Meer berichten

Stoptober: Trots op mijn dochter en schoonzoon

De stoppen- met- roken actie ‘Stoptober’ gaat 1 oktober weer van start en HierInSalland is heel benieuwd naar reacties van mensen met goede voornemens, maar ook van reacties van mensen en organisaties die met de gevolgen van roken te maken hebben. Kees Huls trapt vandaag af met het verhaal van zijn dochter en schoonzoon, die een paar dagen geleden gestopt zijn.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Afscheid burgemeester Ton Strien met toespraken en muziek

HierInSalland journalist Hasan Kaddour vond dat het afscheid van Olst- Wijhe’s markante burgemeester niet onopgemerkt voorbij mocht gaan en vroeg mensen een afscheidsbrief te schrijven. Zelf deed hij dat ook. Hij werd uitgenodigd bij het afscheid om zijn brief voor te lezen en doet hier verslag van.

Lees verder »

Als de omgekeerde vlag niet op de openbare weg mag, dan maar in het weiland

Wanneer overheden opdracht geven omgekeerde vlaggen uit de openbare ruimte te verwijderen ga je deze steeds meer zien in weilanden en aan woonhuizen.

Lees verder »

Hoe ontwarren wij de stikstofkluwen

Voor een normaal mens is bijna niet meer te begrijpen wat er aan de hand is op stikstofgebied. Zeker wat de consequenties zijn voor boeren. Onze columnist die niet van trekkers op de plas houdt stort zijn hart hierover uit.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Downsizen

Columnist Gosse Jongstra sloot een langlopend energiecontract voor een ‘vooroorlogse’ prijs, maar maakt zich veel zorgen voor andere mensen en organisaties. Hij roept anderen die het zich kunnen permitteren op solidair te zijn.

Lees verder »

Hé overheid, die N35 hoef je niet veiliger te maken, we gaan zelf wel veiliger rijden!

En weer is er heibel over de N35. Er moeten twee nieuwe kruisingen komen tussen Raalte en de Ganzepan. De bedoeling is dat het dan veiliger wordt. Kosten zijn 15 miljoen. Onder andere landgoedeigenaren zijn tegen.

Lees verder »

Arjan Pronk: Een echte ‘Gipsen’

Muzikant, schrijver en columnist Arjan Pronk verbaast steeds weer met zijn brede kennis. Vandaag een verhelderend verhaal over design in interieurstijlen.

Lees verder »

Tim Lammers: Zomer in Manitoba, Canada

Zeven jaar geleden vertrok Tim Lammers naar Canada om daar een jaar bij een boer te gaan werken. Kennissen gaven hem een paar maanden, want hij zou Luttenberg helemaal niet zo lang kunnen missen. Maar het liep anders. Tim gaat voor ons geregeld vertellen hoe het hem vergaat in het Canadese Winnipeg Manitoba. Vandaag zijn 5e aflevering.

Lees verder »

Natuurherstel van heide en zeldzaam blauwgrasland in Twente

Boswachter Kees Jan Westra van Staatsbosbeheer vertelt over maatregelen tot natuurherstel in zijn gebied.

Lees verder »

Plaatnportret: Crazy Baby van Joan Osborne

Leo van Krukkert licht iedere week de actualiteit toe met een plaat. Deze keer Joan Osborne met ‘Crazy Baby.’Natuurlijk weer met Sallandse ondertiteling!

Lees verder »

Afscheidsbrief Hans van Zwolle aan burgemeester Ton Strien

Burgemeester Ton Strien van Olst- Wijhe gaat het kalmer aan doen. HierInSalland vroeg Sallanders een afscheidsbrief aan hem te schrijven. Hier de bijdrage van Hans van Zwolle, voorzitter van Plaatselijk Belang Herxen.

Lees verder »

Boswachter Ine: Heksenwijsheid

Boswachter Ine Nijveld vertelt over de gruwelijke behandeling van heksen, niet eens zo lang geleden.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen