Laatste berichten Column

Column | Zingeving

Psycholoog Marcus Belle: Wie beslist er nu eigenlijk?

Marcus Belle | 3 december 2023
Column | Poezie

Joke Proper: Tentenkamp

Column | Genieten | Geschiedenis | Muziek

Plaatnportret: Rudy van Supertramp

Berichten | Column | Politiek

Gosse Jongstra: Schaduw

Column | Geest | Goede zorg voor iedereen | Leefbaarheid | Meedoen | Sociaal

’t Natuurlijk Huus: Natuurlijke menselijke diversiteit

Meer berichten

Psycholoog Marcus Belle: Wie beslist er nu eigenlijk?

Psycholoog drs. Marcus Belle van psychologiepraktijk Athare uit Heino geeft in zijn columns waardevolle ervaringen en overdenkingen, deze keer over besluitvorming, hoe komen je beslissingen tot stand

Lees verder »

Joke Proper: Tentenkamp

Poëet Joke Proper weet weer in heel weinig woorden ongelooflijk veel uit te drukken.

Lees verder »

Plaatnportret: Rudy van Supertramp

Luttenberger muziekkenner Leo van Krukkert heeft weer een prachtig nummer afgestoft: Rudy van Supertramp en legt een link met damfenomeen Jannes van der Wal. Met video met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Schaduw

Columnist Gosse Jongstra tobt over de opeens zo populaire schaduwen.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Natuurlijke menselijke diversiteit

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over diversiteit. Dat geld ook voor mensen als onderdeel van natuur.

Lees verder »

Dagklad: Frituurpopulisme

Dagklad columnist Marius Jaspers probeert frituurpopulisme te doorgronden.

Lees verder »

Wonen in een earthship is ultra ecologisch. En het kan ook in Nederland

Een earthship is veel meer dan alleen een duurzaam thuis. Deze eco-woningen verwarmen en verkoelen zichzelf, vangen water op en zuiveren het, creëren duurzame energie, bestaan grotendeels uit ‘afval’ en produceren hun eigen voedsel. Je vindt ze inmiddels overal ter wereld, in welk klimaat dan ook. Maar hoe werkt een earthship precies? En hoe is het om er in eentje te wonen? Ik vroeg het Annemieke van Dongen, die in Olst in een ecologisch dorp van 24 ‘aardehuizen’ woont.

Lees verder »

Diss’n van Roerink: aan het werk op proefboerderij De Schothorst in Lelystad

Luttenberger columnist Diss’n van Roerink beleefde als tegelzetter bijzondere, bizarre, smerige en grappige momenten die hij graag met ons wil delen.

Lees verder »

Andere frequentie

Naast mijn wekelijkse column op Hier in Salland, blog ik ook op mijn eigen website. Daar zijn een aantal veranderingen gedaan.

Lees verder »

Bruisende tiny house gemeenschappen waar vrijwilligers en mensen met een zorgvraag samenwonen: Stijn van Kreij creëert ze

Wat als mensen met én zonder zorgvraag zouden samenleven als buren? Dit is precies wat sociaal ondernemer Stijn van Kreij met Butterfly Effect mogelijk maakt. Door tiny houses te plaatsen op het terrein van zorginstellingen, creëert hij verbonden gemeenschappen waar welzijn, geluk en gezondheid tot bloei komen.

Lees verder »

Joop van der Wal: Schijtlijster

Columnist Joop van der Wal verbaast zich over de enorme overwinning van de PVV bij de verkiezingen. Over angstige mensen die bang zijn voor veranderingen.

Lees verder »

Dagklad: Wal en schip

Dagklad columnist Marius Jaspers overweegt op grond van de uitslagen van de verkiezingen zijn diensten aan te bieden bij het COA.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.