Meer berichten

Aanbesteding voor regionaal en lokaal voedsel in catering provinciehuis Overijssel

De provincie Overijssel gaat voedselproducten voor de catering in het provinciehuis lokaal inkopen.

Lees verder »

Duurzaam Heino lanceert nieuwe campagne: Heino Isoleert

De succesvolle Zon op Dak-actie is nog maar net afgesloten, maar stilzitten doet Duurzaam Heino zeker niet! Ze lanceren juist een gloednieuwe campagne: Heino Isoleert. “In deze tijd van torenhoge energierekeningen is ons motto helder: energie is kostbaar, laten we besparen! Met Heino Isoleert willen we de gasrekening voor bewoners en bedrijven omlaag brengen.”

Lees verder »

Ecologisch verantwoord wonen in de Aardehuizen te Olst

In het Overijsselse Olst bevindt zich een uniek woonproject bestaande uit 23 woonhuizen en een gemeenschappelijke ruimte. het Middenhuis. Er wonen 40 volwassenen en 35 kinderen. Dit project werd volledig door eigen mensen gebouwd met gebruik van zoveel mogelijk gebruikte materialen en streekproducten, met oog voor ecologisch verantwoorde zelfvoorziening. In 2015 was alles voltooid.

Lees verder »

Nieuws van bioboerderij Overesch Raalte

In de wintermaanden staan de werkzaamheden op het land stil maar zijn we bezig met het afleveren van producten die in opslag zitten zoals pompoenen en aardappelen. Hier een foto van het afleveren&klaarmaken van pompoenen in supergrote verpakking. Verder worden de wintermaanden gebruikt om de machines te onderhouden en te repareren.

Lees verder »

Week van de Circulaire Economie: ervaar de meest circulaire woning in Zwolle

Natuurlijk bouwbedrijf Tala plaatst tijdens de Week van de Circulaire Economie haar circulaire en biobased modelwoning bij het Grote Kerkplein in Zwolle. Deze modulaire woning van kruislaaghout en gerecyclede materialen is op alle mogelijke manieren circulair en negentig procent biobased. Van 6 tot en met 11 februari kan iedereen Tala’s sfeervolle huis ervaren als onderdeel van de Zwolse Inspiratieroute Circulaire Economie en als deelsessie van de Nationale Conferentie Circulaire Economie.  

Lees verder »

Groene Karavaan komt naar het Vechtdal

Onder het motto ‘Met verwondering en verbinding’ komt de Groene Karavaan naar het Vechtdal.

Lees verder »

Nieuw streekproduct: biologische zonnebloemolie van Nederlandse bodem

Afgelopen zomer stonden er voor het eerst wuivende zonnebloemen op Landgoed Velhorst en de Deldenersch op Landgoed Twickel. Uit de geoogste zonnebloempitten is olie geperst en die wordt nu verkocht in de webwinkel.

Lees verder »

Nederland heeft meeste zonnepanelen van Europa per inwoner

Nederland heeft in 2022 de Europese koppositie weten vast te houden en herbergt nog altijd de meeste zonnepanelen per inwoner. Dat blijkt uit de EU Market Outlook For Solar Power 2020-2024 van SolarPower Europe.

Lees verder »

Meten=Weten start rechtszaak tegen provincie Overijssel

Stichting Meten=Weten is een juridische procedure begonnen tegen de provincie Overijssel omdat de provincie eerder een handhavingsverzoek van Meten=Weten heeft afgewezen.

Lees verder »

7 plekken waar je permanent in een tiny house kunt wonen (en waarom dat zo belangrijk is)

Gemeenten zetten tiny houses vaak in als experiment of flexwoning. Terwijl permanente tiny house-projecten veel meer zoden aan de dijk zetten. Deze tiny house projecten (waar je altijd mag blijven) geven het goede voorbeeld.

Lees verder »

Nieuws van bioboer en -winkel Overesch

Overesch ecologische landbouw en -winkel doet HierInSalland regelmatig verslag van haar actuele activiteiten.

Lees verder »

RTV Oost herhaalt afleveringen van het vorig jaar veelbekeken programma ‘Het Groene Oosten’

Vorig jaar waren de uitzendingen ‘Het Groene Oosten’ dat BeleefMedia maakte voor RTV Oost erg populair. Vier afleveringen werden daarom opnieuw ingepland.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.