Nieuws van bioboerderij en -winkel Overesch

Tussen Heino en Raalte vind je het biologische landbouw- en veeteeltbedrijf van de familie Overesch. In hun winkel is een uitgebreid assortiment aan eco- artikelen te vinden.

Interessant? Deel het artikel

overesch winkel

Zoals jullie mogelijk al vernomen hadden, gaat Anne ons helaas verlaten. Ze gaat voor zichzelf beginnen als biologische fruitteler, wat een mooie stap! Haar opvolger Evelien is al begonnen. Misschien hebben jullie haar al gezien in de winkel. In de volgende nieuwsbrief zal ze zich verder aan jullie voorstellen.

Wij willen Anne alle goeds wensen en haar hartelijk bedanken voor haar mooie jaren inzet bij Overesch ecologische landbouw!

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Potgrond- en compostactie

Inslaan maar! Zes halen = vijf betalen

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

De biologische potgrond bestaat enkel uit organische grondstoffen. De potgrond is ideaal voor het oppotten en verpotten van kamerplanten en potplanten. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om te zaaien. Het bevat voldoende voeding voor een heel groeiseizoen: een gezonde en uitgebalanceerde potgrond om je planten te laten groeien.

De biologische tuinaarde is gemaakt met verschillende soorten compost. Het is geschikt voor het ophogen of vullen van je tuin of bak. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor de aanplant van bomen, hagen en vaste planten. Met de tuinaarde stimuleer je het bodemleven, de waterhuishouding en de structuur van je tuin. Ook geschikt voor de moestui

Bijvoorbeeld: zes zakken 40 liter biologische potgrond van € 45,00 voor € 37,50

Prijswinnaar smoothie blender

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

We hebben een nieuwe winnaar mogen trekken voor de smoothie blender met boek. Marlies hebben we gelukkig kunnen maken met deze prijs. En wat mooi dat deze goed van pas gaat komen. Afgelopen zaterdag heeft Marlies haar prijs in ontvangst mogen nemen. Heel veel plezier ervan, en geniet van de lekkere sapjes. We zien je creaties met plezier tegemoet.

Blije varkens

We gaan een nieuw bijproduct voeren aan de varkens. Soya Restproduct, wat overblijft uit de humane voedingsindustrie. Dat kunnen de varkens goed gebruiken als eiwit in de voeding. Op de foto lost de vrachtwagen het product in een plastic hoes zodat het houdbaar is.

(tekst loopt door onder afbeeldingen)

 

Recept van de week

Broccoli uit de oven

(tekst loopt door onder afbeelding)

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 grote broccoli
 • 4 teentjes knoflook gepeld en gesneden
 • 1½ theelepel zout
 • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
 • 2 theelepels geraspte citroenschil
 • 2 eetlepels vers geperst citroensap
 • ⅓ kopje vers geraspte Parmezaanse kaas
 • Olijfolie

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 200°C
 • Snijd de broccoliroosjes van de dikke stelen, laat een centimeter of twee steeltjes aan de roosjes zitten en gooi de rest van de stelen weg
 • Snijd de grotere stukken met een klein mes door de basis van de kop en trek de roosjes uit elkaar
 • Leg de broccoliroosjes op een plaat die groot genoeg is om ze in een enkele laag te houden
 • Strooi de knoflook op de broccoli en besprenkel met 5 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en peper
 • Rooster 20 tot 25 minuten, tot ze knapperig gaar zijn en de uiteinden van sommige roosjes bruin
 • Haal de broccoli uit de oven en meng onmiddellijk met 1½ eetlepel olijfolie, de citroenschil, het citroensap en de Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Meer kookinspiratie?

Neem dan een kijkje in onze receptenbibliotheek.

Receptenbibliotheek

 

Sociale media Overesch

 

Facebook

Twitter

Website

Email

Instagram

 

Boerderijwinkel

We hebben als doelstelling biologisch 100% bereikbaar te maken voor iedereen. In onze boerderijwinkel vind je een compleet assortiment aan biologische producten, zoals rund- en varkensvlees van eigen vee, kip van Polderhoen, groente en fruit, vers brood, zuivel, kaas, eieren, bier en wijn, en natuurlijk een groot assortiment aan droog- en kruidenierswaren. Mocht je producten willen die wij niet standaard in het assortiment hebben dan kunnen wij deze voor je bestellen.

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.