Laatste berichten Zorgsaam

Meer berichten

Bewegen is gezond: 3x de leukste wandelfeitjes

Wandelen is goed voor je, dat weet iedereen zo langzamerhand wel. Maar kende je deze drie verrassende wandelfeitjes ook al?

Lees verder »

Carinova biedt huishoudelijke hulp op zaterdag

Met ingang van deze maand biedt Carinova ook op zaterdagmorgen huishoudelijke hulp. Hiermee komt de zorgorganisatie tegemoet aan een veelgehoorde wens van cliënten.

Lees verder »

Derde coronaprik voor patiënten met een afweerstoornis

Deventer Ziekenhuis heeft uitnodigingen verstuurd naar patiënten met een afweerstoornis die in aanmerking komen voor een derde coronaprik. Met deze uitnodiging kan de patiënt bij de GGD een afspraak maken voor de vaccinatie.

Lees verder »

Fietsersbond: Fietsers met een beperking moeten meer steun krijgen

Nederlandse gemeenten moeten meer doen voor fietsers met een fysieke beperking. Dat stelt de Fietsersbond in een rapport dat verschijnt in de Week van de Toegankelijkheid. Betere en bredere fietspaden en het drastisch verminderen van…

Lees verder »

Nieuw scenario #VetVeilig the game blijkt succes

Vorige maand lanceerde Veiligheidsregio IJsselland met ‘De Val’ het nieuwste scenario van #VetVeilig the game. Dat blijkt een succes, want de is inmiddels 190 keer gespeeld. Dat is vergelijkbaar met het eerste scenario (De Brand), want die werd ruim 220 keer gespeeld tijdens de campagneperiode.

Lees verder »

Geen coronatoegangsbewijs in buurthuizen en wijkcentra

Het coronatoegangsbewijs is sinds een paar weken op veel plaatsen verplicht. Goed om te weten: het bewijs wordt niet verplicht voor dorps- en buurthuizen, dat is deze week bekendgemaakt.

Lees verder »

Samen op weg naar een vitaler Raalte: preventieakkoord ‘Vitaal Raalte’ ondertekend

Op 4 oktober werd het preventieakkoord ‘Vitaal Raalte’ ondertekend tussen de partners gemeente Raalte, Tactus, Welzijn en Sportbedrijf.

Lees verder »

GGD IJsselland start kindermonitor

Deze week ontvangen 40.000 ouders en verzorgers van kinderen tussen de 6 maanden en 12 jaar een uitnodiging van GGD IJsselland om mee te doen aan de kindermonitor. Dit grootschalig onderzoek kijkt hoe het staat met de gezondheid en het welzijn van de kinderen in de regio.

Lees verder »

Hersenstichting in talkshow over Parkinson: ‘liever voorkomen dan genezen’, maar hoe dan?

Goed slapen, gezond eten, veel bewegen en je hersenen actief laten zijn, daarmee kun je werken aan het voorkomen van hersenziekten. Dat zegt Joke Berendsen, regiovertegenwoordiger van de Hersenstichting. Zij was te gast in de talkshow Kiek An, met als thema ‘gewoon een goed leven met Parkinson’. De Hersenstichting zet de laatste jaren veel meer op voorkomen van hersenaandoeningen.

Lees verder »

Workshop René Wormhoudt Athletic Skills Model in Sportcentrum Tijenraan

René Wormhoudt is al jarenlang actief als fysiotherapeut en conditietrainer in het profvoetbal bij Ajax en het Nederlands Elftal, maar op 25 oktober deelt hij zijn lessen in Sportcentrum Tijenraan. Hier houdt hij een workshop over zijn Athletic Skills Model (ASM). 

Lees verder »

Denne weet dat nog niet zo zeker, dat van die verplichte fietshelm

Je kunt beter een muts dragen dan een fietshelm, zegt mijn fietsmaat altijd, gooi maar eens een muts en een helm vanaf een flatgebouw naar beneden, zul je zien welke van de twee kapot is!

Lees verder »

GGD IJsselland zet VR-bril in tegen prikangst

Wat doe je als je heel bang bent voor naalden, maar wel graag het coronavaccin wil? GGD IJsselland heeft vanaf deze week de oplossing! Met de VR-bril en muziek zetten ze zich in voor mensen met prikangst.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen