thuisbatterij algemeen gezien als het volgende grote verdienmodel voor zonnepaneelinstallateurs.

Lees verder »

Fatbike VVN PxHere

Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen

Veilig Verkeer Nederland heeft besloten om fatbikes niet toe te staan tijdens het VVN Praktisch Verkeersexamen. Volgens directeur Evert-Jan Hulshof van Veilig Verkeer Nederland kan het hoge snelheidspotentieel van fatbikes leiden tot gevaarlijke situaties voor zowel kinderen als de omgeving. Dit staat haaks op de doelstellingen van het VVN Praktisch Verkeersexamen en de manier waarop het examen wordt afgenomen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.