Meer berichten

Groene Karavaan komt naar het Vechtdal

Onder het motto ‘Met verwondering en verbinding’ komt de Groene Karavaan naar het Vechtdal.

Lees verder »

Erna van der Ploeg reed vier jaar mee op de buurtbus Wijhe- Raalte

Erna van der Ploeg reed vier jaar mee op de buurtbus Wijhe- Raalte en wil de medewerkers graag een pluim op de hoed steken.

Lees verder »

Basisscholen uit gemeente Raalte leren over ‘cirkel van armoede’ door nieuwe leskist

In bijna elke klas zitten kinderen die opgroeien in een gezin met geldzorgen. Om in de klas bespreekbaar te maken wat het betekent om arm te zijn, heeft Bibliotheek Salland een nieuwe leskist ontwikkeld.

Lees verder »

Nationale Voorleesdagen vanaf 25 januari bij Bibliotheek Salland: een week lang voorleesfeest!

Vanaf woensdag 25 januari staat Nederland een week lang in het teken van voorlezen. Op allerlei manieren en op zo veel mogelijk plekken vragen we aandacht voor voorlezen. Want voorlezen maakt je leuker! De Bibliotheek Salland organiseert de hele week activiteiten.

Lees verder »

De Warme Kamer in Mariënheem

Samen Leefbaar Mariënheem houdt elke woensdag een ontmoetingsdag voor inwoners in een warme omgeving.

Lees verder »

Groene vingers gezocht voor de Groene Schoolpleinen Brigade

Vind jij het heerlijk om buiten bezig te zijn? Draai jij je handen niet om voor een flinke snoeiklus? Of heb je nog niet zo veel ervaring met het onderhouden van groen, maar lijkt het je juist leuk om dat te leren in een gezellige setting? Meld je dan aan voor de Groene Schoolpleinen Brigade.

Lees verder »

Carole Overmaat: Integreren in Australië

DamastInSalland schrijft regelmatig over integratie in Salland. Het is ook wel eens interessant om te weten hoe Nederlanders hun integratie in andere landen ervaren. Carole Overmaat, afkomstig uit Arnhem, vertelt over haar emigratie naar Australië in 2005.

Lees verder »

Nieuws van Veilig Verkeer Nederland

Lees hier het laatste nieuws van Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Lees verder »

SCP: Ergernis over harde toon en extreme uitingen in politieke en publieke debat

Driekwart van de Nederlanders maakt zich zorgen over polarisatie. Ze denken daarbij aan verslechterde omgangsvormen en verharding in het politieke en publieke debat. Ook ergeren ze zich aan uitingen die zij als extreem of radicaal ervaren. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat vandaag verschijnt. In hun directe omgeving ervaren mensen minder polarisatie dan in de politiek en in de (sociale) media. Om het gevoel dat groepen mensen tegenover elkaar staan niet te vergroten, is het belangrijk om in het politieke debat te letten op de toon en de inhoud centraal te stellen.

Lees verder »

Overvolle kerk tijdens het samen vieren van ‘Kerstavond, maar dan anders’ in Marienheem

Na de vele evenementen de afgelopen week in Mariënheem, werd zaterdagavond 24 december het kerstfeest gevierd in een overvolle kerk. Met meer dan 400 mensen maakte het een waar kerstfeest van samen beleven.

Lees verder »

Sterrit/autopuzzeltocht bij Manege de Luttenberg

Ook dit jaar organiseert manege De Luttenberg weer een sterrit/autopuzzeltocht bij Manege de Luttenberg. De data zijn 14-15 januari en 21-22 januari.

Lees verder »

Ga je carbidschieten? Check vooraf de regels en veiligheidstips!

Lees eerst onderstaande tips voor je gaat carbidschieten.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.