Bioboerderij en -winkel Overesch: Nieuws vanaf het land

Bioboer Overesch tussen Raalte en Heino heeft weer veel nieuws.

Interessant? Deel het artikel

overesch winkel

De eerste asperges komen uit de grond en er zijn weer aardappelen gepoot. Ook zijn afgelopen weekend een stel koeien naar het land gebracht om daar te grazen op landgoed De Colckhof. Verder zijn er vier nieuwe kalveren bijgekomen. Zij moeten hier nog even wennen en mogen dan ook het land op om te grazen.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

 

Aardappels poten

Akkers

Op de akkers kunnen we nog niet goed aan de slag omdat de grond nog niet droog genoeg is. Zodra dat kan gaan we de zomergranen zaaien. Voor de groentetuin is het prima weer. Op tijd een buitje regen erbij maakt dat ook de schooltuin i.s.m. de Gouden Emmer er goed bij staat. Spinazie en radijs staan er al mooi boven.

De zwaluwen zijn er weer, speenkruid staat volop in bloei langs de akkers en er is reewild langs de bosrand gespot! Kortom, er gebeurt van alles.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

Speenkruid

 

Nieuw in ons assortiment: lactosevrije yoghurt.

Deze Zwitserse yoghurt is geschikt voor een lactosevrij dieet en vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen en heeft een heerlijke smaak. Heerlijk verfrissend bij het ontbijt, naturel of met verse stukjes fruit. Kan tevens als ingrediënt voor een smoothie gebruikt worden, als frisse sladressing of aanlengen van mayonaise. Kortom eindeloze combinatiemogelijkheden en altijd lekker. Wist je trouwens dat lactosevrije yoghurt zoeter smaakt dan zijn soortgenoten. Je krijgt het idee dat ze licht gesuikerd zijn, wat komt door de lactase.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

 

 

Kom in actie voor de bij

Bijen en insecten zijn heel belangrijk in de natuur en ook in de landbouw. Zij zorgen voor de bestuiving van planten zodat ze vrucht vormen. Als biologisch boer ga je samenwerken met de natuur en zorg je voor houtwallen en ruige bermen waar vogel, vlinders, bijen, enzovoort kunnen schuilen en nestelen.

Aankomend weekend – op 15 en 16 april – vindt de 6e editie van de Nationale Bijentelling plaats. Vanuit Landschap Overijssel worden de inwoners van Overijssel opgeroepen om een half uurtje mee te tellen, zodat we steeds meer te weten over de stand van de wilde bijen en andere bestuivers in Nederland. Want wist jij dat het met een groot aantal soorten wilde bijen niet goed gaat? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

 

Mengsels en plantgoed

Bijenmengsels en plukmengsels zijn weer uit voorraad leverbaar. Daarnaast hebben we ook divers plantgoed te koop, onder andere: sla, eikenbladsla, kool, aardbeien, andijvie, prei, komkommer, venkel.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

 

Potgrond- en compostactie

Inslaan maar! Zes halen = vijf betalen

De biologische potgrond bestaat enkel uit organische grondstoffen. De potgrond is ideaal voor het oppotten en verpotten van kamerplanten en potplanten. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om te zaaien. Het bevat voldoende voeding voor een heel groeiseizoen: een gezonde en uitgebalanceerde potgrond om je planten te laten groeien.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

 

De biologische tuinaarde is gemaakt met verschillende soorten compost. Het is geschikt voor het ophogen of vullen van je tuin of bak. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor de aanplant van bomen, hagen en vaste planten. Met de tuinaarde stimuleer je het bodemleven, de waterhuishouding en de structuur van je tuin. Ook geschikt voor de moestuin.

Bijvoorbeeld: zes zakken 40 liter biologische potgrond van € 45,00 voor € 37,50

 

Recept van de week:

Geroosterde regenboogpenen

(tekst loopt door onder de afbeelding)

Regenboog wortelen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • bos regenboogwortelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel suiker/ahornsiroop
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Schil de wortelen en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Meng de wortelen met olijfolie en suiker.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg ze op een beklede bakplaat en rooster ze voor 15 minuten.
  • Roer en rooster nog eens 10-15 minuten of tot ze gaar zijn als u er met een vork in prikt.

Eet smakelijk!

Meer inspiratie?

Neem dan een kijkje in onze receptenbibliotheek.

 

Overesch op Facebook

 

 

Overesch op Twitter

 

 

Website Overesch

 

 

Email Overesch

 

 

Instagram Overesch

 

 

Openingstijden biowinkel

Dinsdag       09.00 tot 18.00 uur

Woensdag   09.00 tot 18.00 uur

Donderdag   09.00 tot 18.00 uur

Vrijdag          09.00 tot 18.00 uur

Zaterdag       09.00 tot 17.00 uur

Of op afspraak

Missie

We hebben als doelstelling biologisch 100% bereikbaar te maken voor iedereen. In onze boerderijwinkel vind je een compleet assortiment aan biologische producten, zoals rund- en varkensvlees van eigen vee, kip van Polderhoen, groente en fruit, vers brood, zuivel, kaas, eieren, bier en wijn, en natuurlijk een groot assortiment aan droog- en kruidenierswaren. Mocht je producten willen die wij niet standaard in het assortiment hebben dan kunnen wij deze voor je bestellen.

Waar vind je Overesch?

Hondemotsweg 40
8101 NJ Raalte
Tel. 0572 39 16 74
E-mail info@overesch.nl

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.