Meer berichten

CDA Raalte: Kerkgebouwen hebben een belangrijke plek in onze dorpen

De fractie van CDA Raalte is bezorgd over de vergaande plannen die er zijn om steeds meer kerkgebouwen in de gemeente Raalte te sluiten voor kerkvieringen. Ook de moeite die kerken hebben om hun exploitatie rond te krijgen, zeker in deze tijden van hoge energiekosten, baart ons zorgen. Daarom stelt het CDA vragen aan het college van B&W.

Lees verder »

Interview met Nico Geerlink van Plaatselijk Belang Lierderholthuis

In 2020 brandde Café D’Olde Wettering in Lierderholthuis af, dat onderdeel uitmaakte van het Dorpshuis. Met vereende krachten en hulp van provincie en Stimuland werd dit weer prachtig herbouwd.

Lees verder »

Benieuwd naar de plannen voor de toekomst van de dorpsrand van Heino? Bekijk ze op 27 maart

Hoe ziet de dorpsrand van Heino er in de toekomst uit? Waar is ruimte voor huizen, bedrijven, groen, water en energie? Op maandagavond 27 maart presenteren we het wensbeeld voor het gebied.

Lees verder »

Noabers voor de natuur in Buurtschap Elshof

Landschap Overijssel houdt zich bezig met de natuurontwikkeling in onze provincie. Deze keer een project op de Elshof (gemeente Olst- Wijhe).

Lees verder »

John D. Liu: Door het landschap te herstellen, herstellen we de menselijke ziel

Dat je als individu nooit te klein bent om een verschil te maken, bewijst ecoloog en filmmaker John D. Liu. Al ruim dertig jaar draagt hij overal ter wereld bij aan het herstel van zwaar gedegradeerde landschappen. Ook richtte hij Ecosystem Restoration Camps op: een groeiende beweging van ruim 20.000 mensen die op zes continenten tientallen gebieden regenereren.

Lees verder »

MBI lanceert twee nieuwe groene waterpasserende tegels

Bestratingsfabrikant MBI De Steenmeesters realiseerde zich dat het ‘ dichtbestraten’ van de buitenruimte nu echt niet meer kan, want de klimaatverandering met steeds minder maar wel heftiger regenbuien bezorgen ons watertekort. Regenwater moet niet meer via het riool afgevoerd worden maar zoveel mogelijk kunnen wegzakken in de bodem. Vandaar nu waterdoorlatende bestratingen.

Lees verder »

Kom naar het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat op 13 maart

Natuur en Milieu Overijssel nodigt je uit voor het Grote Natuur- en Klimaat Verkiezingsdebat op 13 maart in Utrecht.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte wil inwoners betrekken bij beleid voor erfwindmolens

GemeenteBelangen Raalte vindt dat het college van B en W de inwoners onvoldoende betrekt bij het beleid over de erfwindmolens.

Lees verder »

Jong In Salland: Cas uit Wijhe

Hier in Salland wil graag weten wat jongeren in Salland bezig houdt. Hier het eerste interview van columnist Marius Jaspers met Cas uit Wijhe.

Lees verder »

Spreekuur Stadsnatuur in de bieb in Ommen

Wil je werken aan een natuurlijke leefomgeving. Kom naar de bibliotheek in Ommen.

Lees verder »

Opnieuw relevant: Een woonwijk bouw je niet alleen voor een dak boven je hoofd, maar voor een gezonde samenleving

Op uitnodiging van Het Oversticht en de provincie gingen bestuurders en professionals in gesprek over hoe te sturen op de toename van natuurwaarden binnen gemeenten, projecten of in de provincie? Hoe doe je dat in een speelveld met veel belangen en ambities?

Lees verder »

Natuur en Milieu Overijssel: Zwarte zwanen, witte zwanen

Directeur Matthijs Nijboer van Natuur en Milieu Overijssel kijkt terug en vooruit.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.