Meer berichten

Gemeentehuis Raalte wordt locatie voor (booster)vaccinatie

In het gemeentehuis Raalte komt vanaf dinsdag 25 januari een extra vaccinatielocatie van GGD IJsselland. Zo wordt voorkomen dat de inwoners van Raalte ver moeten reizen voor hun (booster)prik.

Lees verder »

En nu als de donder IQ- vaccins uitvinden

Nu wij een uitgebreide infrastructuur voor Covid19 vaccinatie hebben opgezet en het erop begint te lijken dat de pandemie afneemt zou het zonde zijn om dit grote netwerk af te breken. Het is immers heel…

Lees verder »

Doe je mee aan de week zonder vlees (en zuivel)?

Van 7-13 maart 2022 vindt de vijfde editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Sinds de eerste editie in maart 2018 is deze duurzaamheidscampagne een jaarlijks terugkerend initiatief dat laat zien dat…

Lees verder »

Nieuwe subsidie: Raalte Sportief en Gezond

Vanaf 1 januari kent de gemeente Raalte een nieuwe subsidie: Raalte Sportief en Gezond. Deze subsidie is gericht op gezondheid bevorderende activiteiten die raakvlakken hebben met het Roalter Sportakkoord, Preventieakkoord of Raalte Gezond.

Lees verder »

Mia Nijland

Zorgsaam in Salland. Wat? Dat!

In veel gezinnen draait alles om de zorgvraag van één van de kinderen. Een zoon met autisme, een dochter met eetproblemen, een gehandicapt broertje of zusje. De zorgvragen en problemen raken het hele gezin, elke dag weer. De positieve gezondheid benadering kan helpen om die focus op zorg te verleggen naar gezondheid en veerkracht van alle gezinsleden.

Lees verder »

Gemeente Raalte in spagaat vanwege De Productie

Gemeenten kunnen door regeringsbeleid sommige taken niet uitvoeren op een manier die ze absoluut wel zouden willen. De recente gebeurtenissen bij het sociaal werkbedrijf De Productie illustreren dat weer op trieste wijze.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Klootzakken

In zijn wekelijkse column beschrijft Gosse Jongstra in op heel eigen wijze zaken die hem opvallen.

Lees verder »

Sluipend worden de minima richting het ravijn geduwd

De situatie van mensen met een uitkering of AOW wordt onacceptabel. Hoogste tijd om het bijna verdwenen woord ‘paupers’ weer op te poetsen.

Lees verder »

“Er ligt écht een deken van landbouwgif over het platteland van Nederland”

“Landbouwgif ligt als een deken over het platteland. Het is echt zo erg als we vermoedden”, zegt het burgerinitiatief Meten=Weten uit het Drentse Westerveld, het dorp dat ook jaarlijkse diverse deelnemers naar de Stöppelhaene-optocht stuurt….

Lees verder »

Regio IJsselland start op Blue Monday onderzoek naar mentale gezondheid

Vandaag is het weer Blue Monday: de dag waarop mensen zich het meest neerslachtig voelen. GGD IJsselland gebruikt deze dag om een onderzoek te starten naar de mentale gezondheid van inwoners in de regio IJsselland.

Lees verder »

Mindfulness als helpende hand voor jezelf: ervaar meer rust in het leven van alledag

Een nog betere versie van jezelf worden, gewoon omdat het goed is zoals je bent. Zou dat geen mooi voornemen zijn voor aankomend jaar? Met een cursus mindfulness bij Marion Kogelman leer je jezelf op een heel nieuwe manier kennen. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en leert hoe je situaties op andere manieren aan kunt pakken. Zodat je meer rust ervaart in het leven van alledag.

Lees verder »

Van dat eten uit megastallen word je niet bepaald gezonder

Een goed voornemen, kan dat nog? Door je eetpatroon maar een heel klein beetje te veranderen, kun je je eigen CO2-uitstoot heel erg verkleinen, en er zelf – bepaald geen bijzaak – ook nog een…

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen