Laatste berichten Sallandse ondernemers

Meedoen | Sallandse ondernemers | Toerisme

Samen Tafelen in Salland naar Lierderholthuis

Redactie | 16 februari 2024
Genieten | Mobiliteit | Sallandse ondernemers

Hoera, de brug naar bioboerderij en -winkel Overesch in Raalte is weer open

Cartoon | Column | Sallandse ondernemers

Eetcafé De Droadnagel in Haarle wint ondernemersprijs

Column | Sallandse ondernemers | Verduurzaming

Veel discussie over de toekomst van de landbouw. Hans de Kort zet iets op een rijtje

Advies | Sallandse ondernemers

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Raalte

Meer berichten

Samen Tafelen in Salland naar Lierderholthuis

Gelegen aan de rand van de Gemeente Raalte en Olst-Wijhe: Lierderholthuis. Bijna iedereen rijdt er wel eens doorheen en dan kun je het niet missen, het bruisende hart van het dorp: Grand-café De Wettering.

Lees verder »

Hoera, de brug naar bioboerderij en -winkel Overesch in Raalte is weer open

Het heeft een maandenlang geduurd en bij veel mensen nogal wat ergernis opgeleverd en ook vooral voor veel ongemak gezorgd. Maar het is dan eindelijk zover, het moment waarop wij allemaal hebben gewacht…. Overesch is nu weer goed bereikbaar vanuit de richting Raalte.

Lees verder »

Eetcafé De Droadnagel in Haarle wint ondernemersprijs

Koen Schrijver en Lisanne Mars zijn uitgeroepen tot ‘Haarlese ondernemers van het jaar’ door ondernemersvereniging HOV. Ze zijn de eigenaren van eetcafé De Droadnagel aan de Molenweg, dat volgens de jury in bijna tien jaar is uitgegroeid tot ‘een bindende factor in het karakteristieke Sallandse dorp’.

Lees verder »

Veel discussie over de toekomst van de landbouw. Hans de Kort zet iets op een rijtje

Er bestaat nog al wat discussie over het absurd grote deel van de Nederlandse bodem dat gebruikt wordt voor de intensieve landbouw en veeteelt. Ik heb daarvoor een beetje gespit in de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), want die cijfers spreken voor zich.

Lees verder »

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Raalte

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ervaringen. Kom naar Grand Café Neuf in Raalte

Lees verder »

K.eetmee: Goede voeding op alle fronten

Cathy Verschoor verwent ons regelmatig met de heerlijkste recepten via haar website K.eetmee. Vandaag een uitnodiging om een van haar kookworkshops te volgen.

Lees verder »

Bioboerderij en -winkel Overesch gaat met een biologische glimlach 2024 in

Bioboerderij en -winkel Overesch in Raalte stapt enthousiast het nieuwe jaar in.

Lees verder »

Pieter Wildenberg winnaar van hoofdprijs stempelkaartenactie Gastvrij Wijhe

Uit de duizenden ingeleverde stempelkaarten van de Decemberaktie van Gastvrij Wijhe was Pieter Wildenberg uit Wijhe de winnaar van de hoofdprijs. De prijs van 12x schouder, nek en rugbehandelingen werd vrijdag 29 december aan hem uitgereikt door Anita Ruitenberg van MAGNESIUMPUNT WIJHE.

Lees verder »

Ook in 2024 subsidie voor elektrische vrachtfietsen

Overijsselse ondernemers die voor hun werk een elektrische vrachtfiets willen kopen of leasen, kunnen in 2024 gebruik blijven maken van subsidie. De provincie wil ook in het nieuwe jaar bedrijven ondersteunen bij de verduurzaming van hun wagenpark. De subsidie kan oplopen tot 1500 euro per vrachtfiets en is beschikbaar vanaf 1 januari.

Lees verder »

Buitengebied Heino en Laag Zuthem in de spotlights

Inmiddels een traditie te noemen; de jaarlijkse verlichte boerderijenroute ‘Salland in de Spotlights’. Een initiatief van Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland om tijdens de kerstperiode boer en burger met elkaar te verbinden. Dit jaar was het de beurt aan de Heinoërs om hun geliefde platteland in het licht te zetten en aan de reacties van deelnemers te horen, is dat zeker gelukt!

Lees verder »

Financiële boost voor biobased bouwer Tala Broekland

Tala uit Broekland ontwerpt en bouwt duurzame huizen van hout en andere biobased materialen. Met hun modulaire woningconcepten draagt Tala niet alleen bij aan de verduurzaming van de bouw, maar biedt ze ook een oplossing voor de groeiende woningnood.

Lees verder »

Provincie Overijssel aan de slag met koploperprojecten op het platteland

Het Rijk heeft nog altijd geen geld vrijgegeven om aan de slag te gaan met de doelen uit het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG) Overijssel. Gedeputeerde Staten Overijssel nemen daarom zelf het initiatief. De provincie gaat ruim 40 koploperprojecten op het platteland mogelijk maken door geld voor te schieten. Om samen te werken aan een leefbare, economisch sterke en natuurrijke toekomst voor ons platteland.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.