Scholen voor Bijen zoekt vrijwilliger- bijengastdocenten in gemeente Raalte

Enthousiaste bijenfans gezocht die kennis willen delen.

Interessant? Deel het artikel

Bijenbeweging O 240512 bij bloem

Het gaat niet goed met de wilde bijen in Nederland. De Bijenbeweging Overijssel zet zich in voor de bescherming van de 360 soorten wilde bijen en hommels die ons land rijk is. Educatie over bijen is daar een belangrijk onderdeel van, want jong geleerd is oud gedaan. Voor het project ‘Scholen voor Bijen’ zoekt de Bijenbeweging enthousiaste bijenfans die op basisscholen in de buurt lessen over bijen en biodiversiteit willen geven.

Wil je je aanmelden als bijengastdocent, neem dan contact op met Angelien Hoppen van de Bijenbeweging Overijssel via a.hoppen@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Dit doet de bijengastdocent

Bijengastdocenten zijn vrijwilligers die les geven op basisscholen uit de buurt. Als bijengastdocent is het vooral belangrijk je enthousiast kunt vertellen over de natuur en wilde bijen. De gastlessen vinden plaats in de klas, of natuurlijk buiten in het veld. In juni organiseert de Bijenbeweging een training voor nieuwe bijengastdocenten. Hierin leren de aspirant-bijengastdocenten bij over de wilde en is er aandacht voor didactiek. Van september tot de herfstvakantie worden de bijenlessen gegeven op aanvraag van de school, in afstemming met de bijengastdocenten. Daarna gaan de bijen en bijengastdocenten in winterrust. De lessen starten weer in het voorjaar van 2025 tot de zomervakantie.

(lees verder onder afbeelding)

bijenhotel
© Landschap Overijssel

Wat is Scholen voor Bijen

Het project Scholen voor Bijen loopt al sinds 2019. Naast de bijengastlessen kunnen scholen ook lesmateriaal bestellen over bijen en worden er elk jaar biologische bollenpakketten en bloemenzaadjes verstrekt aan de scholen. Afgelopen twee schooljaren zijn in ruim 100 groepen bijengastlessen gegeven. Scholen zijn heel enthousiast over de bijengastles: zo’n natuurles van een gastdocent blijft de leerlingen nog jarenlang bij!

Scholen voor Bijen is onderdeel van de Bijenbeweging Overijssel. Hierin werken Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel, Provincie Overijssel (programma Natuur voor Elkaar) en Overijsselse Imkerverenigingen samen om zo veel mogelijk mensen in actie te krijgen voor de wilde bij. Van boer tot basisschool, en van stadsbestuur tot tuinbezitter.

 

logo's bijenhotel

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.