Meer berichten

Nieuwe subsidie om samen met je buurt bomen te planten

Wie samen met buren, vrienden of collega’s de omgeving wil vergroenen door bomen te planten in de straat, openbare tuinen of andere publieke plekken, hoeft dat niet uit eigen zak te betalen! De provincie Overijssel stelde eerder dit jaar de subsidie ‘Kleinschalige aanplant’ van bomen open, waar kleine plant-projecten mee betaald kunnen worden. Enthousiaste bomenplanters kunnen hier tot 3 januari 2023 nog gebruik van maken.

Lees verder »

XR Deventer: 100%-korting op Black Friday

Extinction Rebellion Deventer deelt op vrijdag 25 november in de binnenstad van Deventer 100%-korting coupons uit. De actie is bedoeld als protest tegen de overconsumptie die wordt gestimuleerd door Black Friday.

Lees verder »

Een woonwijk bouw je niet alleen voor een dak boven je hoofd, maar voor een gezonde samenleving

Op uitnodiging van Het Oversticht en de provincie gingen bestuurders en professionals in gesprek over hoe te sturen op de toename van natuurwaarden binnen gemeenten, projecten of in de provincie? Hoe doe je dat in een speelveld met veel belangen en ambities?

Lees verder »

Aan de slag met de toekomst van jouw ontmoetingsplek

Betrokken bij een ontmoetingsplek in Overijssel? Kom dan op 25 november naar Heeten op uitnodiging van de Overijsselse Vereniging Van Kleine Kernen (OVKK) en de provincie Overijssel.

Lees verder »

Erfcoaches kunnen je helpen in deze onvoorspelbare tijden

Het lijkt soms wel de omgekeerde wereld, dat een agrarisch ondernemer op basis van een Kamerbrief aan een erfcoach vraagt wat hij moet doen. ‘In die Kamerbrief staat van alles over ons. ‘Vertel jij me maar wat ik moet doen.’ En daar zit je dan als erfcoach…….

Lees verder »

Jouw mening doet er toe

Kom naar de Informatiebijeenkomst van de Adviesraad Samenleving en denk met ons mee.

Lees verder »

Hoe moet de dorpsrand van Heino er uit gaan zien?

Praat mee over dorpsrand van Heino op 31 oktober

Lees verder »

Waarde-Ring voor Heleen Lansink, Geertjan Kloosterboer en Leon Ripperda vanwege positieve bijdrage aan verbinding tussen boer en burger

De provincie Overijssel rijkt de Waarde- Ring uit als ‘Pluim’ voor de gerealiseerde verbinding tussen boer en burger.

Lees verder »

Inloopbijeenkomst herinrichting Grote Markt en de Plas Raalte op 24 oktober

Op maandag 24 oktober organiseert aannemer Klink-Nijland een inloopbijeenkomst over de herinrichting van de Grote Markt en de Plas in het centrum van Raalte. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 16.00 uur en 20.00 uur in het Annahuis, gelegen aan De Plas 8. De gemeente Raalte zal ook aanwezig zijn.

Lees verder »

Aannemer Klink-Nijland uit Raalte gaat metamorfose Raalte centrum uitvoeren

Het vernieuwen van het centrum van Raalte begint vorm te krijgen. Klink- Nijland, een puur Raalter bedrijf, heeft de opdracht van de gemeente Raalte ontvangen na als beste uit de inschrijving te zijn gekomen.

Lees verder »

Salland Deze Week: Remkes gebruikt in zijn rapport alleen maar andere taal voor de dezelfde boodschap

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail ons naar HierinSalland. Reageren? Graag.
Hebben we twee maanden gewacht op het rapport van Remkes, toen was het er woensdag en toen … wisten we als land eigenlijk niet wat we er mee aan moesten. We hebben de indruk dat de plannen gewoon doorgaan. En dat is maar goed ook, want we moeten ons bestaan op de aarde redden. 

Lees verder »

Plattelandologisch Instituut in jouw dorpshuis?

De provincie Overijssel biedt dorpshuizen de gelegenheid om een filmavond te organiseren met Het Plattelandologisch Instituut.

Lees verder »