Meer berichten

De Denen geven het meeste geld uit aan bio in Europa

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserij Marketing (VLAM) publiceert een interessante nieuwsbrief over bio, waarvan HierInSalland graag artikelen overneemt.

Lees verder »

Nationale Boomfeestdag 2023 in Lierderholthuis

Op 15 maart is het Nationale Boomfeestdag en daar doen we in de gemeente Raalte graag aan mee! In het kader van deze dag worden er in de wijk Lierderbroek in Lierderholthuis een aantal bomen geplant.

Lees verder »

NLDoet: Beplanting Luttenbergse rotonde wordt vrijdag weer aangepakt, wie doet mee?

Groei&Bloei afdeling Salland heeft enkele jaren geleden de taak op zich genomen om de enige rotonde die het dorp rijk is, onder zijn hoede te  nemen. Samen met een aantal vrijwilligers uit Luttenberg. In het kader van NLDoet wordt deze 10 maart weer aangepakt

Lees verder »

Zelfs de mestkever heeft te lijden onder gewasbeschermingsmiddelen

Uit recent onderzoek van Martine Bruinenberg van het Louis Bolk Instituut blijkt dat in koeienpoep die verontreinigd is met gewasbeschermingsmiddelen significant minder mestkevers aanwezig zijn dan in ‘schone’ koeienpoep.

Lees verder »

Stichting Hoopheggen plantte weer 150 meter heggen aan in het Raalter buitengebied

Heggen planten. Een eenvoudige handeling, maar met veel resultaat. Het planten van heggen is een manier om snel het tij voor een kwakkelende biodiversiteit te keren.

Lees verder »

Veteranensnoei voelt voor de eik als een verjongingskuur

Je bent vast al wel zo’n gesnoeide eik tegen gekomen als op de foto. Lijkt niet best voor de boom, maar het is juist een levensverlengende operatie.

Lees verder »

IVN cursus ‘wilde planten’ in Raalte

Doe mee an de IVN Raalte cursus om wilde planten te leren herkennen.

Lees verder »

Partij voor de Dieren: Lezing over kleine roofdieren in Deventer

Lezing Edo van Uchelen: kleine verborgen wildernis.

Lees verder »

Europese autoriteit: Verband tussen Parkinson en pesticiden onvoldoende getest bij toelating bestrijdingsmiddelen

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) wil het toelatingsbeleid van gewasbeschermingsmiddelen uitbreiden om beter zicht te krijgen op mogelijke verbanden tussen deze middelen en het ontstaan van de ziekte van Parkinson.

Lees verder »

Bloemenstrook Drostenkamp Raalte wordt uitgebreid

Goed nieuws voor de biodiversiteit: Instructeur Groen van Praktijkonderwijs Carmel College Salland in Raalte, Peter Maatman heeft toestemming gekregen om de vorig jaar aangelegde groenstrook in de Drostenkamp in Raalte verder uit te breiden.

Lees verder »

Monitoringsproject Salland Loont zoekt ervaren vogeltellers in omgeving Wijhe

Verschillende agrariërs in het gebied Salland-Noord zetten zich in voor meer biodiversiteit op hun perceel. Maar wat is het effect van deze maatregelen op de vogelstand? Om een antwoord te vinden op die vraag is Natuur en Milieu Overijssel op zoek naar ervaren vogeltellers die mee willen doen in het project Salland Loont.

Lees verder »

Biologisch boeren is transparant en maatschappelijk gewenst

Waar ligt de toekomst voor de varkenshouderij? Ruben Exterkate wikte tussen opschalen en omschakelen naar biologisch. Hij koos voor het laatste en heeft daar geen spijt van.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.