Meer berichten

Straatpraat: We moeten koers zetten richting een gezonde aarde

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. In deze regelmatig verschijnende Straatpraat geeft Buurman TheeTante zijn visie op de ongewenste ruk naar (extreem)rechts waar we mee te maken hebben.

Lees verder »

Naar een gezond dak tijdens de ‘Week van de asbestvrije schuur’

De gemeente Raalte organiseert in oktober weer de ‘Week van de asbestvrije schuur’. Heb je een kleine schuur met een dak van vóór 1994? Als het dak van golfplaten is, kan het asbest bevatten.

Lees verder »

Duurzame energiedagen bij Tegelhuys Wijhe

Op vrijdag 12 juli (16:00 – 20:30) en zaterdag 13 juli (10:00 – 15:00) bent u van harte welkom bij Tegelhuys Wijhe om alle info van vakmensen te krijgen over energiebesparing.

Lees verder »

GGD: Hoog vindpercentage soa, vooral toename gonorroe

In 2023 zijn er 2.856 mensen op het soa-spreekuur van GGD IJsselland geweest. 28,3% van deze mensen had één of meer soa’s. Het soa-vindpercentage is in de regio IJsselland al jaren hoog.

Lees verder »

Overijssel signaleert drugscriminaliteit in buitengebied: ‘Samen een vuist maken tegen georganiseerde criminaliteit’

Criminelen zijn actief in het buitengebied van Overijssel om drugs te produceren, dat zien mensen die er wonen of werken. Uit een rondvraag onder 1.850 Overijsselaars blijkt dat 1 op de 4 mensen (24%) wel eens is geconfronteerd met drugsproductie of dumping van drugsafval in zijn omgeving.

Lees verder »

Henk Schreij: Duurzame toekomst met zonnepanelen ondanks netwerkproblemen

Dijkman Zonne- Energie in Heino organiseerde een lezing voor (oud-) klanten over de toekomst van de energietransitie en hoe zij hierop kunnen inspelen. De grote belangstelling toonde aan dat er veel interesse is in dit onderwerp. Een verslag van Henk Schreij.

Lees verder »

MaatschapWij: Een levende, houdbare economie vereist een levende bodem…

Twee werelden die symbiotisch met elkaar verbonden (horen te) zijn; de bodem waarop ons eten opgroeit uit veerkrachtige zaden en onze eigen ‘bodem’; ons darmmicrobioom, waar zo’n zeventig tot tachtig procent van ons immuunsysteem (en dus onze veerkracht) zetelt. Hoe mooi is dan dat er op het voedingsgeneeskundecongres volop aandacht was voor de levende bodem en op het zadencongres voor gezondheid en voeding.

Lees verder »

Het platteland als dumpplaats voor pesticiden en meststoffen

Bioboer Jan Overesch uit Raalte maakt zich ernstige zorgen over de ontwikkeling op ons platteland. Niet omdat de biologische aardappelen niet goed groeien maar wel om de enorme toenamen van de industriële landbouw met alle ongewenste bijverschijnselen. Daarom geeft hij ook adviezen aan de politiek.

Lees verder »

Landschap Overijssel Vechterweert

Landschap Overijssel maakt zich zorgen over de waterwinning in de toekomst

De vraag naar drinkwater in Overijssel wordt de komende jaren groter. Nu wordt er in Overijssel zo’n 70 miljoen kuub per jaar aan grondwater onttrokken. Dat stijgt waarschijnlijk met dertig procent tegen het jaar 2050. Landschap Overijssel maakt zich zorgen om de negatieve effecten van grondwaterwinning op natuur en wil waar mogelijk samen optrekken met drinkwaterbedrijf Vitens.

Lees verder »

Rust op de achterbank met Doeboek vol luisterverhalen

Vakantietips van Veilig Verkeer Nederland met luisterboeken. Noortje Herlaar: “Met Sjef en zijn vriendjes vragen we aandacht voor verkeersveiligheid”.

Lees verder »

De 10 meest impactvolle acties om energie te besparen in huis

Duurzaamthuis.nl is een zeer interessant platform vol energietips. HierInSalland neemt graag artikelen van hen over over.

Lees verder »

kruiper pand

Kruiper Tweewielers in Raalte waarschuwt voor toenemende diefstal van accu’s

Deze tweewielerspecialist krijgt helaas meer en meer meldingen van klanten dat de accu uit de fiets is gestolen. Dit komt het meest voor in de fietsenstalling van het station, maar wees ook zeker alert op andere plekken.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.