Meer berichten

Internetplatform InHeino stopt noodgedwongen haar activiteiten

In november 2020 startte de Stichting Digitaal Dorpsplein Heino met de site InHeino die goed bij de inwoners aansloeg. Toch moest het bestuur besluiten te stoppen wegens gebrek aan vrijwilligers.

Lees verder »

Nieuwe subsidie om samen met je buurt bomen te planten

Wie samen met buren, vrienden of collega’s de omgeving wil vergroenen door bomen te planten in de straat, openbare tuinen of andere publieke plekken, hoeft dat niet uit eigen zak te betalen! De provincie Overijssel stelde eerder dit jaar de subsidie ‘Kleinschalige aanplant’ van bomen open, waar kleine plant-projecten mee betaald kunnen worden. Enthousiaste bomenplanters kunnen hier tot 3 januari 2023 nog gebruik van maken.

Lees verder »

Afspraken om woonambities te realiseren in gemeente Deventer

Voor 2023 hebben woonbedrijf ieder1, Rentree, De Marken, DUWO en de gemeente Deventer afspraken gemaakt om de woonambities van Deventer te realiseren. Extra aandacht is er voor het realiseren van flexwoningen, de verkoop van gronden aan corporaties en het toewijzingsbeleid aan middeninkomens. Het kabinet heeft twee miljoen euro aan Deventer toegekend, voor de bouw van flexwoningen.

Lees verder »

Het getal van een miljoen woningen is een onzinnig getal

Hoe zou Nederland kunnen veranderen als het voornemen om de komende tien jaar 1.000.000 woningen bij te bouwen, wordt gerealiseerd? Het Ministerie van Maak! deed een open oproep aan ontwerpend Nederland dat vol enthousiasme aan het snijden en plakken sloeg. Het resultaat was te zien op de 10e editie van de IABR.

Lees verder »

De arbeidsmigranten zijn weg bij Old Heino, maar waar zijn ze nu?

Er is nog één huisje op Old Heino waar Poolse arbeidsmigranten wonen, maar voor de rest zijn de werknemers die er onder slechte omstandigheden gehuisvest werden verdwenen. Raalte had het park twee jaar geleden tot deze maand de tijd gegeven te stoppen met deze huisvesting.

Lees verder »

Leerlingen Capellenborg Wijhe wisselen van gedachten over vrijheid

Leerlingen van MAVO 3/4 en HAVO 3, 4 en 5 van de Capellenborg hebben woensdagmorgen tijdens een College Tour in de Nicolaaskerk in Wijhe gesproken over het thema ‘77 jaar Vrijheid.

Lees verder »

De boekwinkel in Wijhe blijft

Sytze en Marjet Schippers, huidige eigenaren van de Wijhese Boekwinkel, zijn heel blij dat ze opvolgers hebben gevonden voor hun winkel in de Langstraat in Wijhe. Manon Müller-Jansen en Marieke Jacobs staan te popelen om…

Lees verder »

Raalte geeft ruimte aan evenementen

Gemeente Raalte gaat meer ruimte geven aan organisatoren van evenementen.

Lees verder »

Start kaveluitgifte nieuwbouwplan Molenwijk in Heino

De gemeente Raalte start met de uitgifte van de eerste kavels in nieuwbouwplan Molenwijk in Heino. Het gaat om 11 kavels voor vrijstaande woningen, 10 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen en 14 kavels voor rijwoningen. Daarnaast verkoopt de gemeente grond aan SallandWonen voor de bouw van 20 huurwoningen. De uitgifte vindt plaats onder voorbehoud van het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan.

Lees verder »

Workshop Biobased bouwen en Workshop Kalkhennep bij ’t Natuurlijk Huus

’t Natuurlijk Huus in Raalte brengt de workshops Biobased Bouwen en Kalkhennep onder de aandacht die daar maandelijks om en om gegeven zullen worden door Rens Borgers van EcobouwSalland.

Lees verder »

Een woonwijk bouw je niet alleen voor een dak boven je hoofd, maar voor een gezonde samenleving

Op uitnodiging van Het Oversticht en de provincie gingen bestuurders en professionals in gesprek over hoe te sturen op de toename van natuurwaarden binnen gemeenten, projecten of in de provincie? Hoe doe je dat in een speelveld met veel belangen en ambities?

Lees verder »

Met 21.311 gewipte tegels verovert Raalte plaats in top 10 NK Tegelwippen

In de afgelopen zeven maanden hebben meer dan 2,8 miljoen tegels ruimte gemaakt voor groen: een nieuw record voor het NK Tegelwippen. Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ staken inwoners hun handen uit de mouwen voor een groene en klimaatbestendige tuin en buurt.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.