Als je IJsselbiënnale volgt, kom je op enig moment ook in de oude IJsselcentrale van Harculo terecht. Daar runnen Seb Dokman en Glenn Mosterd een Pitarestaurant volgens de pop- up-formule: ineens is het daar, maar het is ook zo weer weg. Maar in dit geval ligt het net iets anders: Restaurant Bennies wordt op de IJsselbiënnale uitgeprobeerd om et straks een vast restaurant van te maken als onderdeel van een nieuw te openen hostel aan de Luttekestraat in Zwolle.
Concept
Als wij langskomen is de keuken nog net niet open, want het is nog een 12.00 uur. Maar Glenn Mosterd is de oven al wel aan het opstoken. “Helemaal zelf gemaakt, met vuurvaste stenen in het hart en beton eromheen. Je verstookt er best een beetje hout in, maar als de hitte er een keer inzit, kunnen we er zo’n beetje onze hele keuken in bereiden.” Met pitabroodjes als specialiteit, het is dan ook een pitarestaurant. Maar op deze vroege woensdagmorgen zitten er al tientallen biënnale-bezoekers op het terras te genieten van een gemberthee met arretjescake, ook zelf gemaakt. Er staan meer taarten op de kaart, maar die zijn vandaag op. Zo gaat dat in de keuken van Seb en Glenn: een gevarieerde kaart, maar ook een beetje wat er voorradig is, dat past ook later wel bij het hostel. De kaart is eigenlijk ook helemaal vegetarisch, met één vlees- en één visgerecht, voor wie nog niet zonder kan.
Inrichting
In het pop- up restaurant zijn de tafels van pallets, zijn de stoelen van de kringloop en staan de planten in een badkuip. Als je wil kun je een stoel kopen, de prijs hangt er nog aan. Glenn en Seb halen dan gewoon weer nieuw meubilair bij de kringloop. Die in hun dorp Wijhe heeft er zat staan.
Meer info over Bennies op de site en op Facebook
Meer artikelen over Sallandse ondernemers vind je hier.