Meer berichten

Ga praten met OV ambassadeurs in Wijhe

Heeft u binnenkort een gezellig dagje weg gepland? Ga eens met het openbaar vervoer!

Lees verder »

Psycholoog Marcus Belle: Wie beslist er nu eigenlijk?

Psycholoog drs. Marcus Belle van psychologiepraktijk Athare uit Heino geeft in zijn columns waardevolle ervaringen en overdenkingen, deze keer over besluitvorming, hoe komen je beslissingen tot stand

Lees verder »

unive sinterklaas mantelzorg

Mantelzorg verlenende kinderen halen Sinterklaascadeautje op bij Univé

Marjet uit Heino is mantelzorger. Ze zorgt voor Wouter. Marjet is 22. Wouter is haar twee jaar jongere broer. Die heeft het syndroom van Down.

Lees verder »

Gemeentehuis Raalte kleurt oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen

Elk jaar kleuren in meer dan 100 landen gebouwen oranje. Dat gebeurt in het teken van Orange the World, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen.

Lees verder »

Gemeente Raalte breidt financieel vangnet voor inwoners met een laag inkomen uit

Stijgende kosten voor boodschappen, energie en andere vaste laten: steeds meer inwoners maken zich zorgen of zij het financieel redden tot het einde van de maand. Daarom kiest het college van de gemeente Raalte ervoor het aanbod van gemeentelijke hulp uit te breiden.

Lees verder »

Hoogleraar Elzinga: Invloed ouders op herstel van depressieve jongeren veel groter dan wordt gedacht

Wat doe je als je kind niet gelukkig is? Veel jongeren hebben last van somberheid en depressie. Voor ouders is het vaak moeilijk om hier goed mee te om te gaan. Uit onderzoek blijkt dat ouders een cruciale ondersteunende rol spelen en inmiddels bestaan er ook veel praktische inzichten die hen hierbij kunnen helpen. Het deze week verschenen boek Samen Sterk beschrijft hoe ouders hun kind op een krachtige en wetenschappelijk onderbouwde wijze kunnen ondersteunen bij somberheid en depressie.

Lees verder »

Extra Sinterklaascadeautje voor kinderen die mantelzorger zijn

Kinderen die mantelzorg verlenen krijgen dit jaar een extra Sinterklaascadeautje. Dat kan Sinterklaas waarmaken dankzij Univé en via de Raalter Uitdaging.

Lees verder »

Het vluchtelingenprobleem brengt veel gevaar

Vluchtelingen en asielzoekers zijn kwetsbaar omdat ze afhankelijk zijn van hulp. Hieronder legt Amnesty International uit aan welke risico’s zij blootgesteld worden.

Lees verder »

Sanne wil op vakantie, maar met een lichamelijke handicap is dat zo makkelijk nog niet

Als lichamelijk gehandicapte kan Sanne niet zomaar op vakantie. Een groepsreis kan ze wel vergeten. Maar alleen lukt ook niet. Poeh, dan moet je nog al van goeden huize komen als je er even tussen uit wil.

Lees verder »

Interview met Martje en Heiko Schuetz: Een leven gewijd aan zorg en liefde

HierInSalland journalist Hasan Kaddour deed een indrukwekkend interview met bijzondere inwoners van Olst, waarin liefde en zorgzaamheid de boventoon voeren.

Lees verder »

Psycholoog Marcus Belle: Kijk naar jezelf door de ogen van de ander, je bent waardevoller dan je denkt!

Psycholoog drs. Marcus Belle van psychologiepraktijk Athare uit Heino geeft in zijn columns waardevolle ervaringen en overdenkingen, deze keer over je zelfbeeld.

Lees verder »

Oogstgaveproject Moestuinen voor Mulima van Stöppelhaene levert € 20.500,- op

De oogstgave van 2023 heeft € 20.500,- opgeleverd. Sallandse boer Erik Overkempe overhandigde dit bedrag op 7 november in het Annahonk symbolisch aan dominee Richard Slaar en pastor Gauthier de Bekker. Zij gaven de cheque op hun beurt door aan Peter Dullaert, één van de contactpersonen van het moestuinenproject in Mulima in Zuid-Afrika. De vertegenwoordigers van stichting HomePlan, die het project uitvoeren, zijn erg blij met de opbrengst.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.