Raimon en de Gouden Eeuw in het Holstohus.

Hasan Kaddour interviewde Raimon Noslin van Ut Huus, de geliefde persoon uit de horeca in Olst.

Interessant? Deel het artikel

000001

Iedereen die de ontwikkelingen in Olst de afgelopen jaren heeft gevolgd, zal hebben opgemerkt dat er een kwalitatieve sprong voorwaarts heeft plaatsgevonden bij Ut Huus. Wanneer je het dorpscentrum binnenloopt valt direct het Holst0hus-gebouw op in al zijn elegantie en prestige.

Je ziet daar vaak drukte en levendigheid bij de bijna wekelijks plaatsvindende muzikale, literaire of culturele evenementen. De gebeurtenissen, feesten en beroemde personen die door Ut Huus worden ontvangen wekken de indruk dat deze organisatie opereert op een schaal die veel groter is dan het kleine dorp Olst zelf.

 

Deze ontwikkelingen hebben invloed gehad op veel economische, intellectuele en culturele aspecten van de dorp. Een opvallende verandering was de grote vooruitgang in de eetkamer, waar vrijwel alles veranderde. Je merkt de prachtige decoraties op die aan het restaurant zijn toegevoegd, zowel binnen als buiten, waardoor de sfeer er warmer en gezelliger is geworden, samen met het zachte, aangename licht. Natuurlijk trekken het gevarieerde eten, drinken en de service in dit restaurant de aandacht van alle inwoners van het dorp en omstreken en en trekt veel bezoekers.

Iedereen is het erover eens dat Raimon Noslin een van de drijvende krachten is achter deze ‘opstanding’ van het restaurant. Raimon is iemand die nooit stilzit en altijd bezig is met zijn werk, waarbij hij alles in de gaten houdt en zijn enorme inzet gebruikt om de locatie te verbeteren en te ontwikkelen. hij is geboren in Welsum om 25 mei 1981, opgegroeid in Olst .

Raimon zegt: “Ik heb de MBO-hotelschool doorlopen Ik heb stage gelopen bij De Mario in Deventer. Daarna heb ik verschillende functies bekleed, waaronder restaurantmanager bij Persee in Deventer en food & beverage manager in het conferentiehotel Park Spelderholt. Uiteindelijk slaagde ik erin gastvrijheid te bieden in een klooster en vervolgens naar Olst te gaan om bij Ut Huus te werken. De reden was dat ik geloofde dat Ut Huus een sociaal bedrijf is met meer inhoud. Ik ben nu klaar voor meer inhoud. Ik ben momenteel aan het trainen als jobcoach en hoop daar iets mee te doen bij Ut Huus.”

Vanuit Raimons perspectief zijn de belangrijke veranderingen die hebben plaatsgevonden: “Het verhogen van de dagelijkse maaltijden naar een hoger niveau. (Met Wieneke en Wendy) en we zijn een vrijwilligersorganisatie geworden. Ik heb een muziekcafé kunnen creëren met geweldige vrienden (Ingrid, Marin, Marjolein, Melvin, Annet).”

Het muziekcafé, waar we even stil moeten staan bij dit idee, heeft bijgedragen aan het stimuleren van activiteiten in het restaurant en zelfs aan het bevorderen van artistieke en culturele bewegingen in de stad door mensen van verschillende achtergronden aan te trekken en het idee is een groot succes geworden.

Raimon benadrukt zijn voortdurend streven naar vernieuwing en ontwikkeling ” Als mensen een idee hebben of hulp nodig hebben bij de ontwikkeling van iets sociaals of cultureels, dan zijn we blij om te helpen. Of het nu gaat om sport, kunst, cultuur of een leuk evenement. Wij steunen dat.” De activiteiten strekken zich zelfs uit tot humanitaire hulp; toen er een verwoestende aardbeving plaatsvond in Turkije en Syrië, speelden Raimon en zijn team, samen met Ingrid, Marijn van Ut Huus en de elegante  Angelique, een uitzonderlijke rol. Ze organiseerden twee benefietavonden ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving in Syrië, met muzikale omlijsting en zelfs een veiling. De opbrengst ging naar een hulporganisatie in Syrië.

In feite was deze rol een zeer opmerkelijke, waarbij emotie, georganiseerd werk en humaniteit samensmolten om te bewijzen dat het werk in zijn vakgebied zich kan uitbreiden buiten de grenzen van Olst en Nederland. “We zijn het eerste aanspreekpunt voor de gemeenschap,” zegt Raimon zelfverzekerd in antwoord op hoe Ut Huus bijdraagt aan het bevorderen van het sociale en culturele leven in de regio.

In het dorp is de eetkamer van Ut Huus een plek geworden waar mensen samenkomen, zelfs voor hun kleine feesten. “De eetkamer is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Je kunt er lunchen en drankjes krijgen.” Er worden diverse internationale en Nederlandse gerechten geserveerd, en Raimon zegt in antwoord op een vraag over het populairste gerecht dat zij aanbieden: “De biefstuk met pepersaus. De warme geitenkaas met honing en noten wordt het meest gewaardeerd.”

De toekomst

De projecten en ideeën van Raimon en zijn het team stoppen niet. Zoals hij zegt: “We moeten ons uiterste best doen om evenwicht te bereiken.”De toekomst is niet noodzakelijk onbekend als we praten over een succesvol project. Raimon heeft plannen voor de toekomst, zoals “De toekomst is om meer mensen die ver verwijderd zijn van de arbeidsmarkt te betrekken bij het restaurant en betere menu’s te maken. Het eerste waar we aan werken, is een nieuwe lunchkaart.”

Het schrijven over succesvolle ervaringen geeft hoop en optimisme voor de toekomst, de toekomst van ons dorp en de toekomst van Ut Huus. De glimlach van Raimon blijft je bij terwijl je weggaat, vergezeld van zijn vriendelijke, rustige manier van doen.

En de stem en het motto van Raimon blijven in je oren echoën:

“Heb je een geweldig idee? Kom langs bij Ut Huus! Misschien kunnen we helpen.” 😇🍀

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.