Meer berichten

Karins tuintips

Meld een tuinproject aan voor ‘Stichting een ton voor een tuin’

Karin Bloemen start met ‘Stichting een ton voor een tuin’ weer een nieuwe actie. Ze geeft een ton vol spullen en waardebonnen aan maatschappelijke organisaties die een tuin willen inrichten of veranderen.

Lees verder »

Dag van de wetenschap: Van Belleghem dwingt met Upgade ethisch na te denken

Vandaag is het de Dag van de Wetenschap. DamastInSalland vraagt zich af of we nog zonder wetenschap kunnen. Daar willen wij je graag je mening horen en geven een voorzetje met het adviseren van een boek.

Lees verder »

Burgemeester Raalte roept op: “Niet solliciteren, maar langskomen”  

De gemeente Raalte zoekt consulenten werk en nodigt geïnteresseerden op 19 november uit voor orientatie naar het gemeentehuis.

Lees verder »

Geert Christerus, wat doe jij duurzaam? Ik heb de sociale moestuin in Dalfsen opgezet

De Protestantse Kerk Dalfsen heeft een Sociale Moestuin ingericht. Geert Christerus is initiatiefnemer en zegt: “Die tuin moet je meer zien als een middel. Verbinden is het doel.” Geert Christerus: “Met onze werkgroep van de…

Lees verder »

Doe mee met het onderzoek ‘Kindermonitor 2021’

In oktober hebben zo’n 40.000 ouders en verzorgers een mail van GGD IJsselland gekregen om mee te doen aan het onderzoek ‘Kindermonitor 2021’. De vragenlijst is al door veel ouders ingevuld, maar de oproep blijft: vul de Kindermonitor 2021 in!

Lees verder »

Klein Salland komt in actie voor de Voedselbank

De Protestantse kerken van Raalte, Olst, Wijhe en Wesepe komen dit jaar alle vier in actie voor de Voedselbank. Dit doen ze rondom de Dankdag op 3 november en op de zondagen ervoor én erna.

Lees verder »

Taalpunt organiseert taalwandelingen

De prachtige Sallandse omgeving ontdekken en tegelijkertijd ongedwongen je Nederlands oefenen? Dit kan! In de gemeente Olst-Wijhe organiseert het Taalpunt namelijk wekelijks taalwandelingen.

Lees verder »

Speciale middag op de Dag van de Mantelzorg

Evenmens organiseert een bijzondere middag tijdens de Dag van de Mantelzorg. Op 10 november nodigen ze mantelzorgers uit in zowel Raalte als Olst-Wijhe.

Lees verder »

brandweer

#watdoejijover4minuten, brandweer IJsselland zoekt nieuwe vrijwilligers

Om nieuwe vrijwilligers te werven, is brandweer IJsselland begonnen met de campagne #watdoejijover4minuten. De gehele maand kunnen geïnteresseerden solliciteren voor een functie als brandweervrijwilliger.

Lees verder »

Nominaties Goudhaentje 2021 geopend

De inschrijvingen voor het Goudhaentje zijn weer gestart. Vanaf nu kan iedereen weer een project of initiatief nomineren voor deze waarderingsprijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte maakt burgemeester Martijn Dadema de winnaar bekend.

Lees verder »

Tijdens de Kinderboekenweek kun je in de bibliotheek Raalte een beroepskeuze- app leren maken

Kinderen tussen 7 en 14 jaar kunnen tijdens de Kinderboekenweek hun eigen beroepskeuze- app leren maken in de bibliotheek Raalte.

Lees verder »

Bibliotheek Raalte: Speel de hoofdrol in je favoriete boek tijdens de herfstvakantie

De bibliotheek Salland organiseert een leuke activiteit voor kinderen tijdens de herfstvakantie. De hoofdrol spelen in je lievelingsboek! Op dinsdag 19 oktober in de bibliotheek Raalte.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen