Lezing ‘Oekraïne, klem tussen twee grootmachten’ in het Holstohus Olst

Voormalig ambassadeur Ron Keller zal op 13 mei een lezing houden over dit complexe onderwerp.

Interessant? Deel het artikel

Ron Keller Nut uthuus
Ron Keller

Het Nut biedt, in samenwerking met utHuus een lezingenreeks aan over actuele onderwerpen. De lezing ‘De Verdeelde Staten van Amerika’ door Charles Groenhuijsen op 8 april was de eerste in de reeks. Op 13 mei is het de beurt aan Ron Keller, oud-ambassadeur van Oekraïne en Rusland, die een lezing geeft over de situatie in deze landen: ‘Oekraïne, klem tussen geopolitieke grootmachten’.

Ron Keller is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland over de huidige geopolitieke turbulentie en de financieel-economische gevolgen daarvan. Hij is een van de weinige geopolitieke experts met zowel buitenlands-politieke als internationaal financieel-economische ervaring.

Tussen 2005 en 2017 was hij Nederlands ambassadeur in Oekraïne, Rusland, Turkije en China. Die combinatie als topdiplomaat en adviseur en onderhandelaar in internationale gremia zoals de EU, het IMF, de OESO en de Wereldbank, geeft een unieke meerwaarde aan zijn lezingen.

Thans is Ron Keller adviseur van internationale bedrijven en instellingen zoals bijv. de G20. Tevens is hij (gast)docent aan onder meer de universiteiten van Groningen en Leiden. Hij is regelmatig actief als commentator en strategisch analist in Nederlandse dagbladen en  voor de Nederlandse en internationale radio en TV.

Oekraïne, klem tussen geopolitieke grootmachten

 Oekraïne heeft een lange, maar ook tragische geschiedenis. Vanaf het moment dat, begin jaren negentig, Oekraïne weer onafhankelijke werd, ging het zijn eigen weg zoeken, ook in relatie tot supermachten zoals Rusland, de VS en Europa. Hoe heeft dit kunnen leiden tot de afschuwelijke oorlog die we nu meemaken? Waarom is die oorlog uitgebroken, hoe gaat het aflopen en in welke mate worden geopolitieke spanningen elders in de wereld er door beïnvloed? Tenslotte, wat zijn de gevolgen op langere termijn voor burgers en bedrijven, ook in Nederland?

Datum: maandag 13 mei
Aanvang: 20:00 uur | inloop vanaf 19:30 uur, zaal open 19:50 uur
Locatie : Holstohus| Jan Schamhartstraat 5 | Olst
Toegang: € 10,- voor Nutleden; € 15,– voor nietNutleden*
*Entreeprijzen zijn exclusief koffie/thee en andere consumpties en exclusief de servicekosten van Eventix
Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van utHuus

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.