Berichten over: GemeenteBelangen Raalte

GemeenteBelangen Raalte wil geen einde aan paasvuren

Het duurt nog even voordat het zover is, maar inmiddels is het wel duidelijk geworden dat de traditie van de paasvuren onder druk is komen te staan.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte komt met tien verbeterpunten voor de begroting

Op donderdag 10 november behandelde de gemeenteraad de concept gemeentebegroting 2023. Met de begroting en de daarbij behorende plannen is een bedrag gemoeid van afgerond 125 miljoen euro.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte maakt zich zorgen om vergunningverleningen

GemeenteBelangen Raalte maakt zich ernstig zorgen over de onduidelijkheid van het stikstofbeleid en de gevolgen daarvan voor de Raalter ondernemers. Daarom heeft zij vragen gesteld aan het college van B&W.

Lees verder »

De gemeente Raalte heeft een nieuwe coalitie

De nieuwe coalitie bestaande uit BurgerBelangen, CDA en VVD binnen de gemeenteraad van Raalte is gepresenteerd.

Lees verder »

Waar blijft de duidelijkheid en nieuwe bestuurscultuur BB, CDA en VVD? Actie nu!

Herman Kamphuis stelde vragen aan (in)formateur Hans Vroomen over de mistige coalitievorming die gaande is in Raalte. Hij kreeg snel en keurig antwoord, maar de echte duidelijkheid moet van BurgerBelangen, CDA en VVD komen. De tijd dringt!

Lees verder »

CDA doorbreekt stilzwijgen over coalitievorming in Raalte 

Herman Kamphuis heeft wat meer inzicht gekregen in de beweegredenen van het CDA om BB boven GB te verkiezen, maar daar wordt de situatie niet duidelijker van.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte ziet uit naar het debat met het nieuwe college     

Hoewel GemeenteBelangen Raalte zich, net als veel inwoners en de andere niet betrokken partijen, absoluut niet kan vinden in de gevolgde formatieprocedure, waarbij zij als grootste partij heimelijk buitenspel gezet werden, gaat zij toch met een positieve en constructieve houding de oppositie voeren op inhoud en debat. De gemeenteraad moet immers het beste met de inwoners voorhebben. Dat is de primaire taak!

Lees verder »

Heel snel een referendum in Raalte, een speerpunt van Burgerbelangen

In de gemeente Raalte heerst heel veel onvrede over de vorming van een coalitie na de gemeenteraadsverkiezingen. Feitelijk wordt de oude coalitie gewoon voortgezet, alleen de ene grote plaatselijke partij wordt ingewisseld voor de andere, zonder een duidelijke motivering. Absoluut niet wat de meerderheid van de kiezers wilden, want 51% stemden op lokale partijen.

Lees verder »

NarrigeNeef is het niet helemaal eens met Marjan Potze over de voorgestelde gemeenteraadscoalitie in Raalte

Marjan Potze is bekend als een positief kritische inwoner van Heino, waarmee NarrigeNeef het eigenlijk altijd eens is. Over bovenstaand onderwerp is dat echter niet het geval.

Lees verder »

Een coalitie zonder GemeenteBelangen, is dat wel wat de inwoners van Raalte willen?   

Onbegrip en ongeloof over  het buitenspel zetten van de winnaar verkiezingen bij de grootste partij in Raalte. Teleurstellingen horen bij het leven en zie je vaak niet aankomen, maar op basis van de verkiezingsuitslagen komt deze teleurstelling wel als een enorme onverwachte dreun aan, aldus fractievoorzitter  Jan Schokker van GemeenteBelangen Raalte.

Lees verder »

Hans Vroomen aangesteld als verkenner/informateur gemeente Raalte

De heer Hans Vroomen uit Ommen is door GemeenteBelangen Raalte en Burgerbelangen 0572 aangesteld als informateur voor de vorming van een coalitie voor de nieuwe gemeenteraad.

Lees verder »

Hans de Kort: Na de duidelijke verkiezingsuitslag moeten GemeenteBelangen en BurgerBelang een coalitie vormen

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Raalte is overduidelijk: GemeenteBelangen en BurgerBelang moeten met elk zeven zetels een coalitie vormen, die dan over 14 van de 25 raadszetels zal beschikken.

Lees verder »