Meer berichten

Maarten van Rootselaar: Wat heb jij gedroomd?

Soms heb je een droom waarvan de betekenis direct duidelijk is. Meestal echter zijn de beelden zo vreemd, dat je geen idee hebt wat de droom betekent. En als die droom dan ook nog eens meermalen terug komt wordt het irritant. Vandaag gaat het toiletten en onverwerkte emoties.

Lees verder »

Leefstijl poli plus biedt veel mogelijkheden voor zorgintensieve kinderen

Initiatiefnemer van Leefstijl poli plus is orthopedagoog Mia Nijland, die dit samen met een team van zorgverleners, ervaringsdeskundigen en IT-specialisten heeft opgebouwd en ingericht. Mia’s langjarige ervaring met gezondheidszorg voor kinderen en jongeren motiveerde haar om verbetering van levenskwaliteit tot uitgangspunt te nemen, waarbij specialistische medische zorg een belangrijke factor is, maar niet de enige. Bijzonder, een plek voor een uitgebreide screening en volledig meedenken voor een gezin met een zorgintensief kind. Gratis als je kind in de Wlz zit.

Lees verder »

Gemeente Raalte stelt €100.000 beschikbaar voor wijkcentra Raalte-Centrum

De gemeente Raalte stelt €100.000 beschikbaar voor de doorontwikkeling van twee wijkcentra in Raalte-Centrum. Er is een groot belang bij het behouden en blijven ontwikkelen van deze wijkcentra.

Lees verder »

Gemeente Raalte zet deel noodmiddelen energielasten in voor extra verduurzaming

1 miljoen euro, dat is het bedrag dat in de begroting voor 2023 was gereserveerd voor financiële noodsituaties als gevolg van de stijgende energiekosten. Uit een onderzoek dat de gemeente Raalte heeft laten uitvoeren, komt naar voren dat er momenteel weinig sprake lijkt te zijn van grote financiële problemen.

Lees verder »

Stimuland: Battle of the Generations in Overijssel voor meer vrijwilligers

In juni 2023 organiseert Stichting Stimuland debatten over de ‘Battle of the Generations in Overijssel.’ Deze zullen plaatsvinden in Zwolle, Heeten, Hardenberg en Oldenzaal.

Lees verder »

Maarten van Rootselaar: Wat heb je gedroomd?

Soms heb je een droom waarvan de betekenis direct duidelijk is. Meestal echter zijn de beelden zo vreemd, dat je geen idee hebt wat de droom betekent. En als die droom dan ook nog eens meermalen terug komt wordt het irritant. Vandaag gaat het over nachtmerries.

Lees verder »

Soroptimistclub SallAnders organiseert haar jaarlijkse Biking Dinner voor het goede doel

Fietsliefhebbers opgelet! Haal je fiets uit de schuur, smeer de ketting, pomp lucht in de banden, zet de helm op je hoofd en fiets mee voor het goede doel HulpHond Nederland!

Lees verder »

PAN-NL: Ctgb en LNV belonen gebrek aan medewerking agrarische sector

Bescherming van de bevolking tegen de verspreiding van gevaarlijke resistente schimmels wordt gestopt.
In een gezamenlijke brief aan minister Adema van LNV stellen PAN-NL en 9 andere organisaties, Biodynamische Vereniging, Caring Doctors, Caring Farmers, Decade of Action, Insecten in Nood, Tegengif, Transities duurzame toekomst, Velt en WECF, dat het Ctgb en LNV de bevolking niet tegen de verspreiding van de gevaarlijke azool-resistente schimmel Aspergillus fumigatus beschermt. De belangrijkste reden die het Ctgb opgeeft om te stoppen de burgers te beschermen is dat de agrarische sector het protocol slecht naleeft. Een protocol dat ze zelf mee heeft opgesteld.

Lees verder »

Nieuwsbrief Dorpshuus Heino

Lees hier wat er de komende tijd te doen is in het Dorpshuus van Heino.

Lees verder »

Actie “Rijden voor Geluk” van Wens Ambulance Oost-Nederland

Pinksterweekend zaterdag 27 en zondag 28 mei 2023 organiseert ‘Wensambulance Oost-Nederland weer een groot spektakel in Haaksbergen.

Lees verder »

Pas op als je het platteland op gaat. Daar wordt weer royaal met gif gespoten!

Het is voorjaar, het Sallandse platteland kleurt weer geel. Niet van de paardenbloem, maar van het landbouwgif glyfosaat. Daar krijg je Parkinson van. Maar dat willen de gebruikers liever niet verteld hebben.

Lees verder »

GGD IJsselland: HPV-vaccinatie op meer locaties voor 19 t/m 26 jarigen

Jongvolwassenen van 19 t/m 26 jaar kunnen de komende tijd op meer plaatsen in de regio IJsselland een gratis HPV-vaccinatie halen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.