Laatste berichten Verduurzaming

Circulaire economie | Natuurbeheer | Verduurzaming

Waarom we véél meer boeren nodig hebben (en hoe we dat voor elkaar krijgen)

Redactie | 27 mei 2023
Sallandse ondernemers | Verduurzaming

Nieuws van Bioboerderij en -winkel Overesch Raalte

Biodiversiteit | Column | Dierenwelzijn | Natuurbeheer | Verduurzaming

’t Natuurlijk Huus: De natuur zijn wij zelf ook

Circulaire economie | Verduurzaming

Lokaal voedsel cadeau geven: zo maken we het normaal

Energie | Verduurzaming

Energieopwek: Sprong in negatieve stroomprijzen, nieuw record duurzame stroom in april

Meer berichten

Waarom we véél meer boeren nodig hebben (en hoe we dat voor elkaar krijgen)

In 2040 kunnen we een heel ander landbouwsysteem hebben, weet Anne van Leeuwen. Zonder landbouwgif, kunstmest en monoculturen. En met méér boeren, in plaats van minder. Maar dan wel regeneratieve boeren die het landschap herstellen en hun gemeenschap van mensen, dieren, planten en microben voeden. Anne: “Op Bodemzicht zien we elke dag dat dit mogelijk is.”

Lees verder »

Nieuws van Bioboerderij en -winkel Overesch Raalte

Overesch biologische landbouw aan de Hondemotsweg tussen Raalte en Heino heeft als doelstelling biologisch 100% bereikbaar te maken voor iedereen. In de boerderijwinkel vind je een compleet assortiment aan biologische producten, zoals rund- en varkensvlees van eigen vee, kip van Polderhoen, groente en fruit, vers brood, zuivel, kaas, eieren, bier en wijn, en natuurlijk een groot assortiment aan droog- en kruidenierswaren. Mocht je producten willen die wij niet standaard in het assortiment hebben dan kunnen wij deze voor je bestellen.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: De natuur zijn wij zelf ook

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de mens als deel van de natuur.

Lees verder »

Lokaal voedsel cadeau geven: zo maken we het normaal

We geven uit liefde, maar onze cadeaus dragen vaak allesbehalve bij aan de gezondheid van de ontvanger of die van de Aarde. Hoe mooi zou het zijn als we elkaar echte geschenken zouden geven? En we – iedere keer als er iets te vieren valt – een ecologische en lokale boer, voedselproducent of teler zouden steunen? Dan voed je met elk cadeau mens, dier en natuur.

Lees verder »

Energieopwek: Sprong in negatieve stroomprijzen, nieuw record duurzame stroom in april

De dagen dat er flink wind en veel zon was, zorgden in april voor een sprong in het aantal uren dat het aanbod van stroom groter was dan de vraag. Daardoor was er deze maand 27 uur een negatieve stroomprijs.

Lees verder »

Plan BoerenPerspectief uitgereikt aan de ministers Christianne van der Wal en Piet Adema

Op dinsdagmiddag 25 april is het plan BoerenPerspectief (plan BP) uitgereikt aan de ministers Christianne van der Wal (Natuur & Stikstof) en Piet Adema (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). Het plan BP is een visiedocument dat langjarige, onafhankelijke begeleiding en inspiratie mogelijk wil maken voor elke boer in Nederland, om de ingewikkelde keuzes te maken die passen bij de boer en het gebied, zo melden de initiatiefnemers.

Lees verder »

Milieu Centraal helpt je met besparen op gas: bekijk de tips

De prijs van aardgas is nu hoog. Veel mensen schrikken van hun energierekening. Hoe kan je op je gasverbruik besparen? Bekijk de tips: van snel en goedkoop tot meer ingrijpend.

Lees verder »

ZP Raalte op de fiets naar ‘t Natuurlijk Huus

De leden van businessclub ZP Raalte fietsen naar ’t Natuurlijk Huus om inspiratie op te doen voor een natuurlijk en duurzaam leven.

Lees verder »

Marketingbureau trots op door hen georkestreerde overwinning BBB, maar hoe zit dat met de lobby?

Bij communicatiebureau ReMarkAble zijn ze er trots op dat ze de BBB zo goed als product in de markt hebben gezet. En terecht. Ze hebben een huzarenstuk geleverd. Dat kregen de andere populistische partijen niet voor elkaar. Maar…

Lees verder »

Vlaanderen tekent ambitieus plan uit voor bio

Vlaanderen bevindt zich op agrarisch gebied min of meer in dezelfde situatie als Nederland. Goede zaak om regelmatig eens over de grens te kijken.Een publicatie van overheidsinstelling Vlaams Centrum voor Agro- en Visserij Marketing (VLAM).

Lees verder »

Triodos Bank: Verklein je ecologische voetafdruk met deze 5 tips

Earth Overshoot Day valt elk jaar een beetje eerder. In 1987 viel de eerste meting nog op 19 december, tien jaar geleden was dat al 20 augustus en inmiddels zitten we op 27 juli. Wereldwijd. Want in Nederland is het op 12 april al zover. Wat betekent dat als iedereen op aarde zo zou leven als wij hier, we nu al -na drie en een halve maand- door onze voorraden voor het hele jaar zijn. Onze huidige levensstijl vergt 3,6 aardes!

Lees verder »

Nieuwsbrief Deventer Energie Coöperatie

Hieronder lees je de nieuwsbrief van de Deventer Energie Coöperatie.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.