GemeenteBelangen Raalte organiseert thema-avond over vitaal buitengebied

Voor het buitengebied van onze prachtige gemeente Raalte zijn er belangrijke veranderingen op til. GemeenteBelangen wil hier graag met de inwoners over van gedachten wisselen en organiseert daarom een thema- avond op 25 oktober.

Interessant? Deel het artikel

Raalte buitengebied

GemeenteBelangen Raalte organiseert op maandagavond 25 oktober een avond met als thema: een toekomstbestendig en vitaal buitengebied.

Diverse gastsprekers trappen deze avond af:

  • Harry ten Have (Groenadviesbureau)
  • Brigit Keizer (Gemeente Raalte)
  • Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging)
  • Wout Wagenmans (wethouder gemeente Raalte)

Doel

Wat heeft onze gemeente in huis en wat is er extra nodig om het buitengebied toekomstbestendig en vitaal te houden? Het is landelijk vaak in het nieuws: er zijn teveel boerenbedrijven, te grote veestapels en dat moet vanuit Den Haag anders. Daarnaast krijgt de boer niet de prijs voor zijn product om zijn bedrijf rendabel te houden. Het boerenbedrijf zit in de knel. In hoeverre speelt dit in onze gemeente? Welke toekomst is er voor ons buitengebied?

Werkbezoeken

GemeenteBelangen gaat op werkbezoek bij diverse bedrijven met uiteenlopende functies in ons buitengebied. Van de jonge ondernemer die het familiebedrijf voort wil zetten, een bedrijf dat onderzoek doet naar duurzame producten in de voedselindustrie tot een bezoek aan een boerenbedrijf dat van functie is veranderd. Wat zijn reële mogelijkheden en wat is het toekomstperspectief voor ons buitengebied?

Om 20.00 uur is er een avondbijeenkomst voor inwoners uit de gemeente Raalte. Wilt u meepraten op 25 oktober of hebt u vragen? U bent van harte welkom bij Brasserie Zwakenberg in Raalte. Inloop vanaf 19.30 uur. Wel dient u zich van tevoren aan te melden via de website van GemeenteBelangen: klik hier. Dit kan tot woensdag 20 oktober.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *