Lezing Stichting Landschap Overijssel in Olst: Van wie is het platteland?

't Nut Olst Deventer organiseert deze lezing in het Holstohus in Olst.

Interessant? Deel het artikel

boeren erf nostalgie landschap overijssel

‍Op uitnodiging van ’t Nut komt de heer Michael Sijbom, directeur Stichting Landschap Overijssel, een lezing geven over de rol van zijn organisatie in het landschap-, erfgoed- en natuurbeheer.

Hoe ziet de toekomst van ons platteland eruit en welke belangen laten we het zwaarst wegen? En wat betekent dit voor het landelijk gebied? Gaan we bouwen, boeren of land teruggeven aan de natuur? Of zijn de belangen minder tegenstrijdig dan we denken en kunnen we al deze vraagstukken op een creatieve, integrale manier aanpakken?

Natuur versterken

Stichting Landschap Overijssel heeft als doel de komende jaren te voorkomen dat de natuur in Overijssel verder achteruit gaat, maar juist vooruit. Hiervoor zijn allerlei projecten opgezet veelal in samenwerking met andere partijen.

Michael Sijbom gaat vertellen met name over de projecten die in Salland zijn opgezet, zoals Natura 2000 maar ook de aanleg van houtwallen en andere landschapselementen.

Welke samenwerking is er met de boeren? Welke initiatieven zijn er al? Wat kunnen vrijwilligers allemaal doen in de natuur?

  • Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer
  • Herenboeren

Er wordt een filmpje getoond over de Olster boerin Ellis Lugtenberg.

Datum

Donderdag 15 februari, aanvang: 20:00 uur

Locatie

Holsthohus
Jan Schamhartstraat 5
Olst

Toegang

€ 2,50 voor Nutleden; € 5,– voor niet-Nutleden.

Bestellen

Kaarten zijn alleen vooraf verkrijgbaar op de website van ’t Nut

 

 Website ’t Nut

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.