Meer berichten

Ingrid Jansen van Stimuland: Tijd voor een nieuwe boerencultuur

In haar column beschrijft Ingrid Jansen van Stichting Stimuland de door regeringsbeleid ontstane onduidelijke perspectieven en probeert daar richting aan te geven.

Lees verder »

Joop van der Wal: De eerste stap

U hebt hem hopelijk ook gezien, de oproep van Groen-Links om in de Gemeente Olst-Wijhe de klimaatcrisis uit te roepen. Het lijkt een beetje een gratuite oproep met de verkiezingen in het vooruitzicht. Dat er…

Lees verder »

Wethouder Deventer kondigt burgerberaad/ burgerpanel voor klimaat aan

Extinction Rebellion Deventer overhandigde 3 eisen aan wethouder Carlo Verhaar.

Lees verder »

Verduurzaming zwembad Looermark in Bathmen van start met Leaderbijdrage

Door een eenmalige Leader bijdrage van de Europese Unie, de provincie Overijssel en de gemeente Deventer kan zwembad Looermark in Bathmen de verduurzaming aanpakken.

Lees verder »

Sociaal Cultureel Planbureau (SCP): Coalitieakkoord uitwerken vanuit perspectief van burgers

Het Sociaal Cultureel Planbureau geeft haar visie op de plannen van de nieuwe regeringscoalitie.

Lees verder »

Extinction Rebellion overhandigt 3 eisen aan Deventer wethouder Carlo Verhaar

Op woensdag 12 januari overhandigt Extinction Rebellion Deventer e.o. haar 3 eisen aan wethouder Carlo Verhaar (duurzaamheid en milieu).

Lees verder »

Hans van Zwolle: Tijd voor actie, gezamenlijke website voor lokale ondernemers

Met pijn in het hart ziet Hans van Zwolle de problemen van lokale ondernemers nu ze weer een lockdown voor de kiezen hebben gekregen. Hij stelt lokale websites voor click & collect voor.

Lees verder »

Het Groene Oosten vanaf nu ook te zien op NPO2 OmproepMax

Het Groene Oosten, een programma van André van der Zee over alles wat met het milieu samenhangt, is al 9 seizoenen te zien op RTV Oost. Vanaf nu is het ook te zien op NPO1/ OmroepMax. Vanavond de eerste uitzending, waarin ook de Raalter Compostbrigade belicht wordt.

Lees verder »

Zwembad Luttenberg wint Goudhaentje 2021 van de gemeente Raalte

Zwembad ’t Siel in Luttenberg is het Goudhaentje van 2021! De tweede plaats is voor Dorpswandeling 0572. De Compostbrigade eindigde op de derde plek. Burgemeester Martijn Dadema onthulde de uitslag van de publieks- en jurystem vandaag in…

Lees verder »

Staatsbosbeheer verkoopt geen hout meer voor in de kachel

In de mailbox: Of wij nog een ingang wisten bij Staatsbosbeheer voor een van onze lezers die samen met zijn zoontje hout wilde zagen en kloven voor de kachel. “Vroeger was het een jaarlijks gebeurtenis…

Lees verder »

De meeste mensen zijn erg tevreden over hun warmtepomp

Onderzoek onder bijna 1.000 mensen met een hybride of volledige warmtepomp laat zien dat dat mensen tevreden zijn over hun warmtepomp. Je hoort nogal eens twijfel, vooral of ze de warmtevraag wel voldoende aankunnen als…

Lees verder »

Jan Overesch: Van oud naar nieuw

Bioboer Jan Overesch maakt zich grote zorgen om de klimaatdoelstellingen van de nieuw aantredende regering.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen