Meer berichten

Gosse Jongstra: Hoezo stil op 4 mei

Gosse Jongstra ergerde zich vreselijk aan enkele verkeersdeelnemers bij het herdenken op 4 mei. Gelukkig gaven aanwezige kinderen hem weer een positiever gevoel.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Jeugdzonde

Geheel volgens de trend bekent columnist Gosse Jongstra een zonde van tientallen jaren geleden. Hij hoopt wel dat hij hiermee geen mediastorm ontketent of een camera bij zijn voordeur moet plaatsen.

Lees verder »

Het zou mooi zijn als Twitter onder Musk een dorpsplein wordt, maar verwar dat niet met journalistiek

Moeten we blij zijn met de overname van Twitter door Elon Musk. Die vraag kreeg Harrie Kiekebosch, omdat hij vaker zijn mening deelt over de journalistiek van nu en naar hoopt die van straks. De eerste vraag die bij Kiekebosch opkomt is of Twitter journalistiek is.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Onwetendheid over andere culturen leidt ons vaak naar verkeerde gedachten

Olster journalist Hasan Kaddour vindt het komisch hoe verschillende bevolkingsgroepen vooroordelen over elkaar hebben en probeert deze te ontzenuwen.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Geel- Blauw

Columnist Gosse Jongstra filosofeert over de kleuren geel- blauw van de Oekraïense vlag en het feit dat deze ook terugkomen in de Sallandse vlag en op woningen en boerderijen die vroeger tot het landgoed Hoenlo behoorden.

Lees verder »

Mia Nijland: In therapie tegen de systeembevrediging

Richten we ons leven in naar de systemen die we hanteren, of ontwikkelen we systemen die ons leven beheersen. Systeembevrediging… als je een keer op dat denkspoor zit en je kijkt om je heen, dan komt die ene vraag zo maar op: ben ik nou gek?

Lees verder »

Hasan Kaddour: Flitsen van vreselijke oorlogsherinneringen

Door de situatie in Oekraïne worden bij journalist Hasan Kaddour weer allerlei vreselijke herinneringen aan de oorlog in Syrië opgerakeld. En hij prijst zich gelukkig nu in het lieflijke Olst te wonen.

Lees verder »

opvoeden is de weg wijzen

Mooi Opgedroogd

Salland – Toen ik van de week een nieuwe profielfoto plaatste op mijn socials, kreeg ik van een oud-klasgenoot de opmerking: “Je bent mooi opgedroogd Martin” Behalve voor een  glimlach zorgde die opmerking er ook voor…

Lees verder »

Gosse Jongstra: Heldere communicatie

Columnist Gosse Jongstra ervaart dat intermenselijke communicatie nooit te vervangen is door ingeblikte apparatuur.

Lees verder »

Boswachter Ine Nijveld: wat doe je eigenlijk als je surveilleert?

Er wordt boswachter Ine Nijveld vaak gevraagd wat doe je eigenlijk als je surveilleert? Nou elke dienst is anders, onvoorspelbaar en dat maakt het juist zo leuk. Lees maar eens hoe afwisselend dit kan zijn.

Lees verder »

Denne probeert te kijken met de bril op van een ander

Ik heb het nieuws een tijdje proberen te kijken met de bril op van ‘de andere partij’, dan kom je bijna om de zin een argument, gedachtegang of stellingname tegen waarvan je schrikt. Het gaat…

Lees verder »

Diss’n van Roerink: Landhuis in Kootwijk, ontworpen door Jan de Bouvrie

Luttenberger Diss’n Van Roerink is 67 jaar oud en heeft meer dan 40 jaar als tegelzetter in de bouw gewerkt. Omdat hij ook goed kan vertellen levert dat sappige verhalen op.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.