Meer berichten

Diss’n van Roerink: Vorstverlet

Diss’n van Roerink uut Luttnbarg prebeert de droad weer op te pakk’n met heringeringen uut ruum 40 joar tegelzett’n.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Verzamelwoede

Friese Sallander columnist Gosse Jongstra verbaast zich over de verzamelwoede onder Olstenaren van oude foto’s voor een album.

Lees verder »

Straatpraat: Buurman is dol op de buurvrouw

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. In deze regelmatig verschijnende Straatpraat mijmert Buurman over zijn moeder die recent overleed en filosofeert over de toekomst.

Lees verder »

Joop van der Wal: Ontheiliging

Columnist Joop van der Wal betreurt de teloorgang in de gezondheidszorg.

Lees verder »

Joke Proper: De wow factor

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper uit Olst is in de pen geklommen over vrijwilligerswerk.

Lees verder »

Plaatnportret: The Wreck of Edmund Fitzgerald van Gordon Lightfoot.

Muziekkenner Leo van Krukkert uut Luttenbarg heeft weer een plaat gezocht bij de actualiteit: Gordon Lightfoot met ‘The Wreck of Edmund Fitzgerald’, natuurlijk weer met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

Opnieuw relevant: Een woonwijk moet uitnodigen elkaar te ontmoeten

Onze woonwijken zijn eigenlijk monoculturen en we weten dat daar niks goeds van komt. We staan op het punt een woningtekort weg te poetsen. Laten we daarbij het accent leggen op de buitenruimte waar we elkaar ontmoeten. Dat is beter voor alles.

Lees verder »

Joke Proper: Cross An!

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper uit Olst over Franse croissants in Salland.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Foto’s die ik niet maakte

Columnist Gosse Jongstra heeft deze week nostalgische gevoelens over afgedrukte foto’s in albums.

Lees verder »

Agnes Heethaar: Ont-spullen

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over ont-spullen.

Lees verder »

Oud- Luttenberger Tim Lammers laat weer van zich horen uit Canada

Acht jaar geleden vertrok Tim Lammers naar Canada om daar een jaar bij een boer te gaan werken. Kennissen gaven hem een paar maanden, want hij zou Luttenberg helemaal niet zo lang kunnen missen. Maar het liep anders en hij bleef daar. Tim gaat ons geregeld vertellen hoe het hem vergaat in het Canadese Winnipeg Manitoba. Vandaag zijn 6e aflevering.

Lees verder »

Boerentroonrede 2023

In Nederland is het aandeel biologische landbouw het laagst van heel Europa, n.l. 4.4%. Adviseurs en verkopers van toeleveranciers in de landbouw hebben daar flink aandeel in. Zij peppen de boeren op dat Nederland de wereld moet voeden en dat gaat gepaard met nogal wat schadelijke gevolgen. Raalter bioboer Jan Overesch belicht dit probleem.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.