Meer berichten

Gevaarlijke tocht van Nachwan van Syrië naar Deventer

Dodenboten met beschaduwde gezichten en magere lichamen, en rijen vreemdelingen die koude bossen doorkruisen, honderd… duizenden… honderdduizenden die met lawaai en geschreeuw op de deuren van de rust in Europa kloppen! Dat is het beeld wat ons hier voorgeschoteld wordt. Hier het verhaal van een ‘ervaringsdeskundige,’ zoals opgetekend door HierInSalland redacteur Hasan Kaddour.

Lees verder »

Onduidelijkheid rondom Parkinson: “Sommige boeren en telers voelen zich schuldig aan hun eigen ziekte”

In haar praktijk in het Westland ziet neuroloog Marieke van Oijen steeds vaker parkinsonpatiënten. Is er een verband met de pesticiden die daar veel gebruikt worden? In de Volkskrant schrijft zij over haar zoektocht naar antwoorden én haalt ook tuinbouwvoorbeelden aan.

Lees verder »

Prepperles: Noodpakket voor 48 uur, “zijn dan nu eindelijk de ogen geopend?”

Het is dinsdagochtend kwart voor zeven als Anneke Blom gebeld wordt. NPO Radio 2 aan de lijn. Of ze als ‘expert’ iets wil vertellen over het 48-uursnoodpakket dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Pieter-Jaap Aalbersberg aanraadt om in huis te hebben.

Lees verder »

Voedsel- en verzorgingsproductenkastje in Luttenberg

In deze voor velen financieel lastige tijd willen wij mensen die het wat moeilijker hebben graag ondersteunen. Ook in Luttenberg en Mariënheem speelt dit zonder dat we dit zien of doorhebben.

Lees verder »

Gratis groentezaden voor basisscholen en BSO’s uit Overijssel

Basisscholen en BSO’s uit Overijssel kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam! Voor scholen die nog meer eetbaar groen op het schoolplein willen, bieden we ook een gratis advies op maat aan.

Lees verder »

Wereldlichtjesdag Raalte op zondag 11 december bij GroenRijk Raalte

Wereldlichtjesdag, muziek, warme woorden en kaarsjes voor iedereen die een overleden kind wil herdenken bij GroenRijk Raalte.

Lees verder »

Het gemeentehuis van Raalte kleurt oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen

Elk jaar kleuren in meer dan 100 landen gebouwen oranje. Dat gebeurt in het teken van Orange the World, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen. Ook de gemeente Raalte doet mee aan deze actie. Daarom kleurt het gemeentehuis van 25 november t/m 10 december oranje.

Lees verder »

Vegetarisch eten: Lisa’s Meeneemlunch volgens de Schijf For Life

In de rubriek ‘Vegetarisch eten’ gaat Willy Boogaard op zoek naar vegetarische recepten van Sallandse bodem. Heb jij ook een recept? Kom maar door!

Lees verder »

De arbeidsmigranten zijn weg bij Old Heino, maar waar zijn ze nu?

Er is nog één huisje op Old Heino waar Poolse arbeidsmigranten wonen, maar voor de rest zijn de werknemers die er onder slechte omstandigheden gehuisvest werden verdwenen. Raalte had het park twee jaar geleden tot deze maand de tijd gegeven te stoppen met deze huisvesting.

Lees verder »

4 december voor vrouwen met een onvervulde kinderwens

Waar het de komende weken meer en meer zal gaan over het kinderfeest bij uitstek, over het maken van verlanglijstjes en knutselen van surprises, is de decemberperiode voor mensen met een onvervulde kinderwens vaak een extra confronterende tijd.

Lees verder »

Zorgcentrum St. Willibrord Boskamp zoekt vrijwilligers

Voor zorgcentrum St. Willibrord Boskamp zijn wij op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers.

Lees verder »

PAN NL: Bespoten appels geen aanrader voor baby’s en kinderen

Uit een onderzoek van van Pesticide Action Network Netherlands (PAN NL) blijkt dat er teveel resten van bestrijdingsmiddelen achterblijven op appels die hier te koop zijn. Een gevaar voor de gezondheid, zeker voor baby’s en kinderen!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen