Nieuws van bioboerderij Overesch Raalte

In de wintermaanden staan de werkzaamheden op het land stil maar zijn we bezig met het afleveren van producten die in opslag zitten zoals pompoenen en aardappelen. Hier een foto van het afleveren&klaarmaken van pompoenen in supergrote verpakking. Verder worden de wintermaanden gebruikt om de machines te onderhouden en te repareren.

Interessant? Deel het artikel

overesch

Ontvangst biopakket

Bertha kosters mocht deze maand het biopakket van Overesch in ontvangst nemen dat trouwe volgers van Sallands nieuwsplatform HierInSalland iedere twee weken kunnen winnen. Meld je aan via info@hierinsalland.nl.

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Ontluikend voorjaar

De natuur is door het warmere weer erg vroeg dit jaar. De hazelaar in de houtwal toont z’n bellen dan ook al weer:

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Vacature Shopmanager

Onze shopmanager Anne gaat ons helaas verlaten… Het goede nieuws is dat ze zelf biologisch fruitteler gaat worden! Daarom zoeken we iemand die haar kan vervangen.

Is lekker en gezond koken het eerste waar je aan denkt als je ’s morgens wakker wordt? Bruis je van ideeën voor leuke acties en activiteiten? En wil je dit heel graag op anderen overbrengen? Samen met jouw team uitdragen waar Overesch voor staat? Dat kan in deze functie!

Als drijvende kracht run jij het team en lever je de service die de klanten van Overesch gewend zijn.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Wat ga je bij ons doen?

  • Waarborgen van kwaliteit en service
  • Aansturen team
  • Het bedenken en organiseren van leuke acties en activiteiten voor in onze boerderijwinkel
  • Verkopen, adviseren en beantwoorden van vragen van klanten
  • Zorgdragen voor de winkelpresentatie
  • Opmaken nieuwsbrief m.b.v. het programma Mailchimp
  • Beheren van website en social media
  • Je draagt zorg voor de voorraad en de inkoop

Wie ben jij?

  • Je bent gastvrij en collegiaal
  • Je bent ondernemend en commercieel
  • Je hebt goede coachende vaardigheden
  • Je bent flexibel inzetbaar (ook op de zaterdag eens per drie weken). De uren worden verdeeld over ongeveer 4 dagen
  • Je hebt een passie voor biologische voeding
  • Je beschikt over sterke sociale en communicatieve vaardigheden
  • Je bent enthousiast, creatief en een echte aanpakker
  • Je bent beschikbaar per 1 maart

Over ons:

De geschiedenis van de familie Overesch dateert al van een paar eeuwen terug. De familie boert al een paar eeuwen op de huidige locatie aan de Hondemotsweg tussen Raalte en Heino. In 2015 werd er een gloednieuwe boerderijwinkel gebouwd naast de skybox met uitzicht op de varkens. In de overzichtelijke winkel vind je een groot biologische assortiment. Daarnaast kan je bij ons terecht voor relatiegeschenken en kerstpakketten.

Wij bieden jou:

In deze rol krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om onze winkel nog beter op de kaart te zetten. Het betreft een functie met veel uitdaging en toekomstperspectief!

Het liefst vandaag nog beginnen?

Stuur dan je CV en brief voor 03 februari 2023 aan info@overesch.nl

Voor vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Anne Müller, tel.: 0572-391674

 

Duitse BioBakker

Deze week gaan we weer bestellen bij de Duitse BioBakker. Indien je mee wilt bestellen graag uiterlijk donderdag 26 januari voor 12u laten weten. Het brood wordt zaterdag 28 januari geleverd en kan dan opgehaald worden. Voor het actuele assortiment verwijzen wij je graag naar de website.

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

De Duitse BioBakker biedt ook glutenvrij brood aan. Dit brood moet altijd eerder besteld worden.

  • Vollkornbrot Glutenfrei, nummer 80200
  • Buchweizen-Sauerteigbrot  Glutenfrei, nummer 80201
  • Teffbrot Glutenfrei, nummer 80202
  • Haferbrot Glutenfrei, nummer 80203

Bestellen kan via winkel@overesch.nl

Recept van de week: Hartige prei taart

Ingrediënten voor 4 personen

(tekst loopt door onder afbeelding)

Voor de bodem:

  • 300 g bloem
  • 150 g koude boter
  • 1 ei

Voor de vulling:

  • 4 prei
  • 300 ml slagroom
  • 50 g geraspt kaas
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • Zout
  • Peper uit de molen
  • 80 g Roquefort
  • optioneel: 1/2 TL gemalen koriander

Bereidingswijze:

  1. Doe de bloem op je aanrecht, meng met het zout en maak een kuiltje in het midden van de bloem. Snijd de koude boter in kleine stukjes, verdeel deze over de bloem, voeg het ei toe in het midden, voeg ca. 3-4 lauw water toe en hak alle ingrediënten goed fijn met een mes tot kleine deegkruimels, kneed snel met jouw handen tot een glad deeg, vorm een bal, wikkel in huishoudfolie en zet ca. 30 min. in de koelkast.

 

  1. Rol vervolgens het deeg uit en bekleed er een taartvorm (30 cm Ø) mee.

 

  1. Snijd de Roquefort in plakken en leg op de bodem.

 

  1. Maak voor de vulling de prei schoon, was hem, halveer hem in de lengte en snijd hem in stukken van ongeveer 2 cm breed. Blancheer kort in gezouten water. Spoel en laat goed uitlekken. Smeer de Roquefort erop.

 

  1. Meng de kaas met de eieren, room en crème fraîche en breng op smaak met zout, peper en eventueel koriander.

 

  1. Giet de eier- en kaascrème over de bovenkant en bak de quiche in een voorverwarmde oven (hete lucht 180°C) in ongeveer 45 minuten goudbruin. Serveer lauw of koud.

 

Eet smakelijk!

 

Meer inspiratie?

Neem dan een kijkje in onze receptenbibliotheek.

 

Website Overesch

 

Bekijk de Overesch folder

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.