Meer berichten

Vooruitblik Ribs & Blues van Harrie Huisman

Harrie Huisman uit Mariënheem is fotograaf webmaster van een bluesrock site en spreekt zijn verwachtingen voor dit jaar uit.

Lees verder »

“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: de leerlingen schrijven berichten naar Zijne Majesteit de Koning op Koningsdag.

Met het project “Samen schrijven” tussen Damastinsalland mediaplatform en VSO de Linde te Deventer, biedt het project ook de burgers van Salland en Nederland in het algemeen de mogelijkheid om schriftelijk meer te weten te komen over de talenten en capaciteiten van de leerlingen van de VSO De Linde Deventer

Lees verder »

Diss’n van Roerink: Marmer, vriendschap en mooie kjals

Diss’n van Roerink uut Luttnbarg prebeert de droad weer op te pakk’n met heringeringen uut ruum 40 joar tegelzett’n.

Lees verder »

Dagklad: NS-service

Dagklad columnist Marius Jaspers en zijn muze hadden een prachtige ervaring met de service van een NS- medewerker toen ze de laatste trein zouden missen.

Lees verder »

leo van k gekapt bos

Plaatnportret: A Forest van The Cure

Luttenberger muziekkenner Leo van Krukkert brengt ‘A Forest’ van The Cure in om het naar zijn mening nodeloos kappen van bos aan de kaak te stellen. Video met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

marcus b man zak kop schaamte

Psycholoog Marcus Belle: Schaamte is goed voor de gemeenschap

Psycholoog drs. Marcus Belle van psychologiepraktijk Athare uit Heino geeft in zijn columns waardevolle ervaringen en overdenkingen, deze keer over schaamte.

Lees verder »

merel

Merel – Paardenbloemzaadjes blazen: een heldendaad!

De paardenbloem verricht belangrijke taken voor het bodemleven, maar ook voor dieren en mensen. Wist je dat? Hoog tijd voor een ode aan deze inheemse plant.

Lees verder »

vrouw jas marius pxhere

Dagklad: Jassistent

Dagklad columnist Marius Jaspers ontdekt dat hij misschien wellevendheid wat verwaarloosd heeft, maar legt zich daar maar bij neer.

Lees verder »

Verkeerd ingesprongen

Ik werd onlangs herinnerd aan een probleem met alinea inspringen bij het manuscript van Mozaïek van Geluk. Ik gebruikte hierbij een template.

Lees verder »

merel

Koolmees zoekt liever een afwisselend maaltje dan alleen maar eikenprocessierups

De eerste eitjes van de eikenprocessierups zijn weer gespot. Alle reden eens te kijken wat voor beestje dat eigenlijk is. En wat we er mee aan moeten.

Lees verder »

K.eetmee: Koken uit de kast

Jij bent natuurlijk een super(wo)man. Na een enerverende dag …, gevuld met werk, files, zorg voor kinderen en/of ouders, huishoudelijke taken, klusjes, sport, zeikregen en oja die is jarig-niet vergeten-te bellen en moesten we niet naar die film waar iedereen het over heeft en wanneer was de laatste keer dat ik een boek gelezen heb– … knoop je natuurlijk fluitend je keukenschort voor en ga je eens fijn uitgebreid (en verantwoord) voor jezelf (en eventueel dierbaren) koken. Right. NOT

Lees verder »

Een klein huisje in Olst met een eetbaar paradijs

In de rubriek ‘Vegetarisch eten’ gaat Willy Boogaard op zoek naar vegetarische recepten van Sallandse bodem. Heb jij ook een recept? Kom maar door en mail naar willy@willyboogaard.nl. Deze week inspiratie bij Marjolein in haar tiny house in Olst

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.