Meer berichten

Wandelsite DwarsDoorSalland wil alle én nieuwe wandelroutes op één plek aanbieden

DwarsdoorSalland is een nieuw wandelplatform. Op de site staan acht wandelingen gepubliceerd, maar de makers achter de site geven aan dat dat nog maar een heel klein begin is. “Wij willen met wandelroutes het mooie Salland ontsluiten voor recreanten uit Salland zelf maar ook voor toeristen die hier de weg nog minder goed kennen”.

Lees verder »

Woningcorporaties in de regio Zwolle startklaar voor nieuwbouw en verduurzaming

Woningcorporaties in de regio Zwolle staan gezamenlijk startklaar voor nieuwbouw en verduurzaming en maken samen een vuist naar Den Haag en de regionale gemeenten.

Lees verder »

D66 en GroenLinks: Raalte klimaatneutraal maken? Dat doen we gewoon!

D66 Raalte en GroenLinks Raalte organiseren op 5 november een inloopavond voor belangstellenden in het HOFtheater. In het kader van de Nationale Klimaatweek kan hier van gedachten gewisseld worden hoe we zo snel mogelijk klimaatneutraal kunnen worden.

Lees verder »

Praat en denk mee op het PlattelandsParlement 2021

Door de provincie Overijssel Het platteland verandert nog sneller dan de stad. Actieve bewoners verenigen zich om kansen en uitdagingen op het platteland samen vorm te geven. Het platteland kiest positie! Leidy van der Aalst,…

Lees verder »

Natuur en Milieu Overijssel: Lokaal aan de slag: gemeenten cruciaal voor groene ambities

Natuur en Milieu Overijssel vraagt de lokale politiek om optimale inzet ten behoeve van klimaatmaatregelen. Ook de kiezers bij de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 zouden bewust van deze problematiek moeten stemmen.

Lees verder »

Geen coronatoegangsbewijs in buurthuizen en wijkcentra

Het coronatoegangsbewijs is sinds een paar weken op veel plaatsen verplicht. Goed om te weten: het bewijs wordt niet verplicht voor dorps- en buurthuizen, dat is deze week bekendgemaakt.

Lees verder »

Gemeente Raalte neemt deel aan landelijke inleveractie van steekwapens

Van 11- 15 oktober kunnen steekwapens anoniem ingeleverd worden bij het politiebureau in Raalte.

Lees verder »

Iedere Sallander woont straks op 250 meter van een laadpaal voor zijn auto

Zowel Olst-Wijhe als Raalte gaan meedoen met een provinciaal project waarbij iedere inwoner een laadpaal voor zijn elektrische auto heeft binnen 250 meter. Beide gemeenten plaatsen al voortdurend laadpalen, maar er moeten er nog honderden…

Lees verder »

Hebben wij dé fietsgemeente van Nederland

Wie wordt er fietsgemeente van Nederland? De Nederlandse Fietsersbond bepaalt dat aan de hand van een online enquête. “De enquête is hét moment voor fietsers in het land om als jury op te treden en…

Lees verder »

Kinderen krijgen verkeersveiligheidsbox cadeau op vierde verjaardag

De gemeente Raalte en Veilig Verkeer Nederland geven kinderen een cadeau op hun 4e verjaardag.

Lees verder »

Betrokken Heinoër? Meld je aan voor de kerngroep ‘Dorpsrand Heino’

Tussen de N35 en de bebouwde kom van Heino ligt een ‘dorpsrand’. Welke invulling moet deze krijgen? Daar wil de gemeente graag met de inwoners over nadenken. Er worden enthousiaste inwoners gezocht om dit proces samen begeleiden. Iets voor jou? Meld je dan aan!

Lees verder »

Doe mee aan de Week van de Ontmoeting!

Op 30 september start de landelijke Week tegen Eenzaamheid, in de gemeente Raalte vooral bekend als de Week van de Ontmoeting. In deze week wordt er speciaal aandacht gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen. En jij kan meedoen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen