Laatste berichten Sallandse ondernemers

Meer berichten

Aanbesteding voor regionaal en lokaal voedsel in catering provinciehuis Overijssel

De provincie Overijssel gaat voedselproducten voor de catering in het provinciehuis lokaal inkopen.

Lees verder »

Wat doe jij als ondernemer duurzaam, Harold Veldboer van VE-TEC?

VE-TEC uit Raalte is recent verhuisd naar een nieuw pand aan de Zompstraat. Een mooie gelegenheid om nog meer aandacht aan duurzaamheid te schenken! De missie van VE-TEC is bedrijven te adviseren hoe hun afval – en daarmee hun CO2 voetafdruk – drastisch te verkleinen. Het bedrijf is ook internationaal actief.

Lees verder »

Week van de Circulaire Economie: ervaar de meest circulaire woning in Zwolle

Natuurlijk bouwbedrijf Tala plaatst tijdens de Week van de Circulaire Economie haar circulaire en biobased modelwoning bij het Grote Kerkplein in Zwolle. Deze modulaire woning van kruislaaghout en gerecyclede materialen is op alle mogelijke manieren circulair en negentig procent biobased. Van 6 tot en met 11 februari kan iedereen Tala’s sfeervolle huis ervaren als onderdeel van de Zwolse Inspiratieroute Circulaire Economie en als deelsessie van de Nationale Conferentie Circulaire Economie.  

Lees verder »

Nieuws van bioboer en -winkel Overesch

Overesch ecologische landbouw en -winkel doet HierInSalland regelmatig verslag van haar actuele activiteiten.

Lees verder »

Wat doe jij als ondernemer duurzaam, Bülent Köse van Wantix LED?

In de serie ‘Wat doe je als ondernemer duurzaam’ van HierInSalland legden wij deze vraag voor aan directeur/ eigenaar Bülent Köse van het succesvolle Raalter bedrijf Wantix LED. Niet zo’n moeilijke vraag aan een bedrijf dat zich specialiseert in energiebesparende producten. Beter licht tegen een fractie van de stroomkosten.

Lees verder »

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Nieuw Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ervaringen.

Lees verder »

Himalaya zoutlampen nieuw in het assortiment van biowinkel Overesch

Wat zijn Himalaya zoutlampen? Zoutlampen zijn niets meer maar zeker ook niets minder dan een groot blok zout. Ze zijn er in diverse kleuren, maten vormen. Doordat het om een natuurproduct gaat is elke zoutlamp uniek. De zoutlampen zijn te verkrijgen als lamp of als theelichthouder. Ze worden ook wel Haliet genoemd en worden veelal opgraven in Pakistan.

Lees verder »

Wat doet Tala Broekland duurzaam? Samen natuurlijk bouwen

Heb je even? ‘Wat doen we niet duurzaam’, zou sneller te beantwoorden zijn. Tala is opgericht vanuit een groep mensen die om zich heen keek en zag dat het vanwege klimaatverandering echt anders moet. Take A Look Around, daar staat de naam voor. Vooral in de bouw, verantwoordelijk voor 40% van de CO2 uitstoot, is impact te maken. Daarom besloten de oprichters zelf natuurlijke woningen te gaan bouwen.  

Lees verder »

Jolabokaflod

Jolabowattes? denkt u misschien. Wat is dat? Jolabokaflod komt uit IJsland en betekent “overstroming van boeken met Kerst. Op Kerstavond geven mensen elkaar een boek cadeau om vervolgens de hele avond te kunnen lezen. Ik…

Lees verder »

Ondernemend Heino groeit door op bedrijventerrein Blankenfoort

Het bruist van het ondernemerschap in Heino. Ruim 20.000 m² van de uitbreiding van bedrijventerrein Blankenfoort is al verkocht.

Lees verder »

Last minute kerstpakketten bij boerderijwinkel Overesch

Had je nog geen tijd om de kerstpakketten voor 2022 te bestellen? Of ben je gewoon nog niet de juiste pakketten tegen gekomen? Geen paniek! ecowinkel Overesch in Raalte heeft de oplossing.

Lees verder »

Bepacom BV: Wat doen jullie aan duurzaamheid?

Bepacom BV uit Raalte ontwerpt en produceert besturingssystemen voor ontelbare toepassingen. Directeur Willy Kemper vertelt over de grote aandacht voor duurzaamheid binnen het bedrijf. “Vanuit de dagelijkse werkzaamheden zit duurzaamheid in het DNA van onze medewerkers.”

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.