Braakliggend terrein naast De Hartkamp Raalte krijgt nieuwe invulling  

SallandWonen heeft plannen om op het braakliggende terrein aan de Ware, dat naast De Hartkamp ligt, woningen te bouwen voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben.

Interessant? Deel het artikel

SallandWonen 230228 Ware Hartkamp drone foto

Bij de plannen gaan ze uit van de bouw van 12 zelfstandige beneden- en 12 zelfstandige bovenwoningen. De stukken voor de bestemmingsplanwijziging liggen vanaf 23 februari 2023, 6 weken lang ter inzage bij de gemeente.

Nieuwe invulling

Het braakliggende terrein aan De Ware ligt naast de woon-/zorglocatie De Hartkamp, met toegang vanaf de Hartkampweg. Er is een grote behoefte aan geschikte woningen. Dat geldt ook voor begeleid wonen.

“Hoe mooi is het om de woonzorgzone hiermee te verbreden. Zodat het dé zorgplek van Raalte wordt”, vertelt Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen, trots. We maken ruimte voor 29 parkeerplekken en we creëren ruimte voor groen. We gaan er een goede plek van maken die past in deze omgeving. We hopen eind 2023 te starten met de bouw en als alles verloopt zoals gepland zijn de woningen zomer 2024 klaar. Dan gaat SallandWonen de woningen verhuren aan De Parabool en RIBW.

Nieuwe buren

In de woningen komen bewoners van De Parabool en RIBW te wonen. Bewoners die door een psychische kwetsbaarheid of verstandelijke beperking ondersteuning nodig hebben. De Ware wordt een plek waar ze leren om meer zelfstandig te worden. De Parabool, RIBW en SallandWonen kijken er samen naar uit om hen een mooie woonplek te bieden, zodat ze minder afhankelijk zijn van de zorginstellingen. Want goed wonen is voor iedereen belangrijk.

Terugblik

Op het braakliggende terrein stond tot 2016 de voormalige zusterflat van de Hartkamp. Het gebouw was vroeger een woongebouw voor de verpleegkundigen in opleiding, ‘de zusters’ van Carinova. Daarna heeft het gebouw dienst gedaan voor verschillende medische diensten, zoals de buitenpoli en prikdienst van het Deventer ziekenhuis en andere zorgdiensten als logopedie, pedicure en het thuiszorgteam van Carinova. Na de sloop in 2016 is het een braakliggend terrein gebleven.

Vooruitblik

In december 2021 is de eerste stap al gezet met de buurtbewoners. Er is destijds een inloopbijeenkomst georganiseerd waar belangstellenden vragen konden stellen aan SallandWonen, RIBW en Parabool. Ook is toen een film gemaakt. Op die manier kon aan de omwonenden inzicht worden gegeven in de plannen. Ook de beide zorginstellingen komen in de film aan het woord. Zij vertellen welke bewoners er komen wonen en wie dus de nieuwe buren worden van de omwonenden. De film over de nieuwbouw De Ware is te vinden op de website van SallandWonen.

Inloop-/informatiebijeenkomst

Op 16 maart wordt een tweede informatiebijeenkomst gepland over het plan. Belangstellenden zijn welkom van 18:30 uur tot 19:30 uur in De Hartkamp (in zaal ‘De Passage, via de hoofdingang aan de J. van Arkelstraat 15 Raalte) Tijdens die avond kan men bekijken hoe het terrein ingedeeld wordt met de nieuwe bebouwing, parkeerruimte en groen. Ook de stukken, die ter inzage bij het gemeentehuis liggen, zijn hier in te zien.

 

Meer info klik hier

 

 

YouTube video

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.