Meer berichten

5 Sallandse projecten van start met Leaderbijdrage

Vijf projecten in Salland kunnen van start met een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de betreffende gemeenten. De projecten dragen bij aan een vitaal en duurzaam Salland.

Lees verder »

Ik Toon mijn hart voor cultuur

In de week van 1 juni t/m 8 juni 2023 vindt in de gemeente Raalte ‘IK TOON’ plaats. ‘IK TOON’ biedt een podium aan alle amateurs en professionele kunstenaars. Een volle week lang kunnen bezoekers genieten van kunstroutes, workshops, open repetities, een kunstmarkt en diverse optredens van regionale (amateur)kunstenaars en verenigingen. Dit alles met het thema ‘Mijn hart voor cultuur’, om zo te laten zien hoeveel plezier het geeft om met kunst en cultuur bezig te zijn.

Lees verder »

‘Boerenbeleving’ voor 500 fietsers tijdens Hemelvaart

Biggetjes en lammetjes knuffelen, een demonstratie asperges steken en een melkrobot van dichtbij in werking zien. Zo maar een greep van alles wat te zien was op de zeven boerenbedrijven die hun deuren open hebben gezet voor publiek tijdens Hemelvaart.

Lees verder »

Open Dag Brouwerij Nieuw Sion in Diepenveen

De bierbrouwerij bij Klooster Nieuw Sion opent op zaterdag 3 juni de deuren voor het publiek! Een unieke kans om eens te kijken hoe de bieren gebrouwen worden én om ze te proeven.

Lees verder »

Stimuland: Battle of the Generations in Overijssel voor meer vrijwilligers

In juni 2023 organiseert Stichting Stimuland debatten over de ‘Battle of the Generations in Overijssel.’ Deze zullen plaatsvinden in Zwolle, Heeten, Hardenberg en Oldenzaal.

Lees verder »

Klimaatwandeling: op zoek naar wat klimaatverandering doet met de natuur in Salland

Ben jij ook nieuwsgierig naar de invloed van klimaatverandering op de natuur om je heen? Dan is deze wandeling, georganiseerd door werkgroep 900 jaar Raalte Groen wat voor jou!

Lees verder »

Tuinexpo Luttenberg zoekt dringend werkgroepleden

De Tuinexpo in Luttenberg: wie kent deze niet? Al ruim 40 jaar lang is de Tuinexpo een begrip in Luttenberg en (verre) omstreken. Om daarmee nog 40 jaar door te gaan is men DRINGEND op zoek naar werkgroepleden.

Lees verder »

Lentefeest Natuurmonumenten op de Sprengenberg

Maak op het lentefeest een knapzak en wandel langs de imker. Vragen? Stel ze gerust! Maar je kunt ook een kijkje nemen bij de schapen, bloemen schilderen, lekker genieten op het terras of wandelen met een ezeltje. Genoeg te doen! Kom je ook?

Lees verder »

Nog vijf weken tot de IJsselbiënnale….

De IJsselbiënnale is een tweejaarlijkse internationale buitententoonstelling met prikkelende kunstwerken langs de IJssel en een uitgebreid programma Nevengeul.

Lees verder »

Dauwtrap fietstocht De Laarman Luttenberg

Museum De Laarman in Luttenberg organiseert op 18 mei 2023, Hemelvaartsdag, weer een dauwtrap-fietstocht met routes van 30 en 40 kilometer. De fietstocht start bij het museum.

Lees verder »

Maak je knapzak, ga op avontuur en vier de lente op de Sprengenberg

Erve De Pas met herberg De Pas bij Haarle markeren nog steeds de plek waar vroeger handelsroutes elkaar kruisten. Van oudsher een levendig punt. Dat zal op zondag 21 mei zeker niet anders zijn. We vieren de lente! Het erf is tussen 13.00 uur en 17.00 uur het centrale vertrekpunt voor verschillende activiteiten. 

Lees verder »

Verwen-je-moeder-dag op speelboerderij De Flierefluiter

Speelboerderij De Flierefluiter Raalte zet mama’s flink in het zonnetje tijdens Verwen-je-moeder-dag op zondag 14 mei.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.