Meer berichten

Salland Deze Week: Weten wat de ander denkt, is het begin van toenadering

Rutte zei ooit – ik weet niet of hij toen al minister-president was – dat je de holocaust ontkennen niet strafbaar moet stellen, omdat het dan ondergronds gaat. “Dan weet je niet waar het vandaan komt.” Aan die uitspraak moest ik denken toen ik de discussie volgde die plots op HierinSalland ontstond over linkse en rechtse mensen.

Lees verder »

merel

Merel – Samen maken we Dalfsen schoon (neem een afvalzakje mee als je gaat wandelen)

Wat doe jij als je onderweg een plastic tas tegenkomt? Of een snoeppapiertje? Of een milkshake beker? Laat je die liggen? Raap je ‘m op? Of denk je: ‘‘Afval? Dat is me nog nooit opgevallen.’’

Lees verder »

Marius ziekenhuis

Dagklad: Ambulance touristique

Dagklad columnist Marius Jaspers blijft schrijven, ook in vreselijk moeilijke tijden. Sterkte Marius!

Lees verder »

Earth & Fire Henk Laing

Plaatnportret: “Maybe Tomorrow, Maybe Tonight” van Earth & Fire

Weer een Plaatnportret van Henk Laing uit Haarle. Henk was jarenlang DJ in de in de wijde omtrek bekende Cultura aldaar. Deze week “Maybe Tomorrow, Maybe Tonight” van Earth & Fire.

Lees verder »

Straatpraat: We moeten koers zetten richting een gezonde aarde

TheeTante, Buuv, Buurman en NarrigeNeef blokkeren regelmatig trottoirs en gangpaden, wanneer zij wereldgebeurtenissen onder de loep nemen. In deze regelmatig verschijnende Straatpraat geeft Buurman TheeTante zijn visie op de ongewenste ruk naar (extreem)rechts waar we mee te maken hebben.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Pruimentijd

Met een natuurlijke manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over “zomeroogst”.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Wegrennende voetballers

Columnist Gosse Jongstra vraagt zich af waarom voetballers altijd wegrennen nadat ze gescoord hebben. Vluchtgedrag vanwege angst voor bepaalde politici die ze zouden kunnen bespringen?

Lees verder »

Denne van Knöldert

Plat proatende verzorger maakt de patiënt völle sneller wear better

‘A’j plat kunt proaten hoe’j het niet te loaten’ leest Denne wel eens. Maar dat verzoek wordt soms verkeerd geïnterpreteerd: dat iemand plat gaat praten die het niet kan. Dat opent geen deuren, kan Denne je verzekeren.

Lees verder »

Betekenisvolle boeken van juni 2024

Door aandacht te besteden aan boeken die ertoe doen, ontstaat een mooie bibliotheek van betekenisvolle boeken waar geïnteresseerden eindeloos uit kunnen putten. Iedere maand brengt MaatschapWij vier boeken onder de aandacht die de afgelopen maand zijn toegevoegd aan deze snel groeiende betekenisbibliotheek.

Lees verder »

Jimmy Dijk SP

Herverdeelpolitiek versus Bezuiniginginspolitiek

SP-fractievoorzitter  Jimmy Dijk geeft grondig kritiek op het hoofdlijnenakkoord van kabinet Schoof. Hij  wijst op de urgente noodzaak om bestaanszekerheid centraal te stellen in het beleid van het nieuwe kabinet. In 2022 zagen we bedrijfswinsten van 390 miljard euro, een bedrag dat in 2023 opnieuw werd geëvenaard.

Lees verder »

De Syrische Gemeenschap: Het Contrasterende Leven tussen Conflicten in Turkije en Vrede in Nederland

In de nasleep van de recente voetbalwedstrijd tussen Turkije en Nederland, ontstond er veel discussie over de politieke en sociale achtergronden van de wedstrijd. Er leek een doelgerichte mediacampagne opgezet om politieke spanningen tussen Turkse Nederlanders en Nederlandse burgers te verminderen en de wedstrijd als een sportief evenement te presenteren. Dit bleek zeer succesvol en zorgde voor een plezierige sfeer.

Lees verder »

Tweede voortgangsrapportage van het Schone Lucht Akkoord RIVM: Nederlanders kunnen in 2030 gemiddeld 2,5 tot 3,5 maand langer leven

Nederlanders kunnen in 2030 gemiddeld 2,5 tot 3,5 maand langer leven als alle plannen voor schonere lucht worden uitgevoerd. Dit blijkt uit de tweede voortgangsmeting van het Schone Lucht Akkoord door het RIVM. Het behalen van dit doel vereist niet alleen de uitvoering van het akkoord zelf, maar ook van overheidsmaatregelen tegen klimaatverandering en stikstofneerslag.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.