Denne schrijft nóg een open brief aan Eddy

Denne probeerde Eddy van Hijum te bellen, te mailen en te appen. Maar hij krijgt geen contact. Daarom waagt Denne er een tweede open brief aan. Vooral om de wikipedia-pagina van Eddy te redden.

Interessant? Deel het artikel

Foto: van LinkedInpagina Eddy van Hijum
Foto: van LinkedInpagina Eddy van Hijum

Ik begin me een beetje zorgen te maken Eddy. Pieter heeft zes weken nodig om over de grondwet te praten met Geert. Als dat niet korter kan, kan dat maar een ding betekenen: dat Pieter bereid is leugens van Geert voor waar aan te nemen. Jij staat er bij en kijkt er naar. Of je staat er bij en zegt er wat van. Wat jij kiest, zal bepalen hoe jouw wikipedia-pagina er uit komt te zien.

Of “Eddy van Hijum uit Laag Zuthem hield de rug recht en zorgde er voor dat NSC niet met de racistische eenpersoons-partij van Geert in zee ging.”
Of “Eddy van Hijum uit Laag Zuthem stond aan de wieg van de val van de democratie in Nederland. Samen met Pieter en nog een aantal andere hoog geleerde mensen sleurde hij NSC mee in het debacle-kabinet onder leiding van de PVV.”

Ik blijf herhalen dat de stemmers op Geert die partij kozen omdat alle andere partijen geen plek voor hen in hun herberg hebben. Ze verkwanselden de studiebeurs, doen niet aan zorg-preventie, schuiven via de hypotheekrenteaftrek de grootste subsidie van ons land naar de rijken, maken het eten onbetaalbaar, geven niet te betalen boetes voor iets te hard rijden en innen dat geld met de smerigste incasso-methoden die je je maar kunt bedenken, schepen werkenden in de zorg af met contracten die voorzien in ’s morgens en ’s avonds een plukje werken, verkochten sociale woningen aan huisjesmelkers en maken je kansarm voor een studie als je een verkeerde postcode hebt. Dat is nog zonder Groningen en toeslagenschandaal.

Jij en Pieter kunnen dat rechtzetten en met nieuwe sociale contracten op de proppen komen. Maar niet door in zee te gaan een racistische partij die haar verleden wil vergeten en met een schone lei wil beginnen. Als je dat gedoogt, kun je alle gevangenen ook wel vrij laten en vooral niet naar hun verleden kijken! Alleen maar naar de toekomst.

Ik weet dat je gelovig bent Eddy, maar je zult toch niet geloven dat Geert ineens die dingen niet meer meent die er voor zorgen dat hij – op onze kosten – permanent bewaking nodig heeft?

Je ziet het gedraai van de PVV nu al. Ze willen de belasting op energie gewoon weer invoeren zodat de financieel zwaksten een koude winter krijgen. En het eigen risico in de zorg moet bij nader inzien toch ook maar blijven bestaan. Bosma was in een vorig leven (paar maanden geleden) mordicus tegen een Kamervoorzitter vanuit de coalitie, maar solliciteerde doodleuk naar de functie toen het kon. Als ze een keer hun kabinet hebben, komt er nog veel meer gedraai.

’t Is van tweeën een Eddy: of NSC gaat niet samen met de PVV of jij bent de rest van je leven ongeloofwaardig. Ik zal er hoogstpersoonlijk op toezien dat dat goed op je wikipedia-pagina komt.

De keus is aan jou. Fijne Kerst. Doe een extra gebedje voor de mensen die niet rond kunnen komen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

2 gedachten over “Denne schrijft nóg een open brief aan Eddy”

  1. Avatar

    Helemaal mee eens Denne, en dan heb je het nog niet eens over het “gekonkelefoes” dat nu al gaande is in de achterkamertjes met deze 4 partijen.
    Op de VVD_burelen werd “tot op het hoogste niveau” nu al tussen de 4 landbouw woordvoerders van de “formerende” partijen ( met o.a. Sophie Hermans en Pieter Omtzigt) vooroverleg gevoerd voor het Landbouwdebat. Het ging over een, door NSC-kamerlid Harm Holtman in te dienen, motie voor het invoeren van een drempelwaarde van 1 mol stikstof bij het verlenen van vergunningen voor economische activiteiten, inclusief de uitbreiding van veehouderijen. Verder wordt voorgesteld de stikstofplannen “on hold” te zetten. De aanval van de landbouwlobby op natuur en milieu is dus al begonnen. Nog wel onder leiding van ons Nieuwe Sociale Contract. Hoezo nieuwe politiek Eddy en Pieter??

  2. Avatar

    Was nog even vergeten te zeggen: Hoe durven ze in deze tijd nog over Uitbreiding van de veestapel te denken, terwijl het gigantische mestverschot in ons postzegelland in verband met het vervallen van de derogatie regeling nog eens extra moet worden terug gedrongen. En helaas daar doet Pieter met zijn CDA 2.0 gewoon aan mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.