Meer berichten

Praat en denk mee op het PlattelandsParlement 2021

Door de provincie Overijssel Het platteland verandert nog sneller dan de stad. Actieve bewoners verenigen zich om kansen en uitdagingen op het platteland samen vorm te geven. Het platteland kiest positie! Leidy van der Aalst,…

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte organiseert thema-avond over vitaal buitengebied

Voor het buitengebied van onze prachtige gemeente Raalte zijn er belangrijke veranderingen op til. GemeenteBelangen wil hier graag met de inwoners over van gedachten wisselen en organiseert daarom een thema- avond op 25 oktober.

Lees verder »

Gemeente Raalte neemt deel aan landelijke inleveractie van steekwapens

Van 11- 15 oktober kunnen steekwapens anoniem ingeleverd worden bij het politiebureau in Raalte.

Lees verder »

Niet alleen eenzijdige corona- informatie leidt tot tweedeling, journalisten en politici dragen daar ook aan bij

Harrie Kiekebosch heeft veel vragen over corona en gezond leven. En welke rol journalisten spelen in de maatschappelijke tegenstellingen die steeds verder verharden door standpunten van minder kritische mensen.

Lees verder »

Luuk Groenewoud, wat doe jij duurzaam? “Ik doe mijn best, dat is denk ik het belangrijkste!”

Luuk Groenewoud, wat doe jij duurzaam? “Naast biologisch eten (en steeds meer vegetarisch) en het composteren van ons groen afval in de Bokashi, is het meest uitgebreide project het huis dat we nieuw hebben gebouwd met duurzaamheid in gedachten.” Maar het is vooral dat ik bewust mijn best doe duurzaam te leven. Dat is het belangrijkste!”

Lees verder »

Vervang in de herfst je stenen uit je achtertuin, wacht niet tot het voorjaar

Sallandse achtertuintjes zijn vaak vergeven van de stenen. Raalte staat zelfs in de top 3 van verharding in de achtertuin. Dat is niet zo handig, want door verharding wordt het met die temperatuurstijging veel te warm achter het huis en kan het water na die steeds meer voorkomende zware regen niet goed weg. De herfst is het beste seizoen om planten te planten.

Lees verder »

Geen toekomst voor onze kinderen zonder speelbosje

In een speelbosje leren de kinderen van alles over de eigenschappen van bomen, struiken en de dieren die er leven, kortom over biodiversiteit. Het bosje van je kindertijd is bovendien zo groot als je verbeelding toen was. Al die vaardigheden en verbeelding die kinderen in het buurtspeelbosje kunnen opdoen hebben ze hard nodig. Hierbij info hoe deze te realiseren.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak, maar dan wel de natste wandeling

Het wordt herfstachtig weer met regen en wind zeggen ze, maar dat zal wel meevallen. Ik neem voor de zekerheid de laarzen en een regenjasje mee. Hierzo heb je de Pieperweg, dan de Slaperdijkweg, Slangenweg en daarginder ligt het elektrisch aangedreven Pieperpontje waarop fietsers het riviertje de Goot kunnen oversteken. En de Goot is weer de vaarroute van de IJssel naar het Zwarte Meer.

Lees verder »

Dualisme in de Raalter gemeentepolitiek

Fractievoorzitter GemeenteBelangen Raalte wil meer inzet van het college van B&W om vooral voor jongeren meer mogelijkheden te creëren voor wonen in eigen dorp. Provinciale regels zouden dit tegenhouden. Of….

Lees verder »

Europese Unie gaat uitfasering landbouwgif behandelen

De Europese Unie moet vergaderen over het langzaam maar zeker stoppen met het gebruik van landbouwgif. Een burgerinitiatief dat daar toe oproept heeft al in acht landen, waaronder Nederland, genoeg handtekeningen daarvoor verzameld. Vanuit Salland…

Lees verder »

Recensie: de wereld redden met gezond eten, wie wil dat nou niet!

Voedsel was er voordat de mens op aarde kwam en voedsel is er ook nog als de mens er niet meer is. Carolyn Steel beschrijft in ‘Wat gaan we eten’ het belang van voedsel. Net…

Lees verder »

Onderzoek naar extra woningbouw op Noordmanshoek te Wijhe

Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe willen in overleg met Stichting De Noormandshoek een nader onderzoek naar realisatie van extra woningbouw (75-125 woningen) in het gebied Noordmanshoek in Wijhe

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.